reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Po pappa masz zwiększone czyli 'skorygowane' ale 1:589 to nadal niskie ryzyko.. napewno nie do robienia amnio a ewentualnie NIPT jeśli masz się tym stresować
Miód na moje serduszko!
No na amnio bym się nie zdecydowała, jednak czytałam wczoraj o tym i wg najnowszych badań, to jest ryzyko 0,11 już nie 1%.
Ale gadałam dzisiaj z mężem, jesteśmy zdecydowani na test, ale już poczekamy ten tydzień na wizytę i zobaczymy, co powie mój doktorek, bo chciałam jeszcze teraz jechać i go robić.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy scratching endometrium mogę zrobić w innej klinice niż swoja? W sensie czy jest szansa że ktoś mi zrobi jak nie jestem pacjentką? I do którego dnia najpóźniej trzeba by zrobić, bo już mam 20dc i nawet gdybym chciała, to teraz jechać znowu do Czech to masakra a chora jestem
Myślę, że Ci zrobią... Płacisz za to, więc nie będzie problemu... U mnie co prawda w cenie wizyty, ale wizyta 250...

Dziewczyny czy scratching endometrium mogę zrobić w innej klinice niż swoja? W sensie czy jest szansa że ktoś mi zrobi jak nie jestem pacjentką? I do którego dnia najpóźniej trzeba by zrobić, bo już mam 20dc i nawet gdybym chciała, to teraz jechać znowu do Czech to masakra a chora jestem
Ja miałam robiony scratching przez lekarza, który pracował w klinice w Czechach ale u niego w gabinecie w Rybniku. Normalnie podczas wizyty. Tyle, że wiadomo wizyta prywatna.

Miód na moje serduszko!
No ja amnio bym się nie zdecydowała, jednak czytałam wczoraj o tym i wg najnowszych badań, to jest ryzyko 0,11 już nie 1%.
Ale gadałam dzisiaj z mężem, jesteśmy zdecydowani na test, ale już poczekamy ten tydzień na wizytę i zobaczymy, co powie mój doktorek, bo chciałam jeszcze teraz jechać.
Zależy gdzie wykonujesz amnio ale jest to inwazyjne badanie, jest ryzyko przebicia błon płodowych, napewno bym się nie zdecydowała chyba żeby ryzyko z samego NIPT wyszło by wysoko...

reklama
Super gratulacje ja niestety po 1 nieudanym ciąża biochemiczna 😭
Wiesz najgorzej że super testy pozytywne a tu koniec i tylko testy mi zostały 😭zawsze na nie patrzeć jak mam doła i myślę że następne będą pozytywne i nie tylko one mi zostaną
Tobie życzę samych radosnych chwil ja chodź tak krótko to byłam w niebie ze się udało lekarz stwierdził że to NK nie chciały moich zarodeczkow

Do góry