reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej Kochana powiedz po jakim czasie przystąpiłaś do drugiej próby ? Bo ja właśnie po pierwszej porażce i nie wiem czy jechać raz za razem czy lepiej żeby głowa odpoczęła
pierwsza punkcje mialam 6 maja i po 7 dniach od nowa stymulacja. W związku z niską rezerwą i młodym wiekiem dr stwierdził że trzeba mi protokół krótki - sam menopur plus luteina od 5ds i na koniec gonapeptyl zamiast ovitrelle zeby moc od razu druga stymulację robić. Chcemy zrobić badanie zarodków wiec powinniśmy nabierać ich trochę... Więc lecimy od razu. Gdyby nie niska rezerwa i czas ważności projektu badania zarodków moze bym sie zastanowiła nad odpoczynkiem przed kolejna stymulacja... Ale idę za ciosem, choć bez większych nadziei...

pierwsza punkcje mialam 6 maja i po 7 dniach od nowa stymulacja. W związku z niską rezerwą i młodym wiekiem dr stwierdził że trzeba mi protokół krótki - sam menopur plus luteina od 5ds i na koniec gonapeptyl zamiast ovitrelle zeby moc od razu druga stymulację robić. Chcemy zrobić badanie zarodków wiec powinniśmy nabierać ich trochę... Więc lecimy od razu. Gdyby nie niska rezerwa i czas ważności projektu badania zarodków moze bym sie zastanowiła nad odpoczynkiem przed kolejna stymulacja... Ale idę za ciosem, choć bez większych nadziei...
Przywołałam Cię chyba dziś telepatycznie … autentycznie myslalam co u Ciebie bo akurat w trójkę tzn ja Ty i @Szyszka99 w podobnym czasie miałyśmy pierwsza punkcje . Szybciutko działacie ale jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to szkoda marnować czas . Mocno trzymam kciuki aby ta stymulacja przyniosła duuuuzo pięknych i dojrzałych komórek ✊🏻✊🏻✊🏻

no a teraz przy tej drugiej ile Ci pobrali?

Przywołałam Cię chyba dziś telepatycznie … autentycznie myslalam co u Ciebie bo akurat w trójkę tzn ja Ty i @Szyszka99 w podobnym czasie miałyśmy pierwsza punkcje . Szybciutko działacie ale jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to szkoda marnować czas . Mocno trzymam kciuki aby ta stymulacja przyniosła duuuuzo pięknych i dojrzałych komórek ✊🏻✊🏻✊🏻
no razem zaczynalysmy, a ja odpadlam w przedbiegach niestety. Ale bardzo się cieszę że Wy lecicie dalej z tematem. Pobrali dzis, tak jak ostatnio 6 kumulusow... Psychicznie to ciężko tak szybko działać... zaczynam się zastanawiać jak w razie czego trzeba będzie zaakceptować ze po prostu nie dla mnie jest macierzyństwo...

Hej hej. Widzę że sporo sie dzieje i mam trochę do nadrobienia. Duzo dobrych wiadomości, gratuluje i dalej trzymam za Was kciuki! ❤❤Nie było mnie tu trochę bo musiałam się trochę zdystansowac do tematu po pierwszej nieudanej próbie. Dziś miałam druga punkcje wiec "zabawa" zaczyna się od nowa... jestem zmęczona juz tym wszystkim i jakos nie wierzę w powodzenie i tej próby. Znowu to czekanie... I w sumie chyba nie ma na co... w perspektywie kolejną stymulacja... ech.
Biedna jesteś, dwie stymulacje pod rząd to mega wyczyn.
Ile jajeczek pobrali tym razem a ile za pierwszym?
Trzymam kciuki, żeby były z tego piękne blastki ✊
Już doczytałam ile pobrali 😊

reklama
Biedna jesteś, dwie stymulacje pod rząd to mega wyczyn.
Ile jajeczek pobrali tym razem a ile za pierwszym?
Trzymam kciuki, żeby były z tego piękne blastki ✊
Już doczytałam ile pobrali 😊
przez pierwszą dr mówiła ze przy drugiej będzie mniej ale lepsze. Nie wiem jakie teraz są ale też jest 6. Wtedy zaplodnili 3, jedno w 1 dobie padło, a 2 w 5 dobie...

Do góry