reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiem , ale boję się pustego jaja. Strasznie niski ten przyrosy 90% co 48 h.
Nie wiem czy pamiętasz jak pisałam o mojej drugiej becie po 4 dniach, średnia 92%i też byłam zestresowana a 3 weryfikacja dała mi przyrost 130%. Także te skokowe przyrosty są różne. Nie martw się 😉 A Ty jak miałaś puste jajo płodowe to zawsze beta przyrastała poniżej 100%? Gdzieś czytalam, że nawet wysokie przyrosty nie dają gwarancji na obecność zarodka..

reklama
Robilas w innym labie ? Stąd mogą być małe rozbieżności, ja w tej ciąży mialam wyjsciowo wysoka bete ale jeden przyrost tez był tuż poniżej 100% bo robilam w 2 labach i się niepotrzebnie martwiłam. Powtórz we wtorek ale w tym samym labie to będziesz mieć porównanie. Uważam że jest dobrze
No ale norma jest 66% na 48 h, to po co się martwić na zapas?

Robilas w innym labie ? Stąd mogą być małe rozbieżności, ja w tej ciąży mialam wyjsciowo wysoka bete ale jeden przyrost tez był tuż poniżej 100% bo robilam w 2 labach i się niepotrzebnie martwiłam. Powtórz we wtorek ale w tym samym labie to będziesz mieć porównanie. Uważam że jest dobrze
Dziękuję. Macie rację trzeba się cieszyć i czekać co los przyniesie. Teraz jajkowe święta to może i u nas jakieś pisklaki się wyklują ;).

@mala_Mi 80 a możesz zmienić lekarza w tej klinice w Czechach, żeby inny cię prowadził do transferu. Może mają tam kogoś bardziej kompetentnego, porażka jakaś ten lekarz, chyba nie wie ile jest ciąż po 40, plus Twoje amh jest ok no i nie zapominajmy że macie dobry zarodek! Myślę że warto się skonsultować z kimś innym, nawet z tej kliniki. W razie jeśli się nie uda to szukałabym kliniki w Polsce.

Wiem , ale boję się pustego jaja. Strasznie niski ten przyrosy 90% co 48 h.
Niski to jest 50%, u Ciebie jest dobrze. Ja mialam 256, a 48h pozniej 470 czy jakoś tak. I do glowy mi nie przyszło, ze to nisko.
A pierwsza ciaza z brta 148 w 13dpt 3dniowca i klinika powiedziala: nie powtarzać, jest dobrze. I bylo.
Uwierz w kropka. Nie ma powodu do zmartwien.

Cześć
U mnie wszystko w porządku byłam na kontroli i lekarz powiedział że wszystko dobrze ,że dzidzia ładnie rośnie.Te upławy takie to najprawdobodobniej przez luteine.28.04 zapisałam sie na prenatalne.
A wszystkim starający życzę powodzenia 🥰Żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli.🥰
A mam pytanie,bo zjadłam rozmiaryn dzisiaj był na obiad na ziemniaczkach i mam pytanie mógł zaszkodzić?Naczytałam się w i Internecie że go nie wolno w ciazy,a ja nie wiedziałam i zjadłam i mam teraz wyrzuty sumienia?że coś może się stać..

reklama
Do góry