reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Akurat to są jego ostatnie wyniki z zeszłego roku bo potem już nawet mu nie badali przed in vitro, bo mówili że potrzebują tylko 1 plemnika, że coś wybiorą i takie tam farmazony. Wcześniejsze były jeszcze gorsze, po intensywnej suplementacji wzrosła ilość ale jakość dalej dupa.
Ma tylko zrobiony kariotyp - poprawny, reszty nie ma nic i właśnie dlatego muszę cisnąć doktorka żeby to zrobić, bo też mówi że to niepotrzebne. Wczoraj mąż zrobił zwykły seminogram i jak dr obejrzy wyniki to ma zdecydować co dalej. Chcemy spróbować dawcę i nasienie męża 50/50 z moimi komórkami.
A co masz na myśli mówiąc że dziwne? To chyba ciezka teratozoospermia się nazywa czy jakoś tak.
Bo jądra działają super bo produkują duzo plemników, ale spermatogeneza uszkodzona. Terato to sama morfologia poniżej normy ale plemniki potrafią być ruchliwe. Tutaj chyba tylko 2% jest ruchliwych, pytanie jakie one mają witki i główki itp. I czy nie mają wgłębienia to IMSI dopiero zobaczysz. Ja przed dawcą bym zrobiła chromatyne bo może nie jest tak źle. A jakiej klasy zarodki mieliscie z tymi wynikami? Bo myśle, ze u nas podobny problem jest. U nas OAT trzeciego stopnia i mamy dzieci. Tylko trochę to trwało.

reklama
Nie wytrzymałam i poszłam dziś na wizytę.Dopiero 5tyd i 3 dzień wiec widać tylko pecherzyki i ze coś tam się w nich dzieje. W klinice mam wizytę w pt wiec może już coś będzie widać więcej. W każdym razie pecherzyki są odpowiedniej wielkości i są DWA😜
No to witam w klubie trójpaków ;-) 5tc3dz to nie jest za wcześnie ja poszłam 4tc 5dz ;-) tylko beta przekroczyła 3500 a ja już na usg:-)

Bo jądra działają super bo produkują duzo plemników, ale spermatogeneza uszkodzona. Terato to sama morfologia poniżej normy ale plemniki potrafią być ruchliwe. Tutaj chyba tylko 2% jest ruchliwych, pytanie jakie one mają witki i główki itp. I czy nie mają wgłębienia to IMSI dopiero zobaczysz. Ja przed dawcą bym zrobiła chromatyne bo może nie jest tak źle. A jakiej klasy zarodki mieliscie z tymi wynikami? Bo myśle, ze u nas podobny problem jest. U nas OAT trzeciego stopnia i mamy dzieci. Tylko trochę to trwało.
Chromatyna będzie, myślałam jeszcze o tym wiązaniu z hialuronianem czy coś takiego.
Finalnie z dwóch procedur mieliśmy 29 pobranych/15 dojrzałych komórek, przy pierwszej 2 zapłodnione ale zaraz stanęły a przy drugiej 2 zapłodnione + 1 kolejnego dnia, zwolniły przed 3 dniem, potem znowu ruszyły ale finalnie tylko 1 słaba blastka 3bc. Na pewno moje komórki są uszkodzone ale nie wiem, czy jego nasienie też nie ma wpływu na naszą klęskę.
Nie mamy za dużo czasu bo ja juz po 40 🥴 Muszę działać bo nie ma czasu
Już chyba świruję ☹️

My w invikcie od lat. Polecam dr H. Jakby co sam szczegóły na priv.

To jakie dokładnie badania będziecie robić?

Ja w invikcie polecam dr H.

A co wam zaproponował?

Faceci niestety różnie reagują. Ja troche Ci zazdroszczę ze Twój mowi ze sama masz decydować. Ja kolo mojego musze chodzić na paluszkach zeby się na coś zgodzil. To tez nie jest dobre. I duszenie wszystkiego w sobie...
Właśnie wczoraj robił sperminogram i lekarz powie co dalej ( albo ja wymuszę co dalej z badaniami). Nie wiem czy nie świruję, ale chcę wiedzieć na czym stoję więc trochę badań pewnie zrobi tylko jeszcze nie jestem pewna, które cokolwiek wyjaśnią

reklama
Do góry