reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie brałam żadnych zastrzyków przed transferem a od ovitrelle minęły 2 tyg . Jedna Blastka 5.1.1 podana już praktycznie wychodziła z otoczki . Jedno jest pewne - pośpieszyłam się 🙈 teraz wszystko czas pokaże ❤️
No to może beta:-) mój synuś tez 5.1.1 i wysoka beta była. Trzymam kciuki:-)

reklama
@fredka84 dzialasz?
[emoji110][emoji110]
Już skończyłam działać. Przegrałam. Nawet nie zaskoczyło. Co tu pisać. Przepraszam, że musiałam kłamać, ale jakoś mam coraz mniej chęci dzielić się z kimkolwiek transferem bo ciągle jest to samo.
Ale wiesz co sobie pomyślałam teraz? Że nie interesują się mną osoby, które najbardziej wspierałam, lecz te drugie... Smutne to w ch.uj, nie? Sory za zrzędzenie ale dochodzę do siebie.
Kiedyś spieralam się z @Murawa kto zgasi tu światło... Ku...rwa, chyba ja😥

Kurcze.. widzę że to dość częste . Pytanie czy takie badanie coś daje bo o ile przy trombofilii można brać leki rozrzedzające, to czy przy innych mutacjach też można coś zaradzić ? Konsultowałas to z lekarzem?
Niby chciałoby się znaleźć coś żeby wiedzieć wreszcie w czym problem ale z drugiej strony jest strach, że to co się znajdzie będzie dużym problemem. Nie wiem co gorsze.
Może masz rację że trzeba odpuścić. Ja miałam badane zarodki i gdyby się okazało że to wadą właśnie zarodka to chyba by mnie dobiło...
Ja wolę wiedzieć z czym walczę dlatego chciałam zrobić jak najwięcej badań ale już odpuszczam, wszystkiego i tak nie da się zbadać i przewidzieć więc jak tylko dostanę wyniki i lekarz zadecyduje że już możemy to podchodzę do stymulacji ....

Dziewczyny jak to wszystko wygląda przed kriotransferem? W sensie ilość wizyt, co się bada i co się bierze, bo ja nic nie wiem...
Ja zawsze miałam wizytę 2-3 dc, dostawałam estrofen od tego dnia, drugą wizytę 10-12dc jak endometrium ładne to kolejnego dnia zalecenie brania progesteronu, przed drugą wizytę badanie progesteronu i estradiolu i za 5 dni od drugiej wizyty transfer [emoji16][emoji16][emoji16] Tak w skrócie

Już skończyłam działać. Przegrałam. Nawet nie zaskoczyło. Co tu pisać. Przepraszam, że musiałam kłamać, ale jakoś mam coraz mniej chęci dzielić się z kimkolwiek transferem bo ciągle jest to samo.
Ale wiesz co sobie pomyślałam teraz? Że nie interesują się mną osoby, które najbardziej wspierałam, lecz te drugie... Smutne to w ch.uj, nie? Sory za zrzędzenie ale dochodzę do siebie.
Jejku nawet nie wiem co mam napisac.Tak bardzo mi jest przykro.Bardzo wierzylam ze Ci sie uda.
Najgorsze ze nie umiem i nie potrafie Ci pomoc.Mocno Cie sciskam

Jakos trudno uwierzyć, ze tak to się kończy.... tule mocno.

Przykro mi że tyle osób musi przeżywać takie ciężkie chwile.. mam jednak nadzieję że i na Ciebie przyjdzie pora, mimo tylu trudnych momentów po drodze.. trzymaj się dzielnie.. można wiedzieć skąd problemy z zajściem w ciążę?

reklama
Jejku nawet nie wiem co mam napisac.Tak bardzo mi jest przykro.Bardzo wierzylam ze Ci sie uda.
Najgorsze ze nie umiem i nie potrafie Ci pomoc.Mocno Cie sciskam
Wiem, ja to wszystko wiem ❤️
Najgorsze, że coraz większymi krokami zbliżam się do końca drogi. Przede mną ostatnia stymulacja z refundacją leków. Potem zwyczajnie mnie już nie stać

Do góry