reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja bym zrobiła tak jak zrobiłam kiedy mnie się to przytrafiło: spakowałam się na IP i pojechałam , tam mnie zbadali i potwierdzili ze ciąża obumarła i od razu przyjęli na oddział a rano był zabieg. Ja już nie miałam siły dłużej czekać bo mnie to psychicznie rozwalało. W szpitalu b. dokładnie badają na b. dobrym sprzęcie
To poczekam jeszcze do następnego tygodnia,jak się nic nie wydarzy to pojadę na IP.I tez mysle ze tak zrobie
Albo umowie się z ginekologiem i wtedy on mnie skieruje do szpitala.
A ile czekałaś po zabiegu do następnego transferu,kiedy mogłaś podejść?

reklama
Umowę mamy już podpisana więc oprócz tego będą jeszcze jakieś papiery? Przy punkcji mówili że wszystko już jest 🙈🤔😔

Refundacja jest do 40 r.ż i w trakcie 3 stymylek

Kochana uda się staraj się myśleć pozytywnie ✊jestem z Tobą serduchem, wiem jaki to jest stres w sprawie kasy, ale pamiętaj kasę zawsze idzie z kombinować 🤑
@Mimi89 @Tysiajm08 to wasz dzień! Niech się kropki wgryzaja w nowy domek❤️❤️✊✊✊
@Aduś16 trzymam kciuki za Was ✊✊✊
@Brakujemiwiary jak się dzisiaj czujesz w dwupaku?
A muszę powiedzieć że rewelacyjnie 😍😍 modlę. Się aby ten mały cud został z nami w brzuszku 😍❤️

Kuwa, dlaczego faceci muszą dokładać zmartwien i nie potrafią uszanować tego co mają pod nosem 🤷. Przytulam mocno, bo pewnie tam głęboko i tak to przeżywasz ❤️.
Fredzia serio wg mnie to nie rusza i tak zamierzałam odejść czy prędzej czy później, wcześniej chciałam czekać do transferu a teraz nie wiem czy mi starczy cierpliwości do końca kwietnia 😁😎

Dziewczyny przepraszam że dopiero pisze, ale od rana mam dzień pełen wrażeń :/ pierw zepsuło mi się to moje główne auto, musiałam 2 godziny czekax na lawetę, później okazało się że w drugim aucie skończył się przegląd tydzień temu 🤦‍♀️ a na koniec męża ponownie wysłali na testy i od dziś musi siedzieć w domu :/
oczywoscie trzymam kciuki za każdą z was ✊✊✊✊❤️ @Aduś16 nic się nie bój, będzie dobrze ✊✊✊✊

Fredzia serio wg mnie to nie rusza i tak zamierzałam odejść czy prędzej czy później, wcześniej chciałam czekać do transferu a teraz nie wiem czy mi starczy cierpliwości do końca kwietnia 😁😎
Myślę że nie powinnaś teraz podejmować tak radykalnych decyzji. Jesteś pod wpływem silnego stresu a wtedy niekoniecznie myślimy racjonalnie. Po prostu skup się na transferze, o ile tego chcesz.
Już tutaj pisałam, robiłam jazdy mojememu meżowi, sama nie wiedziałam co się ze mną dzieje, ryczałam w gabinecie, w drodze do gabinetu.......wariatka do kwadratu, mój mąż juz mnie trochę zna i wycofał się na bezpieczną pozycje.
Oczywiście nie znam twojej konkretnej sytuacji, ale wiem że jesteś świeżo po punkcji, daj sobie czas. Odpoczywaj, myśl o swoich dzieciakach na szkle. Trzymam kciuki.

Zadzwoń do kliniki, powiedz, ze maz musi wyjechac i chcesz byc pewna, ze nic juz nie brakuje i niech Ci potwierdzą.
nie jestem pewna ale chyba zgoda jest podpisywana na świeży transfer. Zresztą ja nie jestem wiarygodnym źródłem informacji, tak przyznaje podpsiałam papiery bez czytania :) chyba pierwszy raz w życiu hehe

reklama
Dziewczyny zawsze marzyłam o napisaniu takiego postu ale myslalam ze nigdy nie będzie mi dane... pisze go dla Was aby dodać otuchy i wiary.. zazdroscilam dziewczyna piszącym takie posty. Teraz pisze go ja... Kiedys nadejdzie wasza kolej.
Cześć z Was mnie zna jestem na wątku chyba od 2016 roku. Starania zaczęliśmy jeszcze w 2015. W 2016 r. Upragniona ciąża naturalna i poronienie..zaczelo sie leczenie w klinikach. 5 zabiegów inseminaxji.. Zero efektów. Potem zmiana klinik zaliczyłam kilka w Wawie. Rok 2018 kolejna ciąża i znow poronienie. Depresja, beznadzieja. W kółko słyszę ze wiek wiek wiek i amh niskie nic z tego nie będzie. Meza wyniki zle! U mnie skopana immunologia!
Kd!
Ale ja nie chce kd bo czy pokocham?Tu pomogła @annemaria! Jestem Ci dziewczyno ogromnie wdzięczna 😘 😘😘😘
Finalnie przeszłam 5 silnych stymulacji na swoich komórkach. Ponad 10 transferów juz przestałam liczyć.
Zapadła decyzja o kd. Poszlo juz szybko. 2 transfer udany.
Przyjęły się 2 zarodki! Beda bliźnięta!
Cała ciążas stracho dzieci.
Dnia 24 lutego urodziłam moje szkraby.
Polusia i Adaś😍😍😍
Dziewczyny chce Wam powiedzieć jedno:
Nie poddawaj się nigdy.
Nie poddawaj się nigdy!
Nie poddawaj się ku.rwa nigdy!!!
NIGDY...

Do góry