reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jestem w 33tc i strasznie mnie mdli od jakiegoś czasu, są dni gorsze i lepsze, 1trym przeszłam bez takich atrakcji, czy faktycznie jest tak, że przed porodem często są mdłości?

Dzień dobry dziewczyny. Niestety tym smutnym akcentem muszę się pożegnać z Wami i grupą😔miałam zrobić test jutro , ale oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam go dziś. Nasza trzecia próba również jest nie udana 😭😭😭 jak dwie poprzednie ,choć mieliśmy idealne zarodki. I wszystko perfekcyjnie wychodziło.Więc tu nie chodzi o liczbę ale po prostu o szczęście. Nie wiem dlaczego nam się nie udało. Może nie jest mi dane zostać mamą. 😔😔Ja już straciłam kompletnie nadzieję. Po 9latach starań myslalam że in vitro to jest to co nam pomoże i wkoncu się uda ale niestety,Pękło mi serce 😭😭trzymajcie się dziewczyny obyście miały więcej szczęścia i wiary ode mnie❤️
Strasznie mi przykro, że się nie udało... Wiem jak to boli bo sama mam 2 porażki i brak kasy na nową procedurę z KD. Dodatkowo brak powodu dlaczego dobre zarodki się nie zaimplantowaly. Ale wiesz co? Ruszyłam dalej, robię badania i szukam powodu niepowodzenia. Bo może coś masz skopane w immunologii? Sprawdź wszystko co możesz zanim spróbujesz znowu bo wierzę że pozbierasz się któregoś dnia i ruszysz po spełnienie marzenia. Życzę dużo siły 😘😘

Dziewczyny jestem w 33tc i strasznie mnie mdli od jakiegoś czasu, są dni gorsze i lepsze, 1trym przeszłam bez takich atrakcji, czy faktycznie jest tak, że przed porodem często są mdłości?
Mdłości mogą pojawić się zawsze ....
Znam kobiety z mdłosciami 40 tygodni ....
Ja przed porodem zygałam jak kot i miałam biegunkę - oszyszczałam się.....Ale to było kilka godzin przed porodem już w pokoiku z rozwarciem 4 cm . Wcześniej nic z tych rzeczy

napewno bedzie dobrze! ja czekam teraz na wyniki pgs, w poniedzialek probki jada do Invicty i za ok 2 tyg wyniki. mega sie stresuje ze nic zdrowego nie bedzie:( trzymam kciuki zeby Twoje sie ladnir zagniezdzily
Będzie dobrze, zobaczysz ! Też się stresowałam a okazało się, ze zarodki zdrowe. Co więcej podobno w Invicta podają płeć :-) Głowa do góry !

My z kropkiem czujemy się oki. Lekko ciągnie brzuchol ale to chyba normalne. Teraz czekamy do pon rano krew w 3dpt (nazywają ta nadzór nad implantacja) pozniej popołudniu tel od lekarza 😊 i tak jeszcze w czwartek 7dpt 18.03 i pon 10 dpt 21.03. Musi byc dobrze 💪💪💪❤❤❤ trzymajcie mocno kciuki.
Hej, to będziemy testować w podobnym czasie :-) U mnie dziś 3dpt i od początku mam ciągnienie w dole brzucha ale wmawiam sobie, że to od progesteronu. Test planuję zrobić w piątek 19.03 a potem lecę na betę 22.03 (12 dpt). Wszechświecie sprzyjaj nam ! :-)

Dzień dobry dziewczyny. Niestety tym smutnym akcentem muszę się pożegnać z Wami i grupą😔miałam zrobić test jutro , ale oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam go dziś. Nasza trzecia próba również jest nie udana 😭😭😭 jak dwie poprzednie ,choć mieliśmy idealne zarodki. I wszystko perfekcyjnie wychodziło.Więc tu nie chodzi o liczbę ale po prostu o szczęście. Nie wiem dlaczego nam się nie udało. Może nie jest mi dane zostać mamą. 😔😔Ja już straciłam kompletnie nadzieję. Po 9latach starań myslalam że in vitro to jest to co nam pomoże i wkoncu się uda ale niestety,Pękło mi serce 😭😭trzymajcie się dziewczyny obyście miały więcej szczęścia i wiary ode mnie❤️
Teraz nie jest dobry czas na decyzję. Teraz jest dobry czas na popłakanie i odpoczęcie od tematu. Pożyj po prostu. Bądź dla siebie dobra i rób wszystko, co sprawia Tobie przyjemność. Po takiej walce na to zasłużyłaś. Też to przeszłam po nieudanej inseminacji. Pół roku nie robiliśmy nic, nie omawialiśmy nic. A jak poczujesz, że jednak iskierka tli się nadal lub coś się w głowie kłębi to wróć do nas. Będzie łatwiej przez to przechodzić z kimś, kto mierzy się z podobnymi problemami. Ściskam.

Hej, to będziemy testować w podobnym czasie :-) U mnie dziś 3dpt i od początku mam ciągnienie w dole brzucha ale wmawiam sobie, że to od progesteronu. Test planuję zrobić w piątek 19.03 a potem lecę na betę 22.03 (12 dpt). Wszechświecie sprzyjaj nam ! :-)
A jak Dworniak?Nie byl nieprzyjemny?Nie denerwowal sie ze wzielas jeden a nie jak on oroponowal 2 zarodki?
Trzymam mocno kciuki oby sie udalo👍

reklama
A jak Dworniak?Nie byl nieprzyjemny?Nie denerwowal sie ze wzielas jeden a nie jak on oroponowal 2 zarodki?
Trzymam mocno kciuki oby sie udalo👍
Nie. Od jakiejś drugiej wizyty monitoringowej był w miarę miły. Spytał tylko kto doradzał przy wyborze 1 zarodka , czy aby nie forum :-) Modlę się teraz żeby miał szczęśliwą rękę

Do góry