reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy któraś z was korzystała z kliniki w Czechach? Macie jakąś do polecenia albo do podzielenia się opiniami o niej?

@annemarie wiem,ze Ty korzystałaś z kliniki w Pradze. Napiszesz jej nazwę, bo ni cholery nie pamiętam 😉 słyszałaś coś o Eurofertil w Ostravie?

reklama
Jeśli miałoby pomóc nawet minimalnie to warto. Każda chwila spokoju/braku niepokoju jest tego warta.

Wczoraj po wizycie i nawet przed miałam świetny humor.
Dziś zadzwoniłam i wiem, że będą wyniki kariotypów. I co?
Ścisk między łopatkami, od razu brak apetyku, płacz i wizja, że nie będę mogła mieć dzieci. Tego chyba nie da się nauczyć, zbyt wiele w tym procesie cierpimy żeby nie mieć takich wizji.

Ostatni okres mialam opóźniony o tydzień bo tak się stresowałam badaniem usg piersi, jak okazało się, że jest ok to wychodząc z gabinetu czułam, że okres się właśnie zaczął.
Na pewno kariotypy beda ok. Większość ludzi ma poprawne. A nawet jesli cos wyjdzie to lekarze cos wymysla 🤗

Szczerze to nie miałam chyba nic - u mnie niedrożny jajowód więc jak stwierdził ginekolog to kwestia mechaniczna. Wskazaniem do invitro był mój wiek 39 lat i słabe parametry nasienia
Ja jeszcze nie jestem na tym etapie, ale planuję zrobić kilka podstawowych badań z immunologii. Niby też wiek i nasienie jest główną przyczyną ivf więc nie zlecono mi wiele badań, ale ostatnio w pakiecie na trombofilie wyszła mi np mutacja mthfr. Bez badań nie dowiemy się, czy nie ma innego problemu niż wiek.
Sama już wariuję, bo nie wiem co mogłabym zrobić tyle że ja nawet nie mam zarodków

Az muszę wam. Napisać 🙈Nie wiem co się stało ale dzwonił do mnie embriolog z kliniki 😱😱😱 pierwszy raz, aż w szoku byłam i nie wiedziałam z kim rozmawiam 🙈 powoedzial to samo co lekarz że mam 3 jak to ujol piękne blastki wysokiej klasy, A reszta odpadła w 6 dobie... 😔 Więc juz nie wiem co może być przyczyną że w 3 dobie były piękne, dotrwały d9 5 doby i w 6 już przestały się rozwijać 😔
A to nie jest tak ze w 5 dobie wchodzi czynnik męski? U nas trzymali z tego powodu do 5 doby bo mamy problem z nasieniem.

Jestem w ciąży dzisiaj 6+3 jednak następna wizytę mam dopiero 29 marca. Chcialabym usłyszeć serduszko i zakupiłam taki sprzęt, który pozwala usłyszeć serce dziecka jeszcze w domu przy pomocy właśnie tego sprzętu. Używał ktoś tego? Jeśli tak to kiedy udało wam się samym usłyszeć serce dziecka ?

Dziewczyny beta w 9dpt zero :-( został nam jeden słaby zarodek. Iść za ciosem i go wziąć czy zrobić jeszcze milion badań i szukać przyczyny ? jeśli nie doszło do zagnieżdżenia to rozumiem, ze jest wyłącznie wina mojej niegościnnej macicy ?
Kurcze tak mi przykro.😔
Ja bym szla za ciosem bo to byl pierwszy transfer.

Dziewczyny, czy któraś z was korzystała z kliniki w Czechach? Macie jakąś do polecenia albo do podzielenia się opiniami o niej?

@annemarie wiem,ze Ty korzystałaś z kliniki w Pradze. Napiszesz jej nazwę, bo ni cholery nie pamiętam 😉 słyszałaś coś o Eurofertil w Ostravie?
Ja leczę się właśnie w tej klinice w Ostrawie. W środę punkcja więc jeszcze nie wiem czy coś z tego będzie.

Niedawno dowiedziałam się że mam zespół antyfosfolipidowy. Jestem w ciąży 6+3. Czy którejś z was udało się donosić ciążę przy tym schorzeniu? Biorę codziennie zastrzyki z heparyny drobnocząsteczkowej -neoparin, acard i estrofem

Jestem w ciąży dzisiaj 6+3 jednak następna wizytę mam dopiero 29 marca. Chcialabym usłyszeć serduszko i zakupiłam taki sprzęt, który pozwala usłyszeć serce dziecka jeszcze w domu przy pomocy właśnie tego sprzętu. Używał ktoś tego? Jeśli tak to kiedy udało wam się samym usłyszeć serce dziecka ?
Chodzi Ci o detektor tętna? Jeśli tak to ja używałem w 1 ciąży, ale koło 12 tygodnie dopiero zaczęłam używać. Ogólnie na początku to ciężko było ja złapać.

reklama
Do góry