reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiesz najgorzej że super testy pozytywne a tu koniec i tylko testy mi zostały 😭zawsze na nie patrzeć jak mam doła i myślę że następne będą pozytywne i nie tylko one mi zostaną
Tobie życzę samych radosnych chwil ja chodź tak krótko to byłam w niebie ze się udało lekarz stwierdził że to NK nie chciały moich zarodeczkow
Ja bym je wyrzuciła... Po co się katować...
Dziękuję bardzo ❤️
Ale Tobie też się uda, tylko widocznie musisz przejść jeszcze trochę dłuższą drogę, my poniekąd wygraliśmy los na loterii. Do tej pory nigdy nie widziałam u siebie żadnego pozytywnego testu, czułam się totalnie do niczego, jak jakaś beznadziejna kobieta- bo co ze mnie za kobieta, jak przez tyle lat nie byłam w stanie nawet zajść w ciążę.
Ale na wszystkich przyjdzie czas,mnie los oszczędził na razie od dalszych problemów. Zobaczymy jeszcze tylko po wynikach nifty.

reklama
Ja pierwsza miałam w lutym jestem świeżo po więc lekarz mówił że można ale nie trzeba ją ze względów finansowych muszę odłożyć a w sobotę mam wizytę podobno mam torbiel ciekawe jak to będzie wyglądało czy się wchłonie czy nie bo też z torbielem podobno nie można zacząć
Ja podchodziłam do stymulacji z torbiel i z tego jajnika było najwięcej jajek

Słyszałyście??

Szczepionka przeciwko COVID-19 dla ciężarnych – co wiemy?

W czwartek 25 marca 2021 r. American Journal of Obstetrics and Gynecology opublikował badanie, w którym wzięło udział 131 kobiet, z czego 84 było to kobiety w ciąży, a 31 kobiety karmiące piersią, w czasie laktacji.

Naukowcy z ośrodków Harvard, MIT oraz Brigham and Women’s Hospital sprawdzali odpowiedź immulogiczny u kobiet ciężarnych i w trakcie laktacji po zaszczepieniu przeciwko COVID-19 z użyciem szczepionki Pfizer i Moderna. Szczepienia miały miejsce między grudniem 2020 r. a marcem 2021 r.

Wnioski z badania: szczepionki Pfizer i Moderna są skuteczne u kobiet w ciąży. Zaobserwowano u nich bardzo silną odpowiedź immunologiczną oraz przekazywanie wysokich przeciwciał swoim dzieciom.

Co więcej, badanie krwi pępowinowej i łożyska wykazało, że dzieci kobiet zaszczepionych przeciwko COVID-19 mają znacząco więcej przeciwciał niż dzieci, których matki wcześniej zaraziły się wirusem SARS-CoV-19.
Szczepiłam się podczas karmienia piersią, mam już starsze dziecko, karmień już mało. Nawet z lekarzem nie dyskutowałam , w okienku o kp zaznaczyłam "nie"… jak się okazało super słuszna decyzja. W ciąży raczej bym sobie darowała.

Ja bym je wyrzuciła... Po co się katować...
Dziękuję bardzo ❤️
Ale Tobie też się uda, tylko widocznie musisz przejść jeszcze trochę dłuższą drogę, my poniekąd wygraliśmy los na loterii. Do tej pory nigdy nie widziałam u siebie żadnego pozytywnego testu, czułam się totalnie do niczego, jak jakaś beznadziejna kobieta- bo co ze mnie za kobieta, jak przez tyle lat nie byłam w stanie nawet zajść w ciążę.
Ale na wszystkich przyjdzie czas,mnie los oszczędził na razie od dalszych problemów. Zobaczymy jeszcze tylko po wynikach nifty.
A co to za badanie

reklama
Do góry