reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To tez biedna przeżyłaś swoje 😒i teraz właśnie jak tu być mądrym i znaleźć dobrego lekarza który poprowadzi ciąże ?🤔tak jak dziewczyny mówią, dojazd 150 km w jedna stronę to jednak trochę daleko😒a niestety tutaj na miejscu ciężko o kogoś kompetentnego 😒weszłam ba stronę szpitala i szukam opinii o pracujących tam lekarzach , będę musiała wybrać któregoś z nich 🤷‍♀️
Ja do szpitala pojechałam z pierwszym krwawieniem na IP to kolejny przyjemniaczek powiedział zobaczymy czy płód żyje 😖to był jak 8/9 tc. Zrobił usg powiedział niby żyje ale akcja serca jakaś słaba. Kazał w weekend poleżeć i tyle a we wt w pracy znowu to samo i juz do innego szpitala pojechałam i trafiłam na normalnego człowieka.
Także cały czas cos było.
Poszukaj w necie może ktoś godny zaufania sie trafi ☺️ A 250 km to faktycznie bardzo dużo

Jasne, tym razem miałaś dłuższa stymulacje prawda i większe dawki prawda? Myśle, ze będzie super 😍
Tak 12 dni a poprzednio tylko 10 i 11. I duże dawki. Wiesz jak jest, my możemy tylko zgłaszać problem i coś sugerować ale to lekarz rządzi. Mam nadzieję, że będzie dobrze bo inaczej mu jajka urwę 😉

Ostatnia edycja:
A ile dni miałaś stymulację? Miałaś kiedyś problem z dojrzewaniem?
Ja mu cały czas mówiłam, że u mnie bardzo dużo niedojrzałych odpada ale on swoje
Ja moje ostatnie 3 stymulacje miałam z******* delikatnie mówiąc 🤦🏻‍♀️ Nie wiem jak będzie teraz ale przynajmniej mam więcej pęcherzyków na minimalnej dawce ( 150 gonal i lamette) Te poprzednie stymulacje były kończone chyba po 6,7 dniach bo strasznie szybko rosły mi pecherzyki na tych ogromnych dawkach ( 300 gonal plus menopur 150 a ostatnia 14 jednostek Rekovelle gdzie max to 12). Miałam polowe komórek nie dojrzałych. Dlatego teraz chce wolniej i mniej i może akurat będzie lepiej. Muszę próbować 🤷🏻‍♀️ Nie wiem co mi lekarz zaproponuje jutro bo nie wiem jakie będą moje maluchy ale może podwójny trigger albo ostatni zastrzyk gonalem w dniu triggera, tak sobie sama gdybam 😅

Kochane. Jestem w jednym cyklu po stymulacji punkcji i nieudanym świeżym transferze w pierwszy dzien po odstawieniu progesteronu wieczorem zaczelo ze mnie wypadać cos dziwnego ma to kolor rozmieszanego cementu jakbym sie psuła. Tez tak miałyście? Przepraszam za dosłowność ale nigdy tak nie miałam 🤨

Ja moje ostatnie 3 stymulacje miałam z******* delikatnie mówiąc 🤦🏻‍♀️ Nie wiem jak będzie teraz ale przynajmniej mam więcej pęcherzyków na minimalnej dawce ( 150 gonal i lamette) Te poprzednie stymulacje były kończone chyba po 6,7 dniach bo strasznie szybko rosły mi pecherzyki na tych ogromnych dawkach ( 300 gonal plus menopur 150 a ostatnia 14 jednostek Rekovelle gdzie max to 12). Miałam polowe komórek nie dojrzałych. Dlatego teraz chce wolniej i mniej i może akurat będzie lepiej. Muszę próbować 🤷🏻‍♀️ Nie wiem co mi lekarz zaproponuje jutro bo nie wiem jakie będą moje maluchy ale może podwójny trigger albo ostatni zastrzyk gonalem w dniu triggera, tak sobie sama gdybam 😅
A tak, teraz pamiętam masz gonal. Na mnie fajnie działał w dawce 150 bo aż 13 jajek ale stymulacja tylko 10 dni. U mnie ewidentnie problem z dojrzewaniem, pewnie za krótkie stymulacje a i punkcja już po 35 godz.
Najważniejsze, że widać u ciebie więcej jajek. Wiem, że nie ilość a jakość jest ważna, ale jak będzie troszkę więcej to może coś dobrego wybiorą 😉
To całe in vitro to jak szukanie po omacku. Najpierw trzeba przetestować wszystko, żeby się dowiedzieć co najlepiej działa. Szkoda tylko, że to my ponosimy wszystkie koszty i finansowe i zdrowotne.
Trzymam mocno za twoje jajca ✊✊✊

Przedstawiam wam Malgosie ktora wczoraj przyszla na swiat o 11.02 I wazy 3320g . Mamusia ciezko przeszla CC bo zadne znieczulenie na nia nie dzialaly i musieli ja uspij bo zaczela bardzo krzyczec na sali z bolu, ale najważniejsze ze jestemy razem🥰🥰🥰kocham nad zycie
Gratulacje :) duzo zdrowka dla Was obu! ❤

A tak, teraz pamiętam masz gonal. Na mnie fajnie działał w dawce 150 bo aż 13 jajek ale stymulacja tylko 10 dni. U mnie ewidentnie problem z dojrzewaniem, pewnie za krótkie stymulacje a i punkcja już po 35 godz.
Najważniejsze, że widać u ciebie więcej jajek. Wiem, że nie ilość a jakość jest ważna, ale jak będzie troszkę więcej to może coś dobrego wybiorą 😉
To całe in vitro to jak szukanie po omacku. Najpierw trzeba przetestować wszystko, żeby się dowiedzieć co najlepiej działa. Szkoda tylko, że to my ponosimy wszystkie koszty i finansowe i zdrowotne.
Trzymam mocno za twoje jajca ✊✊✊
Dziękuje kochana a ja trzymam za Twoje 😘

reklama
Kochane. Jestem w jednym cyklu po stymulacji punkcji i nieudanym świeżym transferze w pierwszy dzien po odstawieniu progesteronu wieczorem zaczelo ze mnie wypadać cos dziwnego ma to kolor rozmieszanego cementu jakbym sie psuła. Tez tak miałyście? Przepraszam za dosłowność ale nigdy tak nie miałam 🤨
A brałaś proga dowcipnie? Bo może jakieś resztki wypadły 🤔

Do góry