reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny beta w 9dpt zero :-( został nam jeden słaby zarodek. Iść za ciosem i go wziąć czy zrobić jeszcze milion badań i szukać przyczyny ? jeśli nie doszło do zagnieżdżenia to rozumiem, ze jest wyłącznie wina mojej niegościnnej macicy ?
Nie do końca być może zarodek miał wady genetyczne i nie dał rady się zagnieździć.
Niestety takich rzeczy nigdy nie da się sprawdzić.
Kiedyś oglądałam taki webinar i właśnie dr. Mówił że ta część najgorsza bo już potem na nic wpływu nie mamy. Nie da się zbadać jak zarodek zachowuje się w macicy, bo podobno nie można tam zainstalować kamery ;).
To był Twój 1 -szy transfer ?

reklama
Dziewczyny beta w 9dpt zero :-( został nam jeden słaby zarodek. Iść za ciosem i go wziąć czy zrobić jeszcze milion badań i szukać przyczyny ? jeśli nie doszło do zagnieżdżenia to rozumiem, ze jest wyłącznie wina mojej niegościnnej macicy ?
Przykro mi 💔
A co ewentualnie mogłabyś jeszcze sprawdzić? Jakie badania już miałaś?

Mam pytanie
Dlaczego niektóre kliniki zalecają weryfikację hormonów po transferze zazwyczaj 3,5,8 dzień a niektóre nie?
Czy lekarz tak jest pewny powodzenia transferu że nie trzeba kontrolować?
Ja wlansie jestem po takiej weryfikacja i powiem tak 1000zł wydane bez sensu tylko i wyłącznie duzo więcej stresu. Chcesz mieć jakąś kontrole ro zrob sobie estradiol i progesteron po 4 dniach będziesz wiedziala czy cos się dzieje i ewentualnie się umówisz na wizytę/telefon od lekarza. Ale robienie bety estradiolu i progesteronu co 3 dni to jakaś masakra wielka ilosc stresu a tel od lekarza to 2 min za 180 zł. 😔

Tak, pierwszy :-( zarodki badane więc szukam winy po swojej stronie
Słuchaj jeden trasfer o niczym nie świadczy powie ci to 90 % lekarzy albo i wiecej.
Jak się nie uda 2 a zarodki przebadane to wtedy zaczną szukać.
Na you tube jest o tym fajny webinar z dr. Czechem. Posłuchaj sobie.

Ja wlansie jestem po takiej weryfikacja i powiem tak 1000zł wydane bez sensu tylko i wyłącznie duzo więcej stresu. Chcesz mieć jakąś kontrole ro zrob sobie estradiol i progesteron po 4 dniach będziesz wiedziala czy cos się dzieje i ewentualnie się umówisz na wizytę/telefon od lekarza. Ale robienie bety estradiolu i progesteronu co 3 dni to jakaś masakra wielka ilosc stresu a tel od lekarza to 2 min za 180 zł. 😔
Popieram. Miałam 3.razy i 3 tyś w piach.

Kuwa jak ja bym chciała mieć ta wiarę co ta dziewczyna 🥺
Jejku a pon już tak blisko 😍
Tak Natalio 😍 😍 😍 ta pani wogole nie bierze pod uwage ze cos moze pojsc nie tak a z tego co wiem to nawet nie badala AMH ) Mowi ze tak jej sie zycie poukladalo i teraz chce bardzo zostac mama ;) W sumie jak sobie przypomne nasze pierwsze starania to tez nie przypuszczalam ze beda jakies problemy ;) a jakie bylo podeskcytowanie kiedy podjelismy decyzje ze juz chcemy i wogole nasze pierwsze wspolzycie bez zabezpieczen, malo juz wozka nie wybieralam ;) ale napewno juz w glowie ukladalam scenariusze jak to bedzie kiedy juz bede w ciazy ;) @nieagatka za twoja rada wlasnie dopiero wstalam ;) Nie wiem jak teraz bede spac w nocy ;) Ja dziwczyny slysze jak idzie do mnie kolacja hehehehehe Czy uw as tez taka pogada - u mnie zimno i pada snieg.

Hm to może zrobię ale w prywatnej diagnostyce ceny o wiele niższe:(
Mam drugi transfer w życiu ale strach ten sam...

reklama
Do góry