reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czech. Zrobił procedurę bo ja chciałam ostatni raz spróbować na swoich komorkach, bo myślałam że w UK coś zjeb.ali. On od samego początku mówił że za stara jestem i że nie mam szans. Trudno mi było się z tym pogodzić z amh 2.84 i z 15 antralnymi. Ale widocznie on wiedział lepiej. Tylko wkur.wia mnie to, że jest tak brutalny w wyrażaniu opinii. Mógłby zostawić mi choć cień nadziei, bo w końcu 1 blastka jest to i 1 szansa też być powinna
Ja wiem, że on tam siedzi po to, żeby pomóc, a nie klepać po pleckach, ale co kuźwa za lekarz mówi, że stara jesteś i nie masz szans... 😱
Jestem od Ciebie starsza i nigdy od swojego lekarza tego nie usłyszałam, wręcz mnie ganił za to, że sama tak mówię... Niech spada... Udowodnisz mu, że jest cymbałem i nie ma racji. Trzymam kciuki z całych sił za Twojego Blastusia albo Blastusię 😍

Czech. Zrobił procedurę bo ja chciałam ostatni raz spróbować na swoich komorkach, bo myślałam że w UK coś zjeb.ali. On od samego początku mówił że za stara jestem i że nie mam szans. Trudno mi było się z tym pogodzić z amh 2.84 i z 15 antralnymi. Ale widocznie on wiedział lepiej. Tylko wkur.wia mnie to, że jest tak brutalny w wyrażaniu opinii. Mógłby zostawić mi choć cień nadziei, bo w końcu 1 blastka jest to i 1 szansa też być powinna
40 lat to stara ?? Jeszcze przy takim amh nadal masz realne szanse, poprostu trochę mniejsze ni kobieta ok 30tki. Gdybyś miała 45 lat i udali by się uzyskać jeden zarodek to faktycznie większe ryzyko ze byłby wadliwy. Dziwne podejście lekarza, serio nie rozumiem go

Po prostu brutalnie szczery a ja tego nie potrafię udźwignąć. Jestem słabsza psychicznie niż myślałam
Dziewczyno, nie jesteś słaba..! Zobacz jaką przeszłaś drogę, ile walki! Nikt Ci nie może zarzucić że jesteś słaba psychicznie. Po prostu trafił w Twój czuły punkt i obawy... Głowa do góry..!

hej, jest blastka jest szansa i tego sie trzymaj.jskby nie wyszlo( a mam nadzieje ze wyjdzie) to sluchaj sa jeszcze stymulacje gdzie podaja hormon wzrostu kobiecie, wiem napewno ze mozna sie tak stymulowac w artvimed w krakowie u szefa kliniki, to byl moj plan awaryjny jskby moje 2 procedury nie daly zarodkow. poczytaj o tym sobie, sa rozne opinie, to jest wlasnie ns problem z jakoscis komorek. nie wiem czy jakas dziewczyna tu byla tsk stymilowama. masz dobre amh bardzo

A jak sytuacja u ciebie? Wiesz już ile się zapłodniło? Trzymam dalej ✊✊✊
Dzwonili, ze póki co zaplodnily się wszystkie...ale lekarz mnie już podminował bo chciał świeży transfer- moj próg dzień przed końcem stymulacji był 2,4 estradiol 5988, a jeszcze potem mialam zastrzyki z menopuru. Nic tylko kasa sie liczy. Powiedziałam, ze nie chce świeżego bo się zle czuje i trochę to prawda. Mam dzwonić w czwartek żeby zobaczyć co u maluchów i zdecydować jak mrozimy, czy czekamy do blastkiz Mówiłam mu, ze chciałabym mieć podane dwa zarodki do transferu ale powiedział, ze raczej mi nie podadzą??? 🤬🤬🤬 Mówię już oczywiście o crio bo świeżego nie zrobię. Teraz muszę się oczyścić po stymulce, zapisał mi leki na wyciszenie i modlę się za maluszki żeby ładnie się dzieliły...potem będę walczyć o transfer 😁

Ostatnia edycja:
40 lat to stara ?? Jeszcze przy takim amh nadal masz realne szanse, poprostu trochę mniejsze ni kobieta ok 30tki. Gdybyś miała 45 lat i udali by się uzyskać jeden zarodek to faktycznie większe ryzyko ze byłby wadliwy. Dziwne podejście lekarza, serio nie rozumiem go
No właśnie też nie rozumiem, jestem realistką i wiedziałam że będzie dużo wadliwych komórek ale cały czas miałam nadzieję że coś z tego będzie. Pobrali 12 komórek, 9 dojrzałych.
Tak jak od samego początku twierdził, że nasienie męża się nadaje chociaż jest naprawdę słabe.
Uparliśmy się 50/50 z dawcą i dzięki temu mamy tą 1 blastkę bo ona jest od dawcy. Gdybym go posłuchała to pewnie byłoby 0.

Po prostu brutalnie szczery a ja tego nie potrafię udźwignąć. Jestem słabsza psychicznie niż myślałam
Nie jesteś wcale słaba psychicznie, jesteś silna babka!!! Pół świata przemierzyłaś żeby walczyć, dla mnie jesteś jak bohaterka 💪💪 osobiście bardzo Cię podziwiam, a to, że jest Ci źle po jego słowach to naturalne, bo każdej z nas byłoby przykro bo serca nie ma się z kamienia!! Poza Twoim doktorkiem 😂

Dzwonili, ze póki co zaplodnily się wszystkie...ale lekarz mnie już podminował bo chciał świeży transfer- moj próg dzień przed końcem stymulacji był 2,4 estradiol 5988, a jeszcze potem mialam zastrzyki z menopuru. Nic tylko kasa sie liczy. Powiedziałam, ze nie chce świeżego bo się zle czuje i trochę to prawda. Mam dzwonić w czwartek żeby zobaczyć co u maluchów i zdecydować jak mrozimy, czy czekamy do blastkiz Mówiłam mu, ze chciałabym mieć podane dwa zarodki do transferu ale powiedział, ze raczej mi nie podadzą??? 🤬🤬🤬
Czyli póki co bardzo dobrze idzie. Naprawdę chciał ci zrobić świeży transfer z takimi wynikami?? Nosz kurde brak mi słów na tych lekarzy.
Dobrze że wiesz co nieco i się nie dajesz.
A dlaczego nie poda dwóch? Ile masz lat? Ile transferów już miałaś?

reklama
Dziewczyny a jak to jest z FET. Bo dzisiaj mam już 2dc i od dziś biorę estrofem. On mi kazał zrobić USG dopiero między 12 a 16 dniem cyklu. To w którym dniu cyklu niby byłby transfer, skoro jeszcze proga trzeba 5 dni wcześniej włączyć? Kurde znowu nie ogarniam

Ostatnia edycja:
Do góry