reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pewnie masz rację, że na jednym strachu nie poprzestanie ☹️ jak sobie przypomnę moją ciąże w wieku 25 lat, piękne czasy, zero strachu, jak tylko zobaczyłam 2 kreseczki to wiedziałam, że będzie dziecko i przez myśl mi nie przeszło, że można poronic, nawet nie robiłam bety 🤷‍♀️ a teraz to jest istne cierpienie, życie w lęku, niepewności... brak słów😔. Nie mówiąc już o tym, że fizycznie czuję się do bani.. co drugi dzień mam takie nudności, tkliwy brzuch, że nie mogę normalnie funkcjonować. Modlę się tylko żeby nie zwymiotować 🤦‍♀️a najgorsze to noce, gdyż przed 2 tygodniami skończyliśmy remontować sypialnie, mamy wszystkie nowe meble i tak to wszystko jedzieee, smród jak ch*j, że zbiera mi się na wymioty 😝 no i muszę spać na niewygodnej kanapie w innym pokoju, a mąż na wygodnym materacu. No nic tylko się cieszyć 😏
O matko jakbym widziala swoja sytuacje obecnie - chodzi o meble🤣 Szykujemy sypialnie i stolarz slozyl szafe ktora jest lakierowana.No nie daje rady tam spac bo tak mi smierdzi.Wietrzenie nic nie daje.Cale dnie okno otwarte jyz kolejny dzien i nic maz spi na nowym wygodnym msteracu a ja w salonie na kanapie ktora jest wysiedziana😉

No właśnie do 10 tyg tak po prostu a ja musiałam walczyć o każdy dodatkowy tydzień ;) pewnie co lekarz to inaczej
A tak na własną rękę to może cos zaszkodzić? Brz badania czy raczej progesteron lepiej żeby byl wyzszy?
Ja sobie sama dokładałam,uzupełniałam utrogestan polskim cyglogestem bądź lutinusem. Wyszłam z założenia ,że lepiej trochę więcej niż za mało . A ostatnio badałam prywatnie ,dopiero jak test wyszedł pozytywny ,to chciałam sprawdzić przyrost ,bo u mnie tylko raz robia w 14 dpt i od razu kontrolnie progesteron ,żeby wiedzieć co i jak,czy nie przesadzam . Na pewno nie zaszkodzisz ,jeżeli przedluzysz do 10-12 tygodnia stosowanie progesteronu .

O matko jakbym widziala swoja sytuacje obecnie - chodzi o meble🤣 Szykujemy sypialnie i stolarz slozyl szafe ktora jest lakierowana.No nie daje rady tam spac bo tak mi smierdzi.Wietrzenie nic nie daje.Cale dnie okno otwarte jyz kolejny dzien i nic maz spi na nowym wygodnym msteracu a ja w salonie na kanapie ktora jest wysiedziana😉
🤣🤣🤣No to dobre 🤭 w sumie to myślałam, że nudności przechodzą do 12 tyg. ciąży. W mojej pierwszej nie mialam nudności tak bez powodu. Byłam wyczulona na niektóre zapachy i na tym koniec. Pamiętam, że na surowe drewno reagowałam fatalnie .. A węch miałam jak pies tropiciel. Pamiętam, jak spacerowałam z mężem po górach i na szczycie było nowo powstałe schronisko, ja już z daleka czułam, że coś śmierdzi i kręci mnie w brzuchu🤔 mimo, że schroniska nie było jeszcze widać. Mój mąż był w szoku, że tak można i mówił, żebym tropiła z naszym owczarkiem 🤣 a co do zapachu mebli lakierowanych to smród jak cholera, chociaż 2 tygodnie temu prawie nic nie czułam, a teraz wchodzę z maską 😷 po ubrania i to ogarniam w minutę bo dłużej nie da się wytrzymać 🤦‍♀️

Ja sobie sama dokładałam,uzupełniałam utrogestan polskim cyglogestem bądź lutinusem. Wyszłam z założenia ,że lepiej trochę więcej niż za mało . A ostatnio badałam prywatnie ,dopiero jak test wyszedł pozytywny ,to chciałam sprawdzić przyrost ,bo u mnie tylko raz robia w 14 dpt i od razu kontrolnie progesteron ,żeby wiedzieć co i jak,czy nie przesadzam . Na pewno nie zaszkodzisz ,jeżeli przedluzysz do 10-12 tygodnia stosowanie progesteronu .
Ok czyli jakby co nie zaszkodzi, nie wiem czemu ten moj lekarz taki na nie, nawet dla psychicznego samopoczucia kobiety w ciąży lepiej chyba żeby nie musiała się bac ze prog za niski...a jakby mi lekarz nie chciał już przepisać to tylko na receptę dostanę nie? Chyba że mu nasciemniam że mam plamienia, to może wtedy nie będzie miał z tym problemu
W razie czego mogłabym odkupic od Ciebie? Duży zapas masz?
Wiem za szybko się martwię bo najpierw test pozytywny ale wole być przygotowana na różne opcje;)

🤣🤣🤣No to dobre 🤭 w sumie to myślałam, że nudności przechodzą do 12 tyg. ciąży. W mojej pierwszej nie mialam nudności tak bez powodu. Byłam wyczulona na niektóre zapachy i na tym koniec. Pamiętam, że na surowe drewno reagowałam fatalnie .. A węch miałam jak pies tropiciel. Pamiętam, jak spacerowałam z mężem po górach i na szczycie było nowo powstałe schronisko, ja już z daleka czułam, że coś śmierdzi i kręci mnie w brzuchu🤔 mimo, że schroniska nie było jeszcze widać. Mój mąż był w szoku, że tak można i mówił, żebym tropiła z naszym owczarkiem 🤣 a co do zapachu mebli lakierowanych to smród jak cholera, chociaż 2 tygodnie temu prawie nic nie czułam, a teraz wchodzę z maską 😷 po ubrania i to ogarniam w minutę bo dłużej nie da się wytrzymać 🤦‍♀️
Ja mdlisci mialam do 5 miesiaca TRAGEDIA🤢 Mi ogolnie wszystko smierdzi i nic nie pachnie🤦‍♀️ Ja jak pprzewietrze sypialnie to do pierwszego siusiu moge spac ale juz wracam do salonu.Dzisiaj maz bedzie skrecal komode to moze smrod lakieru odejdzie na drugi plan przy zapachu nowego mebla😉

reklama
Do góry