reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja już po punkcji. Pobrali 11 komórek jestem kuwa w szoku!!!!!!! Ostatnio miałam 4 z czego dwie dojrzałe, przypominam, ze to moja 5 stymulacja. W życiu tyle nie miałam. Teraz byłam na malutkich dawkach. Oczywiście jeszcze muszę poczekać ile będzie dojrzałych, dobrych itd ale póki co mały sukces 🙏 chyba, ze mnie oszukali i tylko tak pow żeby było ze stymulacja dobra ale moje komórki lipne...już chyba nikomu nie wierze 🤷🏻‍♀️ Ale póki co jest dobrze 😃
Brawo ty 💪 Super wieści, na pewno cię nie oszukują bo przecież to nie miałoby sensu 😉 Czyli u Ciebie małe dawki zrobiły mega robotę. Przypomnij mi proszę ile masz lat i jakie am?
To teraz trzymam żeby były pięknie dojrzałe ✊

reklama
Wlew domaciczny z accofilu pomaga na wzrost endometrium, często proponują go w klinice. Robi się parę dni przed transferem. Ja bym nie brała encortonu bez zaleceń. To steryd. Ja mam recepty na jedno i drugie od immunologa. Accofil będę brała też w zastrzykach.
Endometrium mam zawsze grube, nawet nie wiem czy nie za grube. Ten sraczing chyba byłby lepszy. Ten mój lekarz to na bank nic mi nie da

Dziewczyny ja już po punkcji. Pobrali 11 komórek jestem kuwa w szoku!!!!!!! Ostatnio miałam 4 z czego dwie dojrzałe, przypominam, ze to moja 5 stymulacja. W życiu tyle nie miałam. Teraz byłam na malutkich dawkach. Oczywiście jeszcze muszę poczekać ile będzie dojrzałych, dobrych itd ale póki co mały sukces 🙏 chyba, ze mnie oszukali i tylko tak pow żeby było ze stymulacja dobra ale moje komórki lipne...już chyba nikomu nie wierze 🤷🏻‍♀️ Ale póki co jest dobrze 😃
Póki co to nie jest dobrze, tylko zajebiście 💪💪💪

Kurcze ja to kompletnie zielona w tym jestem i na dodatek leczę się teraz w Czechach. A na ten accofil jest potrzebna recepta? Kto mi ja może wystawić? Myślałam też może o encorton ale nie mam recepty. Nic nie mam oprócz estrofemu i proga. Rany zaczynam panikować
Zadzwon do Salve, nie musisz mieć swojego leku, płacisz za wlew z lekiem. Nie pamiętam tylko czy oni wymagają zlecenie od innego lekarza żeby to wykonać. Dowiesz się u nich.

Wlew domaciczny z accofilu pomaga na wzrost endometrium, często proponują go w klinice. Robi się parę dni przed transferem. Ja bym nie brała encortonu bez zaleceń. To steryd. Ja mam recepty na jedno i drugie od immunologa. Accofil będę brała też w zastrzykach.
Chyba o inny wlew Ci chodzi na wzrost endometrium, nie accofil. Accofil aktywuje uNK wiec działa podobnie jak scratching. Tak Paśnik twierdzi i nie tylko on.

Mozesz rozważyć jeszcze wlew domaciczny z accofil 5 dni przed ET zamiast scratching. W Warszawie Ci go mogą zrobić w Salve, Invicta tez robi ale nie wiem jak to pacjentkami spoza kliniki
A po co te wlewy ? Ja mam mieć zastrzyki z accofil od dnia Et aż do momentu bicia serca tak mi mówił mój doktor też w invicta oby uniknąć odrzucenia zarodkow

reklama
Ja pierwsza miałam w lutym jestem świeżo po więc lekarz mówił że można ale nie trzeba ją ze względów finansowych muszę odłożyć a w sobotę mam wizytę podobno mam torbiel ciekawe jak to będzie wyglądało czy się wchłonie czy nie bo też z torbielem podobno nie można zacząć
A skąd jesteś?Nie masz dofinansowania?

Do góry