Evela.6
Fanka BB :)
Najwyraźniej płec męska to nie Twoja dziedzina [emoji6][emoji6][emoji6]Oj dużo rzeczy:-) średnio sobie radzę z facetami wiesz 3x byłam zareczona to chyba o czymś świadczy buehhehe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Najwyraźniej płec męska to nie Twoja dziedzina [emoji6][emoji6][emoji6]Oj dużo rzeczy:-) średnio sobie radzę z facetami wiesz 3x byłam zareczona to chyba o czymś świadczy buehhehe
No wiesz sama reakcja przy badaniu moze swiadczyc o tym ze cos nie t ak z cukem. daj znac jakie i wyszly wyniki. U mnie lekarz robi wszystko zeby jeszcze ten tydzien wstrzymac sie z cieciem.U mnie w szpitalu dają do 36-37 tc. Potem już ciąża donoszona, jak ciaza dojrzała to po co zatrzymywać poród. Jeszcze była raz akcja z magnezem z trojaczkami, podłączyli kobiecie pompę na noc a rano CC. Przychodzi obchód i ochrzan kto na to pozwolił hehe. Nie wiem do dziś o co im chodziło.
ps walczę ze sobą po glukozie. U mnie ciąża nie ma nic do rzeczy, siedzę przy otwartym oknie , na wymioty mnie zbiera..... nienawidzę tego słodkiego dziadostwa. Zrobiłam jeszcze insulinę też krzywą trzypunktową.
Ja robilam Nifty Pro w 9t6d wg daty transferu i objętość wolnego DNA było 4.66% a minimum to 3.5% wiec kilka dni po skonczneniu 9tc juz można robić, konsultowałam to z babka od tych badańAkurat cena nie gra roli, ale to czekaj od 9 czy 10 tyg można je robić ?
Idę to Jarosława Bety, przyjmuje w Polskiej klinice blisko Hounslow. Ja i tak teraz wszędzie w pozycji leżącej najbliższe 2 tygodnie...Do którego lekarza idziesz kochana?
Ja dziś do PL przyleciała, w przeciwnym razie zaciągnęłaby Cię na kawkę po długiej podróży [emoji7] trzymam za Was ogromne kciuki[emoji3590]
Prolutex w zastrzykach jest bardzo dobry, polecam choć kosztuje 150 zł za 7 ampułek spokojnie może zastąpić dopochwowy progesteron. Doustnie progesteron brałam zaraz po transferze więc i tak zmiany nie było, lekarz kazał dopochwowy odstawić całkowicie. Jeśli jest uczulenie a zaraz potem infekcja lepiej odpuścić. Wiadomo najpierw konsultacja lekarza z kliniki, zwykły ginekolog nie ma rozeznania w nowszych, droższych preparatach progesteronu. Jestem szczególnym przypadkiem, nawet na lactovaginal mam uczulenie.Czytałam jakiś artykuł, że ponoć środowisko inne się tworzy w pochwie i skuteczność jest większa jak jest dopochwowy. Ja w pierszej ciąży brałam tylko dopochwowy i nie było mowy o doustnym. Teraz tez mialam podrażnienia i kazał dalej brac w klinice powiedział, że jak się zadrapie na smierc to zmieni było ok.10tc.
Od daty transferu a nie od daty ostatniej miesiączki tak ?Ja robilam Nifty Pro w 9t6d wg daty transferu i objętość wolnego DNA było 4.66% a minimum to 3.5% wiec kilka dni po skonczneniu 9tc juz można robić, konsultowałam to z babka od tych badań
Ciążę się liczy od ostatniej miesiączki ale przy transferach to różnie może być niektóre mają już w 15dc transfer.. Dlatego najlepiej wyliczyć sobie wiek zarodka plus 2 tygodnie i wtedy wpisać ta date jako dzień ostatniej miesiączki do kalendarza obliczajeco wiek ciążyOd daty transferu a nie od daty ostatniej miesiączki tak ?
tutaj masz kalkulator który wyliczy Ci z daty transferu k wieku zarodka Link do: Kalkulator Porodu | Oblicz termin porodu | dr Marian Malinowski | dr n. med. Marian MalinowskiOd daty transferu a nie od daty ostatniej miesiączki tak ?
Ja przy blizniakach nie mialam wogole dopochwowego ,wszystko bylo okDlaczego nie można zrezygnować z progesteronu dopochwowo? Dokładnie po 14 dniach po transferze zmieniłam progesteron dopochwowy tylko na zastrzyki i formę doustną. Oczywiście zmiana leków była po konsultacji z lekarzem z kliniki, wystarczył telefon.