Kuwa, czy jest coś czego Ty nie wiesz?pobrane komórki mogą byc w fazie GV zdegenerowanej albo bardzo niedojrzałe, są tez w fazie MI czyli lekko niedojrzałe i te wkłada sie do inkubatora i ona dojrzewa sobie w labie. Zapladnia się komórki w fazie MII. Czasem komórki rosną nierówno i to jest rozwiązanie in vitro maturation (IVM) czyli dojrzewanie na szkle.
reklama
Ogólem IVM to jest procedura, ale niektóre kliniki dają opcje ivm rescue. Procedura IVM polega na tym, że specjalnie pobiera się niedojrzałe komórki i je hoduje się w labie. Tak czesto jest przy PCOS z wysokim AMH np. 20 jest dużo pęcherzykow 30-40, ale niedojrzałych. A dokończenie stymulacji to stan ciężkiej hiperki z niewydolnością oddechową. NAsze IVF to pobranie dojrzałych komórek:-)OMG, teraz to mnie zagło |Dziekuje za wytlumaczenie, nawet nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje
Oj dużo rzeczy:-) średnio sobie radzę z facetami wiesz 3x byłam zareczona to chyba o czymś świadczy buehheheKuwa, czy jest coś czego Ty nie wiesz?
Aduś16
Fanka BB :)
Kate jakie dokładnie probiotyki można w ciąży brać?no lepiej by było, bo oni wiedzą na co mogą zmienić i kiedy. Bo np. 3x100mg lutinusa inaczej się wchłania, niż luteina i wtedy zaminnikiem jest 3x200mg luteiny itd... W razie co zastrzyki podadzą a zmniejszą dopochwowy bo i tak zrezygnować z niego nie mogą.
Dziewczyny tez dobrze piszą o probiotykach itp... mi w ciąży pomagało trochę.
Martaem1983
6+3, napisz mi dokładnie jak ten test się nazywa, ciekawa jestem gdzie go będę mogła zrobića który tc? od 9tc można zrobic.
G
gość2502
Gość
o Mateńko przenajświetsza, widzę, że jesteś tu skarbnicą wiedzy ja mam 25 lat i amh 6 z kawałkiem, i ogólnie to kompletnie nie znam się na tym wszystkim, mimo tego, że pracuje w służbie zdrowia to akurat nie ten kierunek. Z mężem podjeliśmy decyzje o in vitro z nasieniem dawcy więc pewnie będę Was tu zasypywała pytaniamiOgólem IVM to jest procedura, ale niektóre kliniki dają opcje ivm rescue. Procedura IVM polega na tym, że specjalnie pobiera się niedojrzałe komórki i je hoduje się w labie. Tak czesto jest przy PCOS z wysokim AMH np. 20 jest dużo pęcherzykow 30-40, ale niedojrzałych. A dokończenie stymulacji to stan ciężkiej hiperki z niewydolnością oddechową. NAsze IVF to pobranie dojrzałych komórek:-)
ja bralam lactovaginal za zgodą lekarza...Kate jakie dokładnie probiotyki można w ciąży brać?
Pini88
Tak jestem po in vitro co prawda po pierwszej procedurze zaszlam w ciaze i mam 1.5 roczna corke u 3 mrozaki na zimowisku wiec nie mam duzej wiedzy w temacie ale klinke moge polecicA jesteś może po in vitro? Bo my mamy za sobą pierwszą wizytę u tego Doktora, podjeliśmy decyzje o iv ale sie stresuje czy to aby na pewno dobry wybór jeśli chodzi o klinikkę
test nazywa się panorma, większość testów NIPT(NACE, Harmony, NIFTY, Sanco) są od 10tc. Ja robiłam 10tc 1dz tylko te testy kosztują, ale są lepsze niż pappa. Najtanszy jest NIftypro niecałe 24006+3, napisz mi dokładnie jak ten test się nazywa, ciekawa jestem gdzie go będę mogła zrobić
reklama
Martaem1983
Akurat cena nie gra roli, ale to czekaj od 9 czy 10 tyg można je robić ?test nazywa się panorma, większość testów NIPT(NACE, Harmony, NIFTY, Sanco) są od 10tc. Ja robiłam 10tc 1dz tylko te testy kosztują, ale są lepsze niż pappa. Najtanszy jest NIftypro niecałe 2400
Podziel się: