reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Laski mam swój wynik datowania i tych komorek NK i nic nie rozumiem [emoji85] nie ma tych zaleceń co mi się wysnily [emoji1787][emoji23] czy któraś z Was to ogarnia? Zobacz załącznik 1271582
Miała identyczny wniosek pod badaniem z tym że endometrium było ogniskowo młodsze. Na zapalenie dostałam torbę antybiotyków więc transfer się przesunął. Proponowali mi potem kolejne badanie po antybiotykach żeby sprawdzić czy zapalenie zniknęło ale na pytanie czy jeśli nie zniknie to cos lekarz zrobi odpowiedział że nie więc nie badałam się już tylko podeszłam do transferu. Niby był udany, niestety zarodek obumarl prawdopodobnie w 7 tyg :( nie wiem czy to miało jakikolwiek wpływ.
Z NK się niestety nie znam bo to co mi mówił lekarz przez telefon to nie zrozumiałam. Tak jak gdyby było za dużo tych NK czy coś. Nie wiem. Może któraś podpowie jak to się czyta. Miała któraś z was takie zapalenie?

Ostatnia edycja:
O kurde to niezle 😐 ale po dupie to jeszcze jak ktoś uprzejmy to podrapie jak sie poprosi, ale wyspać się za kogoś nie da haha 🤣

Szczepienie na ksztusiec jest obowiązkowe? Bo nie wiem właśnie 🤔
Nic nie jest obowiązkowe w Hiszpani.
W Polsce nie jest jakoś chyba bardzo " popularne" w poprzedniej ciąży- córka 3i pół roku tu ba forum mało kto słyszał od lekarza o tym szczepieniu. Teraz widzę zdecydowanie więcej kobiet słyszy o tym od lekarza.
Ja już nie wiem który tydzień śpię na prawym boku bo dziecko tylko tak pozwala....
A Ty nie wiedziałaś że oprócz lewego boku masz prawy ? 😉🤔🤔🤔

Miała identyczny wniosek pod badaniem z tym że endometrium było ogniskowo młodsze. Na zapalenie dostałam torbę antybiotyków więc transfer się przesunął. Proponowali mi potem kolejne badanie po antybiotykach żeby sprawdzić czy zapalenie zniknęło ale na pytanie czy jeśli nie zniknie to cos lekarz zrobi odpowiedział że nie więc nie badałam się już tylko podeszłam do transferu. Niby był udany, niestety zarodek obumarl prawdopodobnie w 7 tyg :( nie wiem czy to miało jakikolwiek wpływ.
Z NK się niestety nie znam bo to co mi mówił lekarz przez telefon to nie zrozumiałam. Tak jak gdyby było za dużo tych NK czy coś. Nie wiem. Może któraś podpowie jak to się czyta. Miała któraś z was takie zapalenie?
Dzięki [emoji8] ja w pn będę z doktor rozmawiać, zobaczę co ona na to powie i co zaleci.

Nic nie jest obowiązkowe w Hiszpani.
W Polsce nie jest jakoś chyba bardzo " popularne" w poprzedniej ciąży- córka 3i pół roku tu ba forum mało kto słyszał od lekarza o tym szczepieniu. Teraz widzę zdecydowanie więcej kobiet słyszy o tym od lekarza.
Ja już nie wiem który tydzień śpię na prawym boku bo dziecko tylko tak pozwala....
A Ty nie wiedziałaś że oprócz lewego boku masz prawy ? 😉🤔🤔🤔
Problem z tym, że na drugim boku nie daje rady :( tzn byłam zmuszona ale to nie to samo 😑😅

A ja dzisiaj po szczepionce, ale ręka mnie boli... Za miesiąc kolejna i zobaczymy jak to będzie..:-)
Ja tez juz się zaszczepiłam, w środę. Ręka mnie bardzo bolała następnego dnia i miałam ogólne osłabienie i kompletny brak siły. A w kolejnym dniu już wszystko minęło. Minjeszcze nie wyznaczyli terminu drugiej dawki 🤔

Mam pytanie do dziewczyn, które szczepiły się na covid w ciąży. Potrzebowalyscie zaświadczenia od lekarza prowadzącego ciąże, że wyraża zgodę czy bez problemu i bez tego Was zaszczepili?

Mam pytanie do dziewczyn, które szczepiły się na covid w ciąży. Potrzebowalyscie zaświadczenia od lekarza prowadzącego ciąże, że wyraża zgodę czy bez problemu i bez tego Was zaszczepili?
Ja nie potrzebowałam zaświadczenia, zostałam skierowana na dodatkową kwalifikacje do lekarza. Ale to ze względu na uczulenie na specyficzną grupę antybiotyków, nie przez ciąże.

reklama
Do góry