reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej, kazali Ci leżeć? W domu jesteś? Tzn co z szyjka nie tak, skraca się na pessarze ? Jeszcze kilka tygodni napewno wytrwasz jak nie ma skurczy a po 34tc jest jeszcze bezpieczniej wiec jesteś już bliziutko. Ja dopiero 24tc, od tego tygodnia w Anglii ratują wczesniaki wiec mały krok milowy... Ale lezenie mi strasznie dokucza, leze juz 10tyg f..k 😞
Tak wyszłam że szpitala po 5 dniach podali sterydy ,antybiotyk potwierdzili że worek jednak nie pękł i wysłali do domu . I mam kontrolę co tydzień usg, ktg.
W szyjce zrobił się lejek ( od strony gdzie głowa dziecka) tylko ta szyjka jest magiczna bo dzieją się z nią cuda ....
Jak przyjmowali mnie do szpitala też był lejek potem znikł na 2 tyg A teraz znów jest ....Ale lekarz mówi że rzadko takie cuda widzi ..... A on specjalista od wczesnych porodów.....
Z krążkiem ma nadal 15 mm tylko raz się otwiera raz zamyka.....
Testy na wody mi dali i robię jak mam potrzebę jak bardziej mi się ulewa 😉
Nie wolno mi leżeć plackiem - czlape pi domu ale dużo leżę.
Np. Zamiast iść na piknik to mnie mąż tam wiezie 10 minut samochodem potem 5 minut pieszo. Rozkłada mi kocyk i tam leżę A oni bawi A się w parku na przeciwko .
Teraz mam wizytę w poniedziałek ciekawa jestem magicznej szyjki 😂
Planujemy CC na 37+1 To nasze plany zobaczymy jak Wiktoria zaplanuje .
Jest dość gruba jak na swój wiek 😁
Po 32 tc odetchnełam w 28 jak jechałam z krwawieniem miałam zawał......
A w szpitalu Jak miałam nakaz absolutnego leżenia bo podejrzenie pęknięcia worka od razu zlecili clexane- pomyślałam wtedy o Tobie że Ty tak Leżysz i Leżysz i bez tego 😮

A mam pytanie do dziewczyn które miały kriotransfer w Invicta, który z tych pakietów podanych na stronie ma sens? 2 wizyty do transferu są tylko? Bo nie wiem co mam wybrać jak mi przedstawią ofertę

Dziewczyny jak to wszystko wygląda przed kriotransferem? W sensie ilość wizyt, co się bada i co się bierze, bo ja nic nie wiem...
Od 2dc Estrofem przyjmujesz, później koło 7dc masz kontrolę, koło 12dc kolejna (ja tak miałam) i w zależności jak endometrium rośnie wyznaczają Ci dzień transferu i przed przyjmujesz progesteron tyle dni ilu dniowy jest zarodek.

Dzięki dziewczyny [emoji3590]. Trochę mi się lepiej na duszy zrobiło jak napisałam. Za duZo żalu we mnie siedzi a nie potrafię się całkiem otworzyć... Totalny dzikus ze mnie [emoji1751]
Ej a nie myslalas o psychologu? Mowie to ja, ktora jeszcze jakis czas temu myslalam,.ze mnie to nie dotyczy. A chodze i o dziwo, jest dokładnie odwrotnie niz sie spodziewalam. Ciezko sie otworzyc, ale fajnie jak ktos z boku popatrzy na Ciebie i powie Ci, ze nie zwariowalas... Nie sądziłam, ze kiedyś to powiem, ale polecam. Chocby tylko po to zeby pojsc raz wygadac sie komus kto Cie nie zna i kogo jesli zechcesz, mozesz juz nigdy nie zobaczyc...
A no i oczywiście siebie tez polecam [emoji16] Gdybys sobie chciała ot tak pokurwic to wal jak w dym.

[emoji26]
Przykro mi Fredka.[emoji174]
Nie będę nawet próbować Cię pocieszać bo jest to wyjątkowo słaba sytuacja i nie ma tu odpowiednich słów czy rad.
Ty sama musisz sobie to poukładać w główce i podjąć decyzję co dalej ... Cholernie niesprawiedliwy jest ten świat [emoji2959]
Ściskam Cię i wiesz, że jesteśmy tu dla Ciebie niezależnie co postanowisz[emoji8]
Już skończyłam działać. Przegrałam. Nawet nie zaskoczyło. Co tu pisać. Przepraszam, że musiałam kłamać, ale jakoś mam coraz mniej chęci dzielić się z kimkolwiek transferem bo ciągle jest to samo.
Ale wiesz co sobie pomyślałam teraz? Że nie interesują się mną osoby, które najbardziej wspierałam, lecz te drugie... Smutne to w ch.uj, nie? Sory za zrzędzenie ale dochodzę do siebie.
Kiedyś spieralam się z @Murawa kto zgasi tu światło... Ku...rwa, chyba ja[emoji26]

reklama
Do góry