reklama
JestemMama!
Fanka BB :)
Nie kochana w poniedziałek dopiero robięTu i tam sporo obowiązków i pracy i klientek. Okres przed świąteczny zawsze jest napięty, ale cieszę się bo nie mam przynajmniej czasu na myślenie
@Brakujemiwiary Aniu co u Cb jak beta? Miałaś robić 19stego jaki wynik? Przepraszam bo może pisałaś ale nie mam kiedy nadrobić 120 str
Aduś16
Jakie masz AMH? Wyciszałas jajniki np Gonapeptylem ? Przy niskim AMH dobre efekty podobno przynosi stymulacja rozpoczętą w drugiej fazie tuż po owulacji, wtedy szanse że więcej pęcherzyków się zrekrutuje i będzie lepsza reakcj na leki do stymulacjiTeż mam niskie AMH. Dziś pewnie dostanę okres a wizytę mam w piątek, od soboty miałam zacząć stymulację
annemarie
Ja mam w doopie gleboko statystyki ,bo jest to tylko jakies info dla kliniki,a dla kobiety zludne nadzieje albo nie potrzebny stres.Gosia wydawalo sie, ze annemarie tez sie wymyka i zobacz jakie kombo.
Jeszcze nie wszytsko stracone, jeszcze jest nadzieja. [emoji171]
Wiesz juz kiedy ta histero?
Mi dawal dok najpierw 30 % i wiadomo jak to sie skonczylo.Immunolog przy KD 6-8 %,klinika 60-70% a ja zrobilam 150% normy.
Nie ma co sie spinac.
Moja mama ze wzgledu na rodzaj raka powinna juz 5 lat nie zyc,znowu pieprzone statystyki ktore jej dawaly 25% szansy na przezycie kolejnych 3 lat.Zyje juz z tym 8 lat i wiecznie mi przypomina ,ze lekarz nie dawal jej wiecej niz 3 lata,statystycznie...
0,87Jakie masz AMH? Wyciszałas jajniki np Gonapeptylem ? Przy niskim AMH dobre efekty podobno przynosi stymulacja rozpoczętą w drugiej fazie tuż po owulacji, wtedy szanse że więcej pęcherzyków się zrekrutuje i będzie lepsza reakcj na leki do stymulacji
Od 25dc przez 10 dni biorę estrofem 2xdziennie
mala_Mi 80
A ten aparat do USG to dobry był czy jakiś dupny bo patrząc na USG w mojej obecnej klinice to bym się wcale nie zdziwiła, że mało wyraźnie widać. Już były sytuacje, że lekarze straszyli że za mały, że nie widać a na dobrym sprzęcie było wszystko ok.Hej dziewczyny. Zaczynam się martwić. Po 13 dniach po transferze bhcg 71mlU/ml, po 16 dniach 286mlU/ml, po 20 dniach 1071mlU/ml. Byłam u lekarza w czwartek 30 dni po transferze i jest zarodek ale mało wyraźny. Kazał przyjść za tydzień. Zrobiłam bete wczoraj czyli piątek i 11871 mlU/ml. Czyli średni dwu dniowy przyrost od ostaniego badania według kalkulatora to 54,9%. Trochę mało. ...martwię się ze to już po wszystkim
Przyrosty miałaś bardzo dobre więc chyba nie pozostaje nic innego jak czekać i powtórzyć USG.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤
nieagatka
No mi tez lekarz powiedział, ze mam 30% szans na ciaze, a poki co dalam klinice 100% skutecznosci w statystykach - 2/2 transfery udane.Ja mam w doopie gleboko statystyki ,bo jest to tylko jakies info dla kliniki,a dla kobiety zludne nadzieje albo nie potrzebny stres.
Mi dawal dok najpierw 30 % i wiadomo jak to sie skonczylo.Immunolog przy KD 6-8 %,klinika 60-70% a ja zrobilam 150% normy.[emoji28][emoji28][emoji28]
Nie ma co sie spinac.
Moja mama ze wzgledu na rodzaj raka powinna juz 5 lat nie zyc,znowu pieprzone statystyki ktore jej dawaly 25% szansy na przezycie kolejnych 3 lat.Zyje juz z tym 8 lat i wiecznie mi przypomina ,ze lekarz nie dawal jej wiecej niz 3 lata,statystycznie...[emoji2356][emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Robilam w mlodosci ankiety do ststystyk i coz - statystycy kłamią wiec nie ma co wierzyc statystykom [emoji6]
annemarie
Mimi ja za kazdym razem z KD mialam embrioglue,udalo sie.Ostatni robilam bez,tez sie udalo.Korxystalyscie przy transferach z embryoglue?
reklama
Hej,
ja jako 40- latka ze swojego punktu widzenia mogę doradzić tylko tyle, że działaj z ivf jak najszybciej bo czas bardzo działa na niekorzyść. Jestem w trakcie 3 procedury i generalnie po wypowiedzi lekarza nie widzę szansy na powodzenie, bo jakość komórek drastycznie spadła w moim wieku mimo że amh jeszcze całkiem dobre.
Ivf rzadko kiedy udaje się od razu, czasami leczenie trwa latami zanim trafi się na odpowiedniego zarodka i zgra się z innymi czynnikami. Czasami nawet bardzo młodym i zdrowym dziewczynom nie udaje się od razu.
Ale tak na pocieszenie, mamy tu na forum mnóstwo dziewczyn, którym się udało przy pierwszym podejściu.
Także działaj
No mam zamiar działać najszybciej jak się da.
Gyncentrum ma programy 2+1 (13900 za dwa ivf-imsi plus trzeci raz gratis) oraz skuteczność 100% (29500 za 4 podejścia - jak się zajdzie za pierwszym kasują z tego 7500 a resztę oddają, a jak się nie zajdzie po 4x to oddają całość).
Na pewno jeden z tych dwóch rozważę - może któraś z Was wybrała któraś opcję?
Do tego chcę dodać badanie zarodków PGT-A ze względu na mój wiek (na aneuploidie - t21,t13,t11 oraz zespoły z chromosomami płciowymi - żeby zwiększyć szanse i oszczędzić sobie ew. stresów potem przy prenatalnych) - (koszt 4900 za łącznie 6 zarodków, plus 1k za każdy następy).
Podziel się: