reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziwny ten Twój lekarz, ja rozumiem powinien Ci przedstawić realne szanse, ale nie mówić, że na pewno się nie uda. Oby ten maluszek utarł mu nosa, trzymam mocno kciuki. Ja jak brałem estrofem od 2 dc 2x 1 a od 6 dc 3×1 to miałam mieć wizytę 10 lub 11 dc, i za każdym razem miałam jeszcze przyjść za 2 dni czyli od 13 miałam brać progesteron bo Endo było już ładne. Ja na Twoim miejscu to chyba poszlabym tego 12, w sumie zależy też jaka masz dawkę leku.
Ja od 2dc 2x1 a od 8dc 3x1 i USG kazał dopiero zrobić między 12 a 16dc. Kurcze umówiłam się na 15dc bo mieli wolny termin ale chyba poszukam gdzie indziej. Czyli on nie czeka na owulację żeby transfer zrobić po owu tylko sprawdza grubość endo tak? I wtedy transfer. Sorry za głupie pytania 🥴

reklama
Dziewczyny jak czytam o tym jak lekarze/ kliniki robią nas w chu_a to aż mnie wkurw bierze, przed żadnym transferem nie miałam nawet sprawdzonego proga 😡 serio dobrze że jest to forum, możemy się przynajmniej wymienić doświadczeniami, ja do procedury podchodziłam w Artemidzie w Białymstoku, totalna klapa. Miałam 4 zarodki i żaden nie został z nami, transfer za transferem i kasa tylko żeby się zgadzała.
@mala_Mi 80 mam nadzieję że twój wojownik utrze nosa temu doktorowi.
To Ciebie też olali w badaniu proga? przykre to 😪 ja póki co bardzo chwalę sobie invimed we Wrocławiu, bardzo ostrożne podejście lekarza do transferów, dokładne badania przed, przerwy między transferami aby organizm odpoczął.. bardzo podoba mi się też to, że nie ma nigdy opóźnień podczas wizyt, moje najdłuższe oczekiwanie to 15 minut gdyż lekarz był na zabiegu...No i póki co mam za sobą 2 udane transfery, co też jest jakaś zasługą lekarza 🙂

To Ciebie też olali w badaniu proga? przykre to 😪 ja póki co bardzo chwalę sobie invimed we Wrocławiu, bardzo ostrożne podejście lekarza do transferów, dokładne badania przed, przerwy między transferami aby organizm odpoczął.. bardzo podoba mi się też to, że nie ma nigdy opóźnień podczas wizyt, moje najdłuższe oczekiwanie to 15 minut gdyż lekarz był na zabiegu...No i póki co mam za sobą 2 udane transfery, co też jest jakaś zasługą lekarza 🙂
Wow brzmi tak nierealnie że aż trudno uwierzyć 😉
Jak nazywa się twój lekarz cudotwórca ☺

A przed FET też sprawdza się poziom proga? Co tak w ogóle się sprawdza/ robi oprócz modlitwy zalecanej przez mojego doktora?? Ku.wa znowu nic nie wiem, a myślałam że tym razem będzie inaczej

Ja od 2dc 2x1 a od 8dc 3x1 i USG kazał dopiero zrobić między 12 a 16dc. Kurcze umówiłam się na 15dc bo mieli wolny termin ale chyba poszukam gdzie indziej. Czyli on nie czeka na owulację żeby transfer zrobić po owu tylko sprawdza grubość endo tak? I wtedy transfer. Sorry za głupie pytania 🥴
Biorąc estrofem i progesteron tworzysz sztuczny cykl... Nie ma owulacji. Grubość endometrium decyduje o momencie podania zarodka.

A przed FET też sprawdza się poziom proga? Co tak w ogóle się sprawdza/ robi oprócz modlitwy zalecanej przez mojego doktora?? Ku.wa znowu nic nie wiem, a myślałam że tym razem będzie inaczej
U mnie też się nie sprawdza poziomu progesteronu przed transferem, za to sprawdzają 3 dni po... Można zrobić badania na własną rękę, ale nauczona doświadczeniem z poprzednich transferów, brałam więcej luteiny podjęzykowej niż mi zalecił lekarz i poziom przy ostatnim transferze miałam bardzo dobry.
Oprócz grubosci sprawdzają czy endometrium jest trójwarstwowe, ale też nie w każdej klinice. Oczywiście wiele badań można zrobić... Przy nadmiernej kurczliwości macicy można podać atosiban. Ja nie miałam tego badania, ale kroplówkę z atosibanu miałam podawaną prawie do każdego transferu ze względu na to, że lek nie może zaszkodzić... Tyle że jest trochę drogi, jako środek na wszelki wypadek - 800 zł... No ale cóż...
Ale tak standardowo, więcej się nie robi...
Dziewczyny jedzą awokado i piją czerwone wino na lepsze endometrium, ale pisałaś wczoraj, że u Ciebie dobrze rośnie. Po transferze niektórzy jedzą ananasa, bo podobno wspomaga zagnieżdżenie, ale nie wiem czy są na to dowody naukowe....

Jak tak czasami czytam to forum to myślę że we wszystkim nas olali, tylko o badaniach za które im wpadnie kasa pamiętali zawsze 😕 mój Mąż nigdy nie miał szczegółowych badań nasienia, a staramy się ponad 10 lat i nie ma konkretnej przyczyny niepowodzeń, niby wszystko u nas w normie. Teraz mieliśmy dłuższą przerwę w "staraniach z lekarzami" .szykujemy się do nowej procedury, chcemy gdzieś w Trójmieście bo tam mamy najbliżej do rodziny, mieszkam za granicą. Dziękuję bardzo za radę, miło że są lekarze którym zależy na pacjentkach i cudownie, że się udało 😘😘

Dziewczyny jak czytam o tym jak lekarze/ kliniki robią nas w chu_a to aż mnie wkurw bierze, przed żadnym transferem nie miałam nawet sprawdzonego proga 😡 serio dobrze że jest to forum, możemy się przynajmniej wymienić doświadczeniami, ja do procedury podchodziłam w Artemidzie w Białymstoku, totalna klapa. Miałam 4 zarodki i żaden nie został z nami, transfer za transferem i kasa tylko żeby się zgadzała.
@mala_Mi 80 mam nadzieję że twój wojownik utrze nosa temu doktorowi.
To Ciebie też olali w badaniu proga? przykre to 😪 ja póki co bardzo chwalę sobie invimed we Wrocławiu, bardzo ostrożne podejście lekarza do transferów, dokładne badania przed, przerwy między transferami aby organizm odpoczął.. bardzo podoba mi się też to, że nie ma nigdy opóźnień podczas wizyt, moje najdłuższe oczekiwanie to 15 minut gdyż lekarz był na zabiegu...No i póki co mam za sobą 2 transfery, co też jest jakaś zasługą lekarza 🙂
Wow brzmi tak nierealnie że aż trudno uwierzyć 😉
Jak nazywa się twój lekarz cudotwórca ☺
Dr Żórawski, mało wylewny gość ale konkretny, rzeczowy

reklama
Możesz iść spokojnie 15 dc to jest cykl sztuczny endometrium na takich cyklu nie przerisnie uzyska swój max i koniec.
Chyba można ciągnąć na estrofenu max 40 dni 😁jeśli dobrze pamiętam.
Na wizycie sprawdzi rozmiar endo powinien być miedzi 9-12 I być 3 liniowe . Potem 5 dni prog to transfer Twojej super blastusi.
Powo

Do góry