reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ok. Dziękuję. Tylko widać Tobie rósł a mi spada. Ciekawe może ten prolutex pomoze. Biorę 2xdziennie. Tzn mam zapisane ale od wczoraj zrobiłam tylko 2.zastrzyki bo mam takie delikatne ciało, że mnie boli tak, że ku*** no nie mogę brzucha dotknąć. Nie wiem jak się jutro rano wkłuję. Crinone pomagał? To w formie żelu?
Weź sobie cienkie igły i delikatnie wbijaj.
Ja do strzykawki nabierałam duża igłą , a potem zmieniałam na malutką.

to moze udz w to? a noz widelec pomoze. no chyba ze chcesz ogolnie odpoczac chwile bo po transferze to znowu testy i stres, ja sobie robie 3 cykle przerwy ale tylko dlatego ze psychicznie musze od tego odpoczac
Chyba właśnie o to chodzi muszę się zresetować i chyba przewartościować... Zresztą boję się zaraz po covidzie brać accofil. To bardzo silny i mający różne ciężkie efekty uboczne a nie wiadomo jak wpływa na organizm przy covidzie... Nawet dziś konsultowałam to z lekarka (co chwilę gdzieś szukam, pytam dzwonię i dopytuje 😜) powiedziała że jeśli jestem wstanie poczekać to może lepiej się wstrzymać bo tak naprawdę stres robi większe spustoszenie w organizmie niż covid który przechodzi się łagodnie........ Chyba poczekam dla świętego spokoju do czerwca

M
Weź sobie cienkie igły i delikatnie wbijaj.
Ja do strzykawki nabierałam duża igłą , a potem zmieniałam na malutką.
Mam takie 0,45 ale prolutex jest gęsty i to jak dla mnie cienka nie jest a muszę mocno naciskać żeby leciało. Potem to zostaje pod skórą i słabo się rozchodzi. Próbowałam masować. Nic się nie polepszyło

Chyba właśnie o to chodzi muszę się zresetować i chyba przewartościować... Zresztą boję się zaraz po covidzie brać accofil. To bardzo silny i mający różne ciężkie efekty uboczne a nie wiadomo jak wpływa na organizm przy covidzie... Nawet dziś konsultowałam to z lekarka (co chwilę gdzieś szukam, pytam dzwonię i dopytuje 😜) powiedziała że jeśli jestem wstanie poczekać to może lepiej się wstrzymać bo tak naprawdę stres robi większe spustoszenie w organizmie niż covid który przechodzi się łagodnie........ Chyba poczekam dla świętego spokoju do czerwca
bedziemy razem transferowac! super:)

Witamy 😊
Doświadczeń tu mamy mnóstwo, dziewczyny są bardzo kochane i pomocne w każdej dziedzinie życia 😉 Gdzie się leczysz?
Niestety nie miałam dużego wyboru bo miedzy rozpoznaniem pobranie wezłów a chemioterapia mialam tylko 1 miesiac na pobranie jajeczek. na pcozatku chcialam w Gamecie w Łodzi ale tam mi odmówili...więc w Gamecie w Kielcach pobrali jajeczka...wtedy 8 w grudniu zapłodnili ostały się 2. Ten pierwszy podali w 3 dobie powiedzieli ze dobrej jakości i został podobno bardzo dobrej jakości ale żadnych danych przez tel nie usłyszałam.. JEżlei 2 transfer sie nie uda to na pewno będę szukać kliniki gdzieś w kraju

Załączniki

• IMG_20210412_201902.jpg
    IMG_20210412_201902.jpg
    860 KB · Wyświetleń: 64
  • IMG_20210412_201856.jpg
    IMG_20210412_201856.jpg
    922,2 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_20210412_201911.jpg
    IMG_20210412_201911.jpg
    870,9 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Witam się z wszystkimi :) dołączam i chętnie poczytam Wasze doświadczenia (a muszę sporo nadrobić)- o sobie.. lat 32, 1 procedura w grudniu zarodek podany w 3dobie-niepwodzenie, został mi się jeszcze jeden ale czekam 3 miesiące od zaszczepienia i spróbujemy:) Ogólnie jestem 2 lata po nowotowrze szyjki ostatecznie uciętej i chemioterapii z 2 dorodnymi mięśniakami obecnie....
Mogę spytać dlaczego czekasz po zaszczepieniu ? Rozumiem na covid. Ja biorę drugą dawkę w czwartek i przy najbliższym cyklu zaczynam procedurę. Transfer w czerwcu

Do góry