reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No mam zamiar działać najszybciej jak się da.

Gyncentrum ma programy 2+1 (13900 za dwa ivf-imsi plus trzeci raz gratis) oraz skuteczność 100% (29500 za 4 podejścia - jak się zajdzie za pierwszym kasują z tego 7500 a resztę oddają, a jak się nie zajdzie po 4x to oddają całość).

Na pewno jeden z tych dwóch rozważę - może któraś z Was wybrała któraś opcję?

Do tego chcę dodać badanie zarodków PGT-A ze względu na mój wiek (na aneuploidie - t21,t13,t11 oraz zespoły z chromosomami płciowymi - żeby zwiększyć szanse i oszczędzić sobie ew. stresów potem przy prenatalnych) - (koszt 4900 za łącznie 6 zarodków, plus 1k za każdy następy).
Ja właśnie od wczoraj jestem na etapie rozmyślania, czy jak będą zarodki to czy powinniśmy robić pgta/pgs bo też chciałam na początku.
Dużo poczytałam i tak naprawdę już nic nie wiem.
Z jednej strony mój wiek więc 100% słusznie a z drugiej strony badanie ma sens jak jest dużo blastek a u nas do tej pory nie było. Poza tym podobno badanie może osłabić zarodki. A i zarodki mogą mieć mozaikę i się samo naprawić.
Czytałam o dziewczynie, która z 4 procedur miała 22 blastki i żadna nie była dobra po badaniach. I teraz pytanie czy one faktycznie nie dałyby zdrowej ciąży?
Z drugiej strony bezsensowne transfery to strata czasu, pieniędzy i zdrowia psychicznego.
Zgłupiałam totalnie

reklama
Hej dziewczyny.
Chcialam Wam zadać pytanie.
Przepraszam, że się wcinam w Wasz wątek, ale Wy na pewno będzie wiedzieć
emoji849.png

Jakie igły i skrzykawki są najlepsze do leku prolutex? Pan w aptece nie bardzo wiedział. Pytał czy ten lek jest bardziej wodnisty czy oleisty. Bo jak oleisty to by dał większą igłę
emoji848.png

I drugie pytanie czy ten lek podaje się podskórnie identycznie jak heparyne?
A jeśli nie to co trzeba zrobić inaczej ?
emoji85.png
emoji28.png

Dziękuję z góry za odpowiedzi
emoji120.png
emoji120.png
emoji8.png
Hej,
leku nie trzymasz w lodowce,podajesz dokladnie jak heparyne podskornie.
Potrzebujesz dwie rozne igly.
Te grube ( 0,70x30 albo 0,80x40 albo i grubsze) potrzebne sa zeby lek zassac 😅do strzykawki ( 2ml)
Ta cieniutka i krotka do wstrzykniecia podskornego np 0,45x25 mm

@Iva80 w którym dpt byl ten wynik 11 cos? Beta po 6 tysiącach podwaja się co 72h nie rośnie już tak szybko, dlatego tylko usg prawdę Ci powie.
A ten aparat do USG to dobry był czy jakiś dupny bo patrząc na USG w mojej obecnej klinice to bym się wcale nie zdziwiła, że mało wyraźnie widać. Już były sytuacje, że lekarze straszyli że za mały, że nie widać a na dobrym sprzęcie było wszystko ok.
Przyrosty miałaś bardzo dobre więc chyba nie pozostaje nic innego jak czekać i powtórzyć USG.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤
[/QUOTE
No usg w szpitalu w ktorym pracuje robiłam. Fakt pierwszej nowości aparat do usg nie jest....zobaczymy co powie w czwartek. ..

Hej,
leku nie trzymasz w lodowce,podajesz dokladnie jak heparyne podskornie.
Potrzebujesz dwie rozne igly.
Te grube ( 0,70x30 albo 0,80x40 albo i grubsze) potrzebne sa zeby lek zassac 😅do strzykawki ( 2ml)
Ta cieniutka i krotka do wstrzykniecia podskornego np 0,45x25 mm
Nie wiem czy prolutex przejdzie przez takie, ale ja do menopuru używam strzykawek insulinowych z igielką 0.3x13mm. Rewelacja tylko mega trudno dostać w aptece.
Ja po tych 0.45 mam siniaki i krwiaki

a czy ktoś analizował może dane z forum (sonda/ankieta lub własne poszukiwania - po którym ivf się udało?
jest taka sonda o inseminacji, o ivf nie znalazłam

reklama
No mam zamiar działać najszybciej jak się da.

Gyncentrum ma programy 2+1 (13900 za dwa ivf-imsi plus trzeci raz gratis) oraz skuteczność 100% (29500 za 4 podejścia - jak się zajdzie za pierwszym kasują z tego 7500 a resztę oddają, a jak się nie zajdzie po 4x to oddają całość).

Na pewno jeden z tych dwóch rozważę - może któraś z Was wybrała któraś opcję?

Do tego chcę dodać badanie zarodków PGT-A ze względu na mój wiek (na aneuploidie - t21,t13,t11 oraz zespoły z chromosomami płciowymi - żeby zwiększyć szanse i oszczędzić sobie ew. stresów potem przy prenatalnych) - (koszt 4900 za łącznie 6 zarodków, plus 1k za każdy następy).
Ja lecze się u Mercika, 5 lat temu wzięłam program 2+1, mi się wtedy udało za pierwszym transferem. Teraz wróciłam po rodzeństwo. Ja jak zaczynałam miałam 30 lat i lekarz nie wymagał kriotypow. Jeśli masz możliwość to zrób sobie powiew z pochwy i cytologia bo jak Ci teraz coś wyjdzie to może zdążysz przeleczyc do wizyty. Mi teraz w grudniu wyszedł gronkowiec i musiałam brać antybiotyk.

Do góry