reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja jeszcze nie miałam żadnej stymulacji ale u siebie widzę w ogóle zmiany, jeszcze kilka lat temu w czasie owulacji mialam nitki krwi w sluzie, teraz nie - chociaż wszystko jest okej. Ostatnio tak mnie bolał jajnik że musiałam wejść pod kołdrę do łóżka i przeczekać bo aż mialam skurcze macicy i jak sie okazało to była owulacja - juz swirowalam, że to ciąża.... a niedawno mega kłuł mnie jajnik i bylam akurat na drugi dzień u lekarza z Invicty to sie okazało, że jestem tuż przed owulacją A ja myślałam, że jest już po... także to nie jest równe miesiąc w miesiac te nasze odczucia itd, nie stresuj się ;P
Wlasnie tez mam takie silne bole. I co mc twgo samego jajnika. Jakbym co mc miala tylko z niego a dawniej na zmiane. I dawniej nie czulam tak bardzo. Troche tam cow poklulo ale lekko. Teraz mam co 2 tygodnie bole- jak nie okres to owulacja ;/
Na pewno masz rację, ze to moze dopiero sie zblizac..
Dzieki!

A wiesz ,że ja też na to zwróciłam uwagę. Też mnie bardziej bolą. A kiedyś wcale nie czułam jajników. I nawet jestem teraz 4 dni przed okresem i czuję że mnie co jakiś czas kłuje jeden jajnik. I już sobie wkręcam torbiela
Właśnie dawniej ja czulam delikatne klucia. Ale to na prawde nie przeszkadzalo. Teraz to tak jakbym miala co 2 tyg okres.. tylko co drugie z plamieniem.
Nie wkrecaj sobie torbiela ;) byloby dziwne jakbysmy obie mialy to samo.. moze to te hormony co tyle bierzemy co jakis czas? Ja bardziej myslalam, ze to moze to. Ze jakos inaczej te jajniki reaguja. Nie wiem juz sama :(

Też tak mam ostatnio, nie w każdym cyklu, zawszę boli prawy jajnik bardziej. Martwi mnie to ostatnio i planuję jechać do mojego ginekologa tutaj, przy następnej takiej owulacji, bo czasem tak boli że biorę tabletki rozkurczowe. Kiedyś usłyszałam od jednego gin że to normalne przy owulacji. 🤷
Ale az tak? Kurcze, jeszcze rozumiem jakbym tak miala od dawien ale to od niedawna taj wyglada. I tez prawy bardziej mnie boli!
Ja tez podpytam jak bede na wizycie ale to pewnie nie wczesniej niz kolo czerwca.

Dziewczyny, bo ja już chyba zaczynam swirowac. Czy tez jak macie owulacje ale w miesiacach, w ktorych nie ma stymulacji, ani nie zazywacie zadnych innych leków (nie mowie o suplementach), macie tak duze bole jajnikow? Nie wiem czy ja przez to in vitro jestem tak strasznie wyczulona ale mega mnie bola jajniki. Po prostu nie jestem w stanie dzis normalnie siedzieć. Nie kojarzę, zebym tak miala w przeszlosci. Boje sie, ze cos moze byc nie tak u mnie :( jeszcze tylko tego mi brakowalo :(
Ja mam na odwrót. Zanim zaczęłam przygodę z ivf to moje owulacje były meeega bolesne, gięło mnie w pół z bólu. Po stymulacjach i punkcjach nie odczuwam żadnych bóli, nawet nie wiem czy jeszcze owuluuje

reklama
Dziewczyny, bo ja już chyba zaczynam swirowac. Czy tez jak macie owulacje ale w miesiacach, w ktorych nie ma stymulacji, ani nie zazywacie zadnych innych leków (nie mowie o suplementach), macie tak duze bole jajnikow? Nie wiem czy ja przez to in vitro jestem tak strasznie wyczulona ale mega mnie bola jajniki. Po prostu nie jestem w stanie dzis normalnie siedzieć. Nie kojarzę, zebym tak miala w przeszlosci. Boje sie, ze cos moze byc nie tak u mnie :( jeszcze tylko tego mi brakowalo :(
Ja tez po stymulacjach zauważyłam bóle jajników- nigdy wcześniej tego nie miałam. Pytałam nawet mojego gina o to, mówił, ze to wcale nie musi tylko być w czasie owulacji ale chodzi o wyrzut hormonów i dlatego mamy takie odczucia. Tez sobie wkrecalam choroby :(

Do góry