reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy uważacie, że te trzy weryfikację po transferze(3,6,10 doba) , które Invicta robi są bardzo ważne? Wiem, że w innych klinikach tego nie praktykują i wiem ile nerwów Mi to ostatnio zjadło. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego i szybciej wrócić do UK[emoji848]Jak szybko po transferze można latać? Są jakieś przeciwwskazania?
Sama się zastanawiałam, czy takie weryfikacje są przydatne. Ja wg swojego lekarza nie mam nic sprawdzać, ale dzisiaj w 3dpt zrobiłam sam progesteron i pewnie jeszcze zrobię w 6-7dpt też. Mnie akurat stresuje to, że nie wiem ile mam tego proga. Wg mnie robienie bety w 3dpt jak zaleca Invicta to pomyłka, ale poziom proga wydaje mi się dość istotny.

reklama
Mało, bo myślisz, że byłabyś głodna czy myślisz że to za mało w stosunku do zapotrzebowania? Wiem, że za duży ujemny bilans też nie będzie działał na dłuższą metę...
Jesteś pod opieką lekarza, to najważniejsze... Ja też nie będę cały czas na pudełkach, zamówiłam to, żeby trochę się nauczyć co jeść i w jakich ilościach, bo niby przeszłam w życiu wiele diet i wiem dużo o zdrowym odżywianiu, to jednak popełniam błędy, bo wyglądam jak wyglądam...
1500 wydaje się mało, albo ja źle liczę ... zobaczmy za dwa miesiące.
Możesz napisać co masz w tych pudełkach, oczywiście jakieś przykłady.

Hejka, pytanie do dziewczyn na diecie. Czy Wy odchudzacie sie przed transferem? Czy przed pickupem czy w ogóle już po ciąży?
Ja się odchudzam, bo przede wszystkim nie mogę na siebie patrzeć... Wzięłam dietę z niskim indeksem glikemicznym, bo pomyślałam, że zdrową dietą mogę wspomóc swoje szanse w ostatnim transferze... Możliwe, że kiedy zacznę brać hormony i steryd, to wszystko wróci... Ogólnie od ślubu przytyłam 20 kg, z czego co najmniej połowa jest wynikiem procedur in vitro... Nie każda tak reaguje, ale u mnie po każdej zostawało 2-3 kg... do tego uziemienie w domu od roku, brak aktywności fizycznej i mamy duuużo Goni ;)

No i nie mam jak się umówić z hematologiem... Muszę czekać na komplet badań 😔😔😔 Jutro dzwonię do lekarza czy czekamy na resztę czy podchodzę do transferu z tymi co mam... Ciekawe jak to będzie 😔😔😔
Te co masz , to wyniki wyszły ok. Kup metylowany kwas foliowy ,+B12, modulator homocysteiny. Ja biorę ze swansona. Kupiłam online w superpharm

reklama
Podziwiam cię. Aż mi głupio się zrobiło.bo poczułam się przy Tobie taka stara... :) Masz rację. Do przodu. Wy też dacie radę. Będzie dobrze. Jest dużo nawet i sławnych kobiet które zostały matkami w bardzo późnym wieku. I co? Świat się nie zawalił.
Powodzenia i dalej tego pozytywnego myślenia ci życzę a wszystko będzie dobrze. Nie inaczej!
Kochana ja mówię sobie ze obym do 40 się wyrobiła 😉a jak się nie uda nawet i po 40 nie będę mamą to będę globtroterką 😍👍

Do góry