reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja jestem teraz stymulowana hormonem wzrostu na długim protokole w krio w Białymstoku
hej, jest blastka jest szansa i tego sie trzymaj.jskby nie wyszlo( a mam nadzieje ze wyjdzie) to sluchaj sa jeszcze stymulacje gdzie podaja hormon wzrostu kobiecie, wiem napewno ze mozna sie tak stymulowac w artvimed w krakowie u szefa kliniki, to byl moj plan awaryjny jskby moje 2 procedury nie daly zarodkow. poczytaj o tym sobie, sa rozne opinie, to jest wlasnie ns problem z jakoscis komorek. nie wiem czy jakas dziewczyna tu byla tsk stymilowama. masz dobre amh bardzo

reklama
Dziewczyny a jak to jest z KET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Ja miałam transfer robiony 18 i 19 dnia USG robione podobnie

Dziewczyny a jak to jest z KET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Transfer może być różnie, ja miałam nawet raz w 21 dc, ale ogólnie to tak 17 - 19 dc.
Do 16 dc z USG bym nie czekała... Ale tak około 12 dnia nie wydaje mi się dziwne...

Dzwonili, ze póki co zaplodnily się wszystkie...ale lekarz mnie już podminował bo chciał świeży transfer- moj próg dzień przed końcem stymulacji był 2,4 estradiol 5988, a jeszcze potem mialam zastrzyki z menopuru. Nic tylko kasa sie liczy. Powiedziałam, ze nie chce świeżego bo się zle czuje i trochę to prawda. Mam dzwonić w czwartek żeby zobaczyć co u maluchów i zdecydować jak mrozimy, czy czekamy do blastkiz Mówiłam mu, ze chciałabym mieć podane dwa zarodki do transferu ale powiedział, ze raczej mi nie podadzą??? 🤬🤬🤬 Mówię już oczywiście o crio bo świeżego nie zrobię. Teraz muszę się oczyścić po stymulce, zapisał mi leki na wyciszenie i modlę się za maluszki żeby ładnie się dzieliły...potem będę walczyć o transfer 😁
No przy takim progesteronoe to endo już jest nie receptywne!!!
Tak sobie myślę, ty o tym wiesz i się nie dałaś a ile osób nie świadomych się zgodziło ?? Ehh ;(
Straszne to powiem wam. Tak się śmieją że pacjenci czytają fora i Googlują ale zobaczcie co się dziej ;(

Dzwonili, ze póki co zaplodnily się wszystkie...ale lekarz mnie już podminował bo chciał świeży transfer- moj próg dzień przed końcem stymulacji był 2,4 estradiol 5988, a jeszcze potem mialam zastrzyki z menopuru. Nic tylko kasa sie liczy. Powiedziałam, ze nie chce świeżego bo się zle czuje i trochę to prawda. Mam dzwonić w czwartek żeby zobaczyć co u maluchów i zdecydować jak mrozimy, czy czekamy do blastkiz Mówiłam mu, ze chciałabym mieć podane dwa zarodki do transferu ale powiedział, ze raczej mi nie podadzą??? 🤬🤬🤬 Mówię już oczywiście o crio bo świeżego nie zrobię. Teraz muszę się oczyścić po stymulce, zapisał mi leki na wyciszenie i modlę się za maluszki żeby ładnie się dzieliły...potem będę walczyć o transfer 😁
Szczerze to jestem zdziwiona postępowaniem Twojego lekarza, chodzi o podanie świeżego zarodka przy progesteronie ponad 2 🤷‍♀️ mój nie podaje powyżej 0.8 a jak miałam pod koniec stymulacji estradiol 5600 to od razu alarmował że transfer odwołany bo szkoda zdrowia i może to się źle skończyć no i mój progesteron wówczas był 1,5 i mówił że przy takim wysokim progesteronie można stracić zarodek i szkoda bołoby.

Dziewczyny a jak to jest z FET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Jak będziesz miała dobre endo np 12 dc to 5 dni proga i potem transfer ,;)
Kurcze ale szybko czas leci

Mam 32 lata ale amh kiepskie, tylko 0.5. Na razie ciężko cokolwiek powiedzieć, bo od 2 tygodni biore tylko primolut i ten hormon wzrostu a dopiero w kolejnym cyklu zacznie się stymulacja, więc okaże się czy ten hormon wzrostu jakoś pomógł czy nie.
A możesz już napisać coś więcej?
Ile masz lat, amh, jak idzie stymulacja?

reklama
Dziewczyny a jak to jest z FET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Ja przy FET miałam zglaszać się między 11 a 13 dniem cyklu ze świeżym badaniem progesteronu, estradiolu choć on jest mniej istotny i jeżeli wyniki były ok i endometrium, w 14dc rozpoczynałam strat do transferu włączając leki

Do góry