reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja już w drodze na lotnisko [emoji6]
Co do wizyty- nowa Pani doktor jeszcze bardziej mi się spodobała [emoji6] ona dużo tłumaczy a ja lubię wiedzieć i rozumieć co mam robić. stwierdziła, że wczorajsze subpopulacje mam ok, 13%nk jest do zaakceptowania. Zastanawiała się nad zrobieniem datowania endometrium i sprawdzenia komorek nk ale doszła do wniosku, że skoro zachodzę w ciążę to z oknem implantacyjnym jest ok a i tak mi wdroży steryd do następnego transferu. Czekamy na wyniki cytokin i będziemy ustalały dalej. Torbieli na lewym jajniku nie ma, na prawym jest pęcherzyk, który nie pękł i chce sprawdzić czy z okresem zniknie czy będzie przenoszony bo wtedy trzeba nad nim popracować. No i dziś zaczęłam plamic więc okres jest tuż za rogiem [emoji6]
Super ,że dobrze trafiłaś.
I widać że analizuje i zleca badania potrzebne .
Może warto pobrać wycinek z endo , sprawdzić czy nie ma zapalenia i zbadać nk.

reklama
Co do wizyty- nowa Pani doktor jeszcze bardziej mi się spodobała [emoji6] ona dużo tłumaczy a ja lubię wiedzieć i rozumieć co mam robić. stwierdziła, że wczorajsze subpopulacje mam ok, 13%nk jest do zaakceptowania. Zastanawiała się nad zrobieniem datowania endometrium i sprawdzenia komorek nk ale doszła do wniosku, że skoro zachodzę w ciążę to z oknem implantacyjnym jest ok a i tak mi wdroży steryd do następnego transferu. Czekamy na wyniki cytokin i będziemy ustalały dalej. Torbieli na lewym jajniku nie ma, na prawym jest pęcherzyk, który nie pękł i chce sprawdzić czy z okresem zniknie czy będzie przenoszony bo wtedy trzeba nad nim popracować. No i dziś zaczęłam plamic więc okres jest tuż za rogiem [emoji6]
Same dobre wieści kochana, o kolejny krok do przodu 😘jak jest u Was po powrocie, macie w UK kwarantannę?

Jestem w ciąży dzisiaj 6+3 jednak następna wizytę mam dopiero 29 marca. Chcialabym usłyszeć serduszko i zakupiłam taki sprzęt, który pozwala usłyszeć serce dziecka jeszcze w domu przy pomocy właśnie tego sprzętu. Używał ktoś tego? Jeśli tak to kiedy udało wam się samym usłyszeć serce dziecka ?
Mi bardzo późno lekarz dał posłuchać serce powołując się na szkodliwość takiego posłuchu na wczesnym etapie.

Też mam ten zespół antyfosfolipidowy i wciąż się zastanawiam czy właśnie przez to nie udało się 2 razy zarodkow implantować.. @bzzz1 wczesniej też brałaś heparyne? Bo to chyba (jak dobrze pamiętam) nie twoje pierwsze podejście...?
To jest już moje piąte podejście i druga implantacja dopiero i właśnie teraz dowiedział się o tym zespole antyfosfolipidowym. Czytałam że bez leczenia, porania się 80% ciąż

Ciesz się, że nie w hotelu jak u nas za jedyne £1750 od osoby.
Ja to nawet nie wiem, czy kiedykolwiek wrócę do domu bo nas nie stać na tą kwarantannę 🥴
Boję się że tu też wprowadzą kwarantanne w hotelu, już jest taka dla kilku krajów, na razie żadne z UE ale nie wiadomo czego się spodziewać 🤷 a u was do kiedy teraz kwarantanna w hotelu czy do odwołania?

reklama

Spokojnego lotu 😘

Do góry