reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzień dobry z rana🙂 mam wyniki covid i oczywiście jest ujemny🙂 czyli już mój transfer jest pewniejszy.
@Evela.6 możesz mnie wpisać do kalendarza 31.03 na kriotransfer🙂 Teraz mam mieć jeszcze atosiban, zobaczymy czy to coś zmieni czy tylko więcej kasy stracę. Dziś zaczynam zastrzyki neoparin, jak ja ich nie lubię, fuj.
Powiedz mi czy ten neoparin ma ściąganą igłę żebyś mogła sobie zmienić na mniejszą??
Ja miałam Fragmin i niby małe igły ale takie tępe że szok. Ale nie można było zmienić igły niestety

Dziewczyny mam pytanie o badania.
Histeroskopia to badanie, które pokazuje czy są jakieś zrosty, polipy itp.
Test Era bada okienko implatacyjne.
A które badanie sprawdza czy w macicy jest stan zapalny?
Dobrze mysle o tych badaniach?
Ja miałam pobierany wycinek przy histeroskopii ( diagnostyczna) i badany stan zapalny, musiałam brać antybiotyk bo wyszedł mi przewlekły stan zapalny. Testu Era nie miałam ale dziewczyny mówią, ze tez przy tym można pobrać tkankę na badanie

A ja mam kolezanke w UK ,ktora urodzila dwoje dzieci,za kazdym razem wczesniaki i tak jak wiadomo w ciazy szalu nie bylo,tak wspomnienia ze szpitala ma najlepsze na swiecie.Cudna opieka,wspaniali lekarze,jedzenie jak na weselu,psycholog,nawet taksowke po nia wysylali jak byla po cc i nie mogla sama autem do szpitala dojezdzac.Wiec poziom Pl a tam wogole nie do porownania.
W Norwegii tez tragedii nie ma.Ciaze sie prowadzi ciezko ze wzgledu odleglosci od lekarza,wizyty tez sa dosc rzadko,ale jak kumpela jechala na planowane cc to ja odbierala karetka z polozna,gdyby zaczela nagle rodzic,w szpitalu pobyt krotki ale super opieka nie mowiac o jedzeniu przed porodem i potem.
Wiec moze jest inaczej,ale nie zawsze gorzej

Powiedz mi czy ten neoparin ma ściąganą igłę żebyś mogła sobie zmienić na mniejszą??
Ja miałam Fragmin i niby małe igły ale takie tępe że szok. Ale nie można było zmienić igły niestety
Nie można ściągnąć igły, wydaje mi się, że on ma jeszcze gorsze te igły niż fragmin. Fragmin brałam 5 lat temu i wydaje mi się, że lepiej jakoś to szło.

Ej @motylek24 psiocho, bo ja teraz rozmyślam że mogłas poczuć się dotknięta jak napisałam że wku.rwia mnie zmuszanie do karmienia piersią😱. A wiem, że sobie bardzo chwalisz takie karmienie.
Ty wiesz, że ja o tobie nie pisałam tylko o babach że szpitala 😱. Bo ty Bazylii przedstawiłaś możliwe opcje, które mogą pomóc jeśli się zdecyduje na Kp i to jest w porządku.
A te baby w szpitalu co ją po piersiach ciągle szczypaly i robiły wyrzuty, to jest dla mnie przegięcie.
Moja siostra prawie przez takie szczucie pielęgniarek, prawie się depresji dorobiła 😥. Bo ją pielęgniarki wręcz tyranizowaly żeby karmiła a ona po prostu tego nie czuła i zdecydowała inaczej.
Wybaczysz mi, plisssss🙏
Zwariowałaś🙊 bez dwóch zdań karmienie piersią jest najlepszym co możemy zrobić ale daleka jestem od tego aby kogokolwiek nawracać czy przekonywać jak kobieta nie ma na to ochoty. A już obrażać się na ciebie.....nad tobą będę pracowała później 😂😂😂
Natomiast po porodzie większość kobiet chce spróbować i mnie wkur.....że tak szybko się poddają i nie mają pomocy. Karmienie piersią może być trudne, bolesne. Sama pamiętam jak płakałam kilka razy, myślałam o sobie źle, chciałam karmić ale nie szło jak należy. Nie otrzymałam pomocy od położnej środowiskowej, boleśnie ścisnęła mi piersi, głupia baba. Teraz wiem, że są super pomocne babki, przyjeżdżają do domu, tłumacza cierpliwie, pomagają i na pewno nie są to jakieś terrorystki laktacyjne. Nie uda się to nie, często jednak kobieta która zostaje po raz pierwszy mamą jest niepewna, osamotniona, nie wie czy robi dobrze.....nasze matki raczej nie udzielają wsparcia, moja mama kocha mleko modyfikowane, już nawet nie pyta czy jeszcze karmię piersią 😂😂😂

Nie można ściągnąć igły, wydaje mi się, że on ma jeszcze gorsze te igły niż fragmin. Fragmin brałam 5 lat temu i wydaje mi się, że lepiej jakoś to szło.
To szczerze współczuję, dla mnie najgorsze zastrzyki ever. Brzuch siny jak śliwka. Nigdy nie mogłam pojąć, jak dziewczyny mogą je robić przez całą ciążę 🥺

A moze dlatego, ze mało korzystalas to myslisz, ze się nie da? Nie zrozum mnie zle, ja pare lat temu tez myslalam, ze załatwienie czwgokolwiek graniczy z cudem. A potem jak wsiaknelam z kraj i system to sie okazalo, ze sa sie zalatwic i wykombinowac wszystko - jak w PL [emoji16]
Ciaze prowadzilam prywatnie, wizyta co 2tyg, zawsze z usg. Badanie moczu co miesiac, porod marzenie. L4 prawie od początku.
Na nfz to tak nie wyglada i tez na pierwszy r,ut oka wydaje sie, ze sie nie da [emoji16]
Nie napewno nie dlatego, uwierz mi że zmam ten system, znam ten kraj od 2008 roku i jestem osobą która kuma co się dzieje, także to nie tak że nie rozeznalam. Pisalam o tym nie raz i inne dziewczyny które tu mieszkają rowniez. Planując ciążę od 2 lat musialam dodatkowo to rozeznać. Tak tu jest, mialam styczność czesciej niz wizyty syna jak musialam ale już nie chce mi się tego pamiętac, np poronienie... Nawet dostęp do prywatnych badań i opieki jest bardzo utrudniony no chyba że wokół Londynu to zdecydowanie łatwiej. Nagadalam położnej i w szpitalu to przynajmniej wydebilam od nich Clexane do końca ciąży to już sukces..
Tak jak @mala_Mi 80 napisała tu za to jest duza empatia i szacunek do pacjenta... Ale co mi po nim jak przez brak kompetencji omalo nie straciłam ciąży, wtedy ich uprzejmość bokiem wychodzi, wolę polska oschłośc i kompetencje jeśli chodzi o tak poważne tematy jak zagrożona ciąża

reklama
Hej czy któraś miała problemy z przerośniętym endometrium? Wczoraj byłam na wizycie 7dc i endometrium 7mm
Od jutra zaczynam Menopur 225 i punkcja planowana na 9.04 [emoji3]

Do góry