reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Widzisz ,jednak trzeba lekarzy słuchać ale ufać swojej intuicji. Może po usg coś tam się uszkodziło. Jednak bardzo wolno ten krwiak schodzi. Kiedy masz kolejną kontrolę?? Teraz w szpitalu ?
Tak, ale to jest normalne tempo dla uwalniania bądź wchłaniania się krwiaka niestety 😞 Im większy tym wolniej. Mój jest spory ale nie jakiś ogromny ale myślę że jeszcze minimum miesiąc lub nawet 2 aby zniknął.. w sumie lekarz mowil ze prawie do samego końca może być także mało pocieszające

A tak z ciekawości i dla porównania jak tam jest, jeżeli jesteś po terminie to co ile czasu robią ktg, robią badanie na GBS? Słyszałam, że nie wszystkie kraje robią a w PL to obowiązkowe badanie? Ja właśnie muszę jechać do szpitala jak mi się zacznie akcja bo wyszedł dodatni i od razu pod kroplówkę z antybiotykiem co 4h.

Tutaj w ogóle nie robią, jedynie jak zadzwonisz ze cos sie dzieje to Cie przyjmą i zrobią zeby sprawdzić a tak poza tym to mają wyrabane na Ciebie...

Jeśli to Invicta to oni oprócz sterydu i Intralipidu nic nie włączają z leków immuno. Poczytaj sobie o immunoglobulinach jak chcesz, ale to jest ogromny koszt. W Londynie chyba w dwóch klinikach podają (tzn przed pandemia tak bylo). W Polsce trudno to dostać ale nie jest to niemożliwe, ja bralam 2 wlewy do ostatniego transferu
Jeśli ten transfer się nie uda z jej zaleceniami to będę szukać dalej. Może to co mi zaleca wystarczy[emoji120]Więc nie będę się dodatkowo stresować. Teraz będę się wyciszać [emoji1787][emoji41]

Tak, ale to jest normalne tempo dla uwalniania bądź wchłaniania się krwiaka niestety 😞 Im większy tym wolniej. Mój jest spory ale nie jakiś ogromny ale myślę że jeszcze minimum miesiąc lub nawet 2 aby zniknął.. w sumie lekarz mowil ze prawie do samego końca może być także mało pocieszające
To faktycznie wyjdzie ,że prakrycznie cała ciążę plackiem przeleżysz , ale czego człowiek nie zrobi by się udało

reklama
Do góry