reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jakbym wyszła do sklepu gdzieś dalej niż do spożywczego pod blokiem to już bym nie wróciła chyba 🙂 a i do tego to idę tylko po bułki bo ledwo chodzę, musiałam pojechać do banku dość blisko bo 3 przystanki tramwajem i jechałam z duszą na ramieniu żeby tylko szybko załatwić i wracać bo ciągle mam wrażenie, że mi coś tam zaraz wyjdzie trochę straszne uczucie 🙈, szyjki chyba już w ogóle nie mam bo wkładam globulki to tylko tak na sam brzeg bo wszystko takie miękkie, że się nawet boję je wkładać. Jedyna moja aktywność to wyprowadzenie psa i to tylko tak blisko bloku. Znowu mnie skurcze łapią od nocy więc jakiś strach się pojawił, że to co raz bliżej i co to jak to będzie 😉

Ja gdyby mąż nie był ze mną to bym sie z domu wcale nie wynurzyła 😁 Też mam skurcze ale nic poza tym, ani wody nie odeszly, ani czop... Mogło by juz sie zacząć i skończyć... 😉

reklama
Ja zrobiłam wczoraj... 5 dni po 5 dniowych zarodkow, nic nie wyszło, fakt za wcześnie ale już zaczęłam się martwić że nic z tego :( zwłaszcza że oprócz klocia jajników na przemian co jakiś czas to zero dziwnych objawów ani tego,, typowego uklocia'' po których dziewczyny czują ze wlasnie doszło do zagnieżdżenia :(
Dziewczyny kiedy najszybciej moge zrobić test sikany? Moja cierpliwość zaczyna się kończyć...

Ja robiłam 9dpt blastki i wyszedł. Fakt bardzo blada kreska ale wyszedł. Beta wtedy wynosiła 136. Wiem że dziewczyny wcześniej robily... Ja bym się nie odważyła gdyż i tak w 9 dniu wyszła mi tak blada kreska ze później się zastanawiałam jak ja ją wypatrzyłam...
To chyba nie będę się bezsensownie denerwować. Betę mam zrobić 10 dpt. Jakoś wytrzymam... 🥺

Ja zrobiłam wczoraj... 5 dni po 5 dniowych zarodkow, nic nie wyszło, fakt za wcześnie ale już zaczęłam się martwić że nic z tego :( zwłaszcza że oprócz klocia jajników na przemian co jakiś czas to zero dziwnych objawów ani tego,, typowego uklocia'' po których dziewczyny czują ze wlasnie doszło do zagnieżdżenia :(
No u mnie podobnie, lekkie pobolewanie brzucha raz jest, raz go nie ma. Cała procedura jest niczym w porównaniu do oczekiwania.

No u mnie podobnie, lekkie pobolewanie brzucha raz jest, raz go nie ma. Cała procedura jest niczym w porównaniu do oczekiwania.
Dokładnie tak oszaleć idzie... Niby znajduje sobie zajęcie ciągle coś robię, a i tak myślę :( już nawet szukałam dzisiaj domowych testów z krwi[emoji2356] na szczęście wybiłam sobie to z głowy w odpowiednim momencie. Postanowiłam że zrobię w środę bthcg, będzie 8 dni po i ostatnim dzień urlopu...

Ostatnio rozmawiałam z położna ze szpitala i powiedziala ze 14.04 wywołanie, ale jeszcze dzisiaj z położna mam wizyte i zobaczymy co ona powie..
A tak z ciekawości i dla porównania jak tam jest, jeżeli jesteś po terminie to co ile czasu robią ktg, robią badanie na GBS? Słyszałam, że nie wszystkie kraje robią a w PL to obowiązkowe badanie? Ja właśnie muszę jechać do szpitala jak mi się zacznie akcja bo wyszedł dodatni i od razu pod kroplówkę z antybiotykiem co 4h.

reklama
Dokładnie tak oszaleć idzie... Niby znajduje sobie zajęcie ciągle coś robię, a i tak myślę :( już nawet szukałam dzisiaj domowych testów z krwi[emoji2356] na szczęście wybiłam sobie to z głowy w odpowiednim momencie. Postanowiłam że zrobię w środę bthcg, będzie 8 dni po i ostatnim dzień urlopu...
Nie, to ja nie chce się niepotrzebnie kłóc. I tak ledwo żyły wynajdują u mnie. Pójdę tego 10 dpt. Trzymam kciuki za Ciebie🙂

Do góry