reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja jestem teraz stymulowana hormonem wzrostu na długim protokole w krio w Białymstoku
hej, jest blastka jest szansa i tego sie trzymaj.jskby nie wyszlo( a mam nadzieje ze wyjdzie) to sluchaj sa jeszcze stymulacje gdzie podaja hormon wzrostu kobiecie, wiem napewno ze mozna sie tak stymulowac w artvimed w krakowie u szefa kliniki, to byl moj plan awaryjny jskby moje 2 procedury nie daly zarodkow. poczytaj o tym sobie, sa rozne opinie, to jest wlasnie ns problem z jakoscis komorek. nie wiem czy jakas dziewczyna tu byla tsk stymilowama. masz dobre amh bardzo

reklama
Dziewczyny a jak to jest z KET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Ja miałam transfer robiony 18 i 19 dnia USG robione podobnie

Dziewczyny a jak to jest z KET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Transfer może być różnie, ja miałam nawet raz w 21 dc, ale ogólnie to tak 17 - 19 dc.
Do 16 dc z USG bym nie czekała... Ale tak około 12 dnia nie wydaje mi się dziwne...

Dzwonili, ze póki co zaplodnily się wszystkie...ale lekarz mnie już podminował bo chciał świeży transfer- moj próg dzień przed końcem stymulacji był 2,4 estradiol 5988, a jeszcze potem mialam zastrzyki z menopuru. Nic tylko kasa sie liczy. Powiedziałam, ze nie chce świeżego bo się zle czuje i trochę to prawda. Mam dzwonić w czwartek żeby zobaczyć co u maluchów i zdecydować jak mrozimy, czy czekamy do blastkiz Mówiłam mu, ze chciałabym mieć podane dwa zarodki do transferu ale powiedział, ze raczej mi nie podadzą??? 🤬🤬🤬 Mówię już oczywiście o crio bo świeżego nie zrobię. Teraz muszę się oczyścić po stymulce, zapisał mi leki na wyciszenie i modlę się za maluszki żeby ładnie się dzieliły...potem będę walczyć o transfer 😁
No przy takim progesteronoe to endo już jest nie receptywne!!!
Tak sobie myślę, ty o tym wiesz i się nie dałaś a ile osób nie świadomych się zgodziło ?? Ehh ;(
Straszne to powiem wam. Tak się śmieją że pacjenci czytają fora i Googlują ale zobaczcie co się dziej ;(

Dzwonili, ze póki co zaplodnily się wszystkie...ale lekarz mnie już podminował bo chciał świeży transfer- moj próg dzień przed końcem stymulacji był 2,4 estradiol 5988, a jeszcze potem mialam zastrzyki z menopuru. Nic tylko kasa sie liczy. Powiedziałam, ze nie chce świeżego bo się zle czuje i trochę to prawda. Mam dzwonić w czwartek żeby zobaczyć co u maluchów i zdecydować jak mrozimy, czy czekamy do blastkiz Mówiłam mu, ze chciałabym mieć podane dwa zarodki do transferu ale powiedział, ze raczej mi nie podadzą??? 🤬🤬🤬 Mówię już oczywiście o crio bo świeżego nie zrobię. Teraz muszę się oczyścić po stymulce, zapisał mi leki na wyciszenie i modlę się za maluszki żeby ładnie się dzieliły...potem będę walczyć o transfer 😁
Szczerze to jestem zdziwiona postępowaniem Twojego lekarza, chodzi o podanie świeżego zarodka przy progesteronie ponad 2 🤷‍♀️ mój nie podaje powyżej 0.8 a jak miałam pod koniec stymulacji estradiol 5600 to od razu alarmował że transfer odwołany bo szkoda zdrowia i może to się źle skończyć no i mój progesteron wówczas był 1,5 i mówił że przy takim wysokim progesteronie można stracić zarodek i szkoda bołoby.

Dziewczyny a jak to jest z FET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Jak będziesz miała dobre endo np 12 dc to 5 dni proga i potem transfer ,;)
Kurcze ale szybko czas leci

Mam 32 lata ale amh kiepskie, tylko 0.5. Na razie ciężko cokolwiek powiedzieć, bo od 2 tygodni biore tylko primolut i ten hormon wzrostu a dopiero w kolejnym cyklu zacznie się stymulacja, więc okaże się czy ten hormon wzrostu jakoś pomógł czy nie.
A możesz już napisać coś więcej?
Ile masz lat, amh, jak idzie stymulacja?

reklama
Dziewczyny a jak to jest z FET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam
Ja przy FET miałam zglaszać się między 11 a 13 dniem cyklu ze świeżym badaniem progesteronu, estradiolu choć on jest mniej istotny i jeżeli wyniki były ok i endometrium, w 14dc rozpoczynałam strat do transferu włączając leki

Do góry