reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dlatego warto przed procedurą nie pić alkoholu, przestawić się na zdrowe odżywianie.
To powiec mi dlaczego patologia u mnie w budynku ma 5 dzieci..?! I czemu mimo, ze ciąża nadal pity był alkohol i dzieci nie mają trzeciej nogi ani FAS. Jeżeli ktoś ma IO, albo coś to zawsze pomoże, ale serio czasem takie „środowisko” jest i dziecko rodzi się zdrowe, rozwija się poprawnie. Wiadomo, psychika to inny temat... A ile z nas zdrowe odżywianie, FIT tryb życia i co..?! I nic :-( Nie mówię, żeby nie robic nic, ale gdyby to było takie proste to po odstawieniu alko, petów, zastosowaniu pozytywnego myślenia wszyscy byliby w ciąży :-) A niepłodność to jest choroba nie powodowana przez winko, czy burgera tylko to szerszy temat.

reklama
Właśnie jestem w drodze ❤️. Wszystkie moje kulaski przeżyły do 5 doby❤️. podobno rokują bardzo dobrze oprocz jednej 🙃. Teraz żeby tylko zadomowił się mój kropeczek na dobre ❤️. Wogole dziś jest dzień taki specjalny , gdyby nie zeszłoroczna ciąża pozamaciczna (naturalna) to pewnie bym rodziła… dzieki wam za każde dobre słowo , za wsparcie i niezawodne porady oby już najgorsze ze mną… . Trzymajcie za mnie kciuki tak jak ja mocno trzymam za kazda z Was ❤️
Wow, same mercedesy ❤ Będzie pięknie, trzymam mocno ✊✊✊

Właśnie jestem w drodze ❤️. Wszystkie moje kulaski przeżyły do 5 doby❤️. podobno rokują bardzo dobrze oprocz jednej 🙃. Teraz żeby tylko zadomowił się mój kropeczek na dobre ❤️. Wogole dziś jest dzień taki specjalny , gdyby nie zeszłoroczna ciąża pozamaciczna (naturalna) to pewnie bym rodziła… dzieki wam za każde dobre słowo , za wsparcie i niezawodne porady oby już najgorsze ze mną… . Trzymajcie za mnie kciuki tak jak ja mocno trzymam za kazda z Was ❤️
Piękny wynik 🥰🥰🥰🥰
Kciuki na pokładzie ✊✊✊✊

To powiec mi dlaczego patologia u mnie w budynku ma 5 dzieci..?! I czemu mimo, ze ciąża nadal pity był alkohol i dzieci nie mają trzeciej nogi ani FAS. Jeżeli ktoś ma IO, albo coś to zawsze pomoże, ale serio czasem takie „środowisko” jest i dziecko rodzi się zdrowe, rozwija się poprawnie. Wiadomo, psychika to inny temat... A ile z nas zdrowe odżywianie, FIT tryb życia i co..?! I nic :-( Nie mówię, żeby nie robic nic, ale gdyby to było takie proste to po odstawieniu alko, petów, zastosowaniu pozytywnego myślenia wszyscy byliby w ciąży :-) A niepłodność to jest choroba nie powodowana przez winko, czy burgera tylko to szerszy temat.
A ja tak sobie myślę, ze jest jeszcze cos. Jesli dieta, ruch i te sprawy poprawiaja Twoja jakosc zycia to ok - super. Ja na diecie, bez czekolady czy weekendowej lapmki wina czuje wściekła i ogolnie nic mi sie nie chce. Wiec przy staraniach to nie było dla mnie, bo ja chcialam byc poztywnie nastawiona. Totez normalnie funkcjonowalam jedzac i pijac na co mialam ochote, a wieczorem pakowalam w siebie zastrzyki.
I nie mowie, ze to zadziala, bo wiadomo, ze jest miliard czynnikow. Po prostu u mnie sie sprawdzilo, ale nie jako zloty srodek. Raczej po prostu musialam miec sporo szczescia.

jakie ładne zarodeczki ❤️
Niech kropeczek zagości na kolejne 9 miesięcy w brzuszku ✊✊✊😘

Badania wpływu alkoholu na jakość komórek jajowych są bardzo trudne. Jednak u mężczyzn widać często poprawę parametrów nasienia po odstawieniu używek. Używki odstawiłam, mąż bardzo ograniczył i to przed naturalnymi staraniami. Przed in vitro było dla mnie oczywiste, nie piję alkoholu, prowadzę w miarę higieniczny tryb życia. Maz też nie pił alkoholu, to żadne wyrzeczenie dla mnie. Podobnie podczas kp, nadal bardzo mało piję. Zresztą jest trochę publikacji na ten temat.
Co do FAZ to nigdy nie wiadomo jaka ilość alkoholu jest szkodliwa. W więksxości przypadków nie zobaczysz czy dzieci sąsiadów mają jakieś kłopoty przez pijących rodziców. Problemy widać w szkole, klasie, w nauce. Często przekonują się o tym rodzice dzieci adoptowanych.

A i ja nigdzie nie pisałam że niepłodność można wyleczyć higienicznym trybem życia, raczej chodzi o rozwój dziecka w przyszłości, o wpływ alkoholu na jego cechy psychofizyczne.

reklama
Super wynik.

Do góry