reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, bo ja już chyba zaczynam swirowac. Czy tez jak macie owulacje ale w miesiacach, w ktorych nie ma stymulacji, ani nie zazywacie zadnych innych leków (nie mowie o suplementach), macie tak duze bole jajnikow? Nie wiem czy ja przez to in vitro jestem tak strasznie wyczulona ale mega mnie bola jajniki. Po prostu nie jestem w stanie dzis normalnie siedzieć. Nie kojarzę, zebym tak miala w przeszlosci. Boje sie, ze cos moze byc nie tak u mnie :( jeszcze tylko tego mi brakowalo :(
Ja jeszcze nie miałam żadnej stymulacji ale u siebie widzę w ogóle zmiany, jeszcze kilka lat temu w czasie owulacji mialam nitki krwi w sluzie, teraz nie - chociaż wszystko jest okej. Ostatnio tak mnie bolał jajnik że musiałam wejść pod kołdrę do łóżka i przeczekać bo aż mialam skurcze macicy i jak sie okazało to była owulacja - juz swirowalam, że to ciąża.... a niedawno mega kłuł mnie jajnik i bylam akurat na drugi dzień u lekarza z Invicty to sie okazało, że jestem tuż przed owulacją A ja myślałam, że jest już po... także to nie jest równe miesiąc w miesiac te nasze odczucia itd, nie stresuj się ;P

reklama
Czyli KD czy AZ mimo że są od młodych kobiet też mogą być wadliwe 🥺 Dla mnie to wszystko jest nie do ogarnięcia
minimum połowa zarodków jest skopana. Gdyby wszystko było takie proste, to pyk jeden cykl i ciąża. W naturze z tego co pamiętam około 80% par po 6 miesiącach ma sukces w postaci ciąży, 60% po 3 cyklach......
wrzuciłam tutaj filimik z Bociana na temat AMH, tam lekarz podawał statystyki ile trzeba jajeczek na sukces w zależności od wieku. Jak zwykle to durne statystyki, nigdy nie wiadomo co tam wylosujemy.
Nie martw sie na zapas, masz mieć piękne blastki, transfer i sukces. Trzeba mieć wiarę inaczej po co to wszystko robić.

Dziewczyny, bo ja już chyba zaczynam swirowac. Czy tez jak macie owulacje ale w miesiacach, w ktorych nie ma stymulacji, ani nie zazywacie zadnych innych leków (nie mowie o suplementach), macie tak duze bole jajnikow? Nie wiem czy ja przez to in vitro jestem tak strasznie wyczulona ale mega mnie bola jajniki. Po prostu nie jestem w stanie dzis normalnie siedzieć. Nie kojarzę, zebym tak miala w przeszlosci. Boje sie, ze cos moze byc nie tak u mnie :( jeszcze tylko tego mi brakowalo :(
A wiesz ,że ja też na to zwróciłam uwagę. Też mnie bardziej bolą. A kiedyś wcale nie czułam jajników. I nawet jestem teraz 4 dni przed okresem i czuję że mnie co jakiś czas kłuje jeden jajnik. I już sobie wkręcam torbiela

Dziewczyny do kiedy się bierze witaminy i q10 na jakość komórek jajowych? Bo kupiłam te q10 ale na razie na miesiąc. Za kilka dni zaczynam protokół długi
Ja brałam kilka miesięcy aż do samej punkcji. Bo dlugo czekałam aby ruszyć ze stymulacją, torbiel miałam prawie 3 miesiące i mnie powstrzymywała

Ja brałam kilka miesięcy aż do samej punkcji. Bo dlugo czekałam aby ruszyć ze stymulacją, torbiel miałam prawie 3 miesiące i mnie powstrzymywała
Ja to ocipieje, też miałam torbiel na miesiąc wstecz ale później chyba się wchlonela bo gin z kliniki nie widział (chyba) , kurde lepiej nie myśleć bo sie człowiek tylko stresuje 🙄

już tam sobie nic nie wkręcaj, wszystkie torbiele przeszły na mnie.
Dziś byłam u onkologa żeby mi zbadał piersi bo rok temu robiłam USG a mam tych guzków trochę🤦. A tylko on może mi dać skierowanie do takiego super gościa, co jest specjalistą od piersi i przy USG jak coś wykryje to od razu usuwa. I wyobraź sobie że nie przyjmuje prywatnie 😱. I mam termin na sierpień 😂. Tragedia jakaś

Dziewczyny, bo ja już chyba zaczynam swirowac. Czy t miez jak macie owulacje ale w miesiacach, w ktorych nie ma stymulacji, ani nie zazywacie zadnych innych leków (nie mowie o suplementach), macie tak duze bole jajnikow? Nie wiem czy ja przez to in vitro jestem tak strasznie wyczulona ale mega mnie bola jajniki. Po prostu nie jestem w stanie dzis normalnie siedzieć. Nie kojarzę, zebym tak miala w przeszlosci. Boje sie, ze cos moze byc nie tak u mnie :( jeszcze tylko tego mi brakowalo :(
Też tak mam ostatnio, nie w każdym cyklu, zawszę boli prawy jajnik bardziej. Martwi mnie to ostatnio i planuję jechać do mojego ginekologa tutaj, przy następnej takiej owulacji, bo czasem tak boli że biorę tabletki rozkurczowe. Kiedyś usłyszałam od jednego gin że to normalne przy owulacji. 🤷

reklama
Dziś byłam u onkologa żeby mi zbadał piersi bo rok temu robiłam USG a mam tych guzków trochę🤦. A tylko on może mi dać skierowanie do takiego super gościa, co jest specjalistą od piersi i przy USG jak coś wykryje to od razu usuwa. I wyobraź sobie że nie przyjmuje prywatnie 😱. I mam termin na sierpień 😂. Tragedia jakaś
Zmiany w piersiach trzeba obserwować. Jeśli masz wizyte na NFZ to tym lepiej, wejdziesz w trybiki i będzie ok.

Do góry