reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Uf to dobrze. Zapewne wypuszcza cię do domu. Będzie dobrze, wypoczywaj .
Ja już wole być w szpitalu bo przynajmniej czuje się bezpieczniej. Boże co ja przeżyłam przez ta głupia pizde 😔rozszarpalabym ja normalnie😟mówiła jeszcze se szyjka się rozwiera od strony wewnętrznej itp a nic takiego się nie dzieje😏

reklama
Biore progesteron 2x1 dopochwowo. Najpierw musza zrobić wymaz z szyjki żeby zobaczyć czy nie ma zakażenia. Wczoraj bolał mnie brzuch i powiedziała lekarka ze jak boki to się nie zakłada szwu.
Do którego tygodnia Ci się udało donosić ciąże? Lezalas cały czas w szpitalu ?Ja się boje do toalety wstać 🥺
Mi lekarz przy skracającej się szyce kazał brać magnez. Brałam po 6 tab. na dzień. Fakt nie miałam takiej krótkiej jak Ty. Ale może pomoże branie magnezu choć trochę. Tylko w większej ilości

Właśnie odczytałam moija kartę informacyjna z transferu. Mialam podany zarodek 4AA plus embriogule.... Z jednej strony nie mige się doczekać żeby sprawdzić czy się udało a z drugiej strony bardzo się boję 😥😥 ogólnie czuje się jak bym zaraz miała okres dostać... A dzis dopiero 6dpt.... Boje się kolejnej porażki....😥😥 Staram się myśleć pozytywnie ale w głowe już staram się przyzwyczaić ze może nie wyjść nic 😥.
Edit 5 dpt a nie 6....

Ostatnia edycja:
Ja już wole być w szpitalu bo przynajmniej czuje się bezpieczniej. Boże co ja przeżyłam przez ta głupia pizde 😔rozszarpalabym ja normalnie😟mówiła jeszcze se szyjka się rozwiera od strony wewnętrznej itp a nic takiego się nie dzieje😏
Wiesz ja z własnego doświadczenia powiem Ci ze nie każdy lekarz potrafi dobrze zmierzyć i ocenić szyjkę.. W obu ciazach mialam ja badana tyle razy i naprawdę trzeba trafić ma dobrego specjalistę. Anglik sonograf mierzył mi i sprawdzał czy nie robi się lejek bo jak leżysz na płasko nie zawsze można to stwierdzić i Ci sonograferzy dobrze to sprawdzali a tydzień szybciej Polski lekarz z polskiej kliniki (do którego już więcej nie pojadę!) stwierdził że robię się kanał i ocenił szyjkę na sporo krotsza partacz jeden gdzie 3 różnych sonograferow później tego wogole nie stwierdziło... Pewnie poleżysz tam na obserwacji trochę ale to dobrze bo będziesz czuła się bezpieczniej.. Pewnie duża część ciąży przelezakujesz skoro nie chcą zabezpieczać. Gratuluję 2 córeczek 😉

Spokojnie. Zostawia na chwilę, a potem wypuszczą do domku, będziesz sobie leżeć i pachnieć. Mąż niech przy tobie lata. Trzymajcie się dziewczyny. Aaaaa i szyjka jest całkiem dobra, najważniejsze aby się nie skracała.

Dziewczyny czy estrofem dopochwowo w czasie okresu to jest dobry pomysł? ;d leci ze mnie jak z cebra i sie boje ze ta tabletka wyleci...

reklama
Zapytam na pewno :)
Dziękuje za odpowiedzi

A czy w tym cyklu kiedy miałaś podawane zarodki tez sie robi monitoring jakiś? Jakieś badania jeszcze - jak to wyglada?
Lada dzień będę miała pierwsze w życiu pobranie komórek i strasznie się boje tego wszystkiego.
Ogolnie w mojej klinice GC Kato lekarze są jacyś mało rozmowni, mam wrażenie ze sami od siebie nic nie powiedzą od siebie, o wszystko trzeba pytac.
Dodatkowo na każda wizytę trafiam do kogo innego (wiadomo ze jeden nie będzie siedział codziennie od rana do nocy) ale mam wrażenie ze każda wizyta jest pierwsza i nikt nie jest w ogóle zorientowany po co ja tam jestem ...
może za dużo sobie wyobrażałam po prostu
Ja tez jestem w GC tylko w Krakowie. Nie stresuj sie pobraniem. Ja po pobraniu jeszcze troche u nich spalam az zejdzie kroplowka.
Jesli chodzi o badanie to zastanow sie. Ja po pierwszym pobraniu mialam 3 zarodki w 5 dobie i od razu je oddalam do badania. Został tylko 1 poprawny. Po drugim pobraniu juz bylam madrzejsza i majac 4 zarodki poprosilam o kolejną stymulacje. Jak wiesz, badanie ma stala cene za 6 zarodkow, wiec lepiej oddać 6 niz mniej bo płacisz tyle samo.
My zrobilismy trzecia stymulacje i ostatecznie do badania poszlo 10 zarodkow (doplacilismy za te 4 dodatkowe). 5 bylo poprawnych.
Nie zaluje decyzji, bo wiem, ze te co mi zostaly sa zdrowe.

Jesli chodzi o transfer to 2-3 razy bylam na wizycie przed transferem na sprawdzenie endometrium. Mialam leki.
Jak cos to pisz :)

Do góry