reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bierz nospe i czekaj do jutra. Skurcze mogą być implantacyjne bo coś takiego jest. I utrzymuje się długo. Stąd objawy przed okresem a ciąża jest :-) plamienia to może być implantacja, albo pękło naczynko i tyle. Duże dawki progesteronu to kruche naczynia. A może bierzesz jakieś leki - heparyna, accard one tez mogą powodować plamienia. Jutro wszystko będziesz wiedzieć :-)
Plamienia mnie tak nie martwią, jak silne bóle, takie menstruacyjne, ból aż ciągnie po udach.. Ehh.. zobaczę jutro czy chociaż beta ruszyła..

A w którym dniu transfer, ze morule? W 4 dniu? Tak u mnie był progesteron jeszcze przed transferem 160ng/ml. I tak mu zostało do II trymestru. Pewnie jakieś „dobre” cialka żółte działają. Ja miałam taki progesteron a brałam tylko lutinusa 3x 100mg. Jak widać to był dobry progesteron ;-)
Tak w 4 dniu. W niedzielę był 5 i było zamknięte.
Rozwijały się wtedy książkowo. 3 przytrzymali do blastki i zamrozili 4.2.3
Ja przed transferem nie mierzyłam. Też mam lutinus 3×1 ale daje 4 czasami 5 bo zawsze miałam problem z jego wysokością.
Wcześniej jak brałam luteinę na cyklu sztucznym to po 15 tabletkach i 1 zastrzyku prolutex potrafiłam mieć progesteron około 20.

Dziewczyny, ku.. wa rozsypałam sie😪😪😪 Siedzę i ryczę w rogu łóżka.. dostałam silnych bóli okresowych i brązowych plamień.. Dziś 8dpt, jutro miałam testować i chyba **** z tego.. A tak byłam pozytywnie nastawiona bo do wczoraj czułam się tak samo, jak przy pierwszym udanym transferze.. była iskierka nadzieji.. Nie rozumiem, dlaczego się nie udaje .. Mieliśmy 11 dobrych zarodków w 3 dobie i co tu się stanęło🤷‍♀️🤷‍♀️, że popadały w 5 dobie, a jak nie w 5 to u mnie w brzuchu zaczynają.. Dlaczego to jest takie niesprawiedliwe 😪😪😪
Jedź na betę i zobacz. Wiele kobiet tutaj nawet krwawiło. Może to implantacja, zarodek sobie miejsce wgryza.

reklama
Do góry