@Gonia0605 masz już wyniki? Kiedy wizyta u lekarza?
reklama
Evela.6
Fanka BB :)
Mój błąd [emoji6] Paulina ma betę dziś [emoji110]Dzisiaj jest 19 a @Paulina_1408 ma bete 20 czylu jutro[emoji6]
Gonia0605
Właśnie dzwonili z kliniki.. Nie ma wyników. Będą dopiero środa - czwartek...@Gonia0605 masz już wyniki? Kiedy wizyta u lekarza?
JestemMama!
mala_Mi 80
Kurcze coś strasznie długo musisz czekać na ten wynik, a podobno miały być 2 tygodnie takWłaśnie dzwonili z kliniki.. Nie ma wyników. Będą dopiero środa - czwartek...
Ojej to bardzo długo czekasz..Właśnie dzwonili z kliniki.. Nie ma wyników. Będą dopiero środa - czwartek...
Margoolcia
Wytrwałość i i tak już jesteś zwycięzcą że się podjęłaśDziękuję na pewno spojrzę na modlitwę. Chce dokończyć teraz dokończyć Litanię Pompejańska. Jestem na 27 dniu.
najlepsza klasa zarodków na piątą dobę to 4.1.1 lub 5.1.1 według starej nomenklatury 4AA lub 5AA. Zarodki te uznawane są za najprawdopodobniej zdrowe. Zakładając, że wszystkie zarodki u was były z jednej procedury to pewnie najlepsze poszły przy pierwszym transferze. Te gorzej rokujące idą w kriotransferach. Za minimalny zarodek - rokujący uznaje się 3.2.2 lub 3BB. Na przykład zarodek 2.2.2 czyli 2BB jest zarodkiem "słabym" czyli słabo rokującym oczywiście rodzą się z takich zarodków dzieci, ale jednak częściej nie dochodzi do implantacji. Zatem dobrze ,żebyś sprawdziła epikryzę bo może zarodki nie były super rokujące i wtedy też inaczej sytuacja wygląda. Idąc tym tokiem rozumowania na moim przykładzie 5 zarodków - 4AA, 3BB - te były rokujące, 3BC x3 te już nie szanse na urodzenie dziecka z tego zarodka to ok. 10% czyli 1 na 10 może się implantuje. Gdybym była po 5 transferach zarodków o morfologii 4AA to realnie robi się problem. Ogólem niepowodzenia w implantacji (RIF) to minimum 5 dobrych zarodków, ale w skali Gardner'a. Bo np. 1.1.1 czyli 1AA już nim nie jest, tak samo zarodek z 6 doby. Po prostu morfologia koreluje z wadami genetycznymi zarodka.Miałam 3 histeroskopie macica idealna po pierwszej histero ciążą i synek A po drugiej biochemiczna a po trzeciej nic. Każdy był w 5 dobie, ostatni był 6 dniowy ale traktowany jako 5. Jejku wstyd mi ale nie pamiętam o jakiej morfologii wiem że dwa albo 3 piętrze to ponoć były najlepszej "klasy" w ogóle ochy i achy nad zarodkami i widzę że mój lekarz też jest w szoku że nasza historia tak się potoczyła bo on chyba był pewny że jesteśmy urodzonymi zwycięzcami żartuje ale co mi pozostaje. Nasz przypadek nie jest taki codzienny
Gonia0605
Ojej to bardzo długo czekasz..
Miało być około 2 tygodnie...Kurcze coś strasznie długo musisz czekać na ten wynik, a podobno miały być 2 tygodnie tak
Ja jakoś jestem zupełnie spokojna... kompletnie przestało mi się spieszyć... Może dlatego że ten transfer to takie być albo nie być, więc wolę nie znać ostatecznego rozwiązania...
reklama
A ile już dni minęło? Oj, ale to wszystko uczy nas ciepliwosci.Właśnie dzwonili z kliniki.. Nie ma wyników. Będą dopiero środa - czwartek...
Dziewczyny zamówiłam sobie dietę z niskim indeksem glikiemicznym i powiem Wam, że chyba ciekzo będzie mi wytrzymać, ale muszę spróbować bo po tych hormonach i dużej chęci na jedzenie wyglądam okropnie i zle się czuje w swoim ciele. Zobaczymy czy dieta przyniesie efekty.
Podziel się: