reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ponawiam pytanie 😅 czekam na okres i wtedy bede umawiala sie na wizyte do kliniki gdzie rozpoczęliśmy już z mężem nasza przygodę. Na tej wizycie co będę mam dostać całą papierologie do podpisania i zaczynamy protokół długi. Ale do celu, to mój wynik cytologii - nie wiem, czy dobrze rozumiem ale chyba coś jest nie tak. Tam gdzie robilam tą cytologie tzn u mnie w mieście położna powiedziała, że to trzeba przeleczyc ale pytała się mnie czy mam przedłużając się miesiączki. Szczerze powiem, że nie bardzo ale no czasami mam 6-7 dni gdzie te ostatnie dni to już lecą totalne resztki A cytologia była robiona na 8 dzień rano. Za to lekarz w Invikcie powiedział, że ta cytologia jest jak najbardziej okej. I już teraz nie wiem czy on jakiś ślepy czy ja dostaję na łeb... Czy możecie rzucić okiem na te wyniki i ewentualnie sie wypowiedzieć? Nie wiem czy pytać go znowu o to czy jest dobra ta cytologia żebym nie wyszła na oszołoma... tylko po co ta położna tak mówiła://

Czy taka cytologia do transferu przeszkadza czy nie?​

Jak ja miałam stan zapalny wykazany to odroczyli mi in vitro do czasu uzyskania dobrego wyniku. Kup sobie w aptece pigułki na stan zapalny ( 3 szt.. na stan zapalny) i powtórz. U mnie się poprawiło ;)

Kurde, trzymaj się dzielnie 😥. Wyplacz dziś wszystkie żale i zobaczysz, że za kilka dni poczujesz się troszkę lepiej ❤️
Doczekasz swojego cudu, zobaczysz - tylko musisz być silna❤️
Mam wrażenie że już nigdy mi to nie będzie dane 😭😭😭😭 seriooo. Serce peklo mi na milion kawałków 😭😭😭😭tak wiem też że mam za sobą tylko 3 transfery ( w 2 była beta dodatnia a w jednym nawet nie ruszyła) ale mam wrażenie że nigdy nie zostanę mama. Mam dosc, naprawdę... Chyba wola bym jak by beta od razu była 0 a nie dawała nadzieję 😭😭😭😭 Boże dlaczego to tak bardzo boli 😭😭😭 dlaczego tak jest 😭😭😭😭

Tak jak mówiłam, to nie mój czas 😭😭😭😭😭 odpuszczam na razie... Nie wiem kiedy znów podejdę do transferu 😭😭😭😭😭 na razie chce chyba odpocząć psychicznie 😔 dziś beta tylko 9 😔😔😔😔
ech... przykro mi.😪 Odpocznij, w pełni Ci się to należy. Zbierz siły, bo poddawać się nie warto. Nie po tym co już zdziałałaś, szkoda zawracać w połowie drogi.

Wiem,wiem...ale niestety z obserwacji chyba juz 8 letnich tutaj powtarza sie regula,ze duzo komorek czy zarodkow wcale nie jest dobre.Bo malo zostaje na koncu albo i nic.
Sama jestem tego przykladem😖
ja też. Choć u mnie takie było też podejrzenie. Nie wiem jakby się potoczyła druga stymulacja i się już nie dowiem. Ale jednak widać, że musi być ten zarodek; a tego czy to jest ten czy nie to nigdy nie wiemy niestety ...💁‍♀️

Tak jak mówiłam, to nie mój czas 😭😭😭😭😭 odpuszczam na razie... Nie wiem kiedy znów podejdę do transferu 😭😭😭😭😭 na razie chce chyba odpocząć psychicznie 😔 dziś beta tylko 9 😔😔😔😔
Kochana, o ile pamiętam masz jeszcze 3 idealne blastki, chciałabym mieć takie, podnioslyby mnie na duchu. ..Naprawdę masz ogromne szanse w kolejnych transferach 🤗

reklama
ech... przykro mi.😪 Odpocznij, w pełni Ci się to należy. Zbierz siły, bo poddawać się nie warto. Nie po tym co już zdziałałaś, szkoda zawracać w połowie drogi.
Z jednej strony chciała bym iść za ciosem i zaraz mieć kolejny transfer ( w sumie nie wiem czy to możliwe czy nie muszę jednego cyklu odczekać) i mieć to już wszystko za sobą.... a z drugiej nie wiem co robić 😭😭

Do góry