reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No i dobrze, czasem trzeba postawić wszystko na jedną kartę, praca nie zając 😉 my jesteśmy po jednej procedurze w Białymstoku, mimo 4 blastek też porażka, raz było puste jako płodowe, strasznie to przeżyłam, wtedy myślałam, że in vitro to pewniak, zwłaszcza z 4 zarodkami. U immunologa też byłam, i z zaleceniami od P podchodziłam do 2 transferów. Teraz też myślę że musimy u męża zrobić dokładne badanie nasienia,ma tylko te podstawowe.U kogo byłaś w Invicta? jakoś się nastawiałam na tą klinikę bo dziewczyny z którymi leczyłam się w Białymstoku, odchodziły do Invicty i tam każdej się udało i mają już swoje Cudenka ❤️
No ja poszłam na całość bo czas mi ucieka 🥴 Niby praca nie zając ale in vitro tyle kosztuje, że nie można sobie pozwolić na bezrobocie.
Invicta ma dobre opinie, my byliśmy w Gdańsku u dr Glo.dek. W sumie to miałam dylemat czy Czechy czy Invicta ale od zawsze mówiłam o Czechach więc poszłam za głosem serca 😉
Od zawsze dziewczyny chwalą te kliniki, w których im się udało.
Bardzo mi przykro, że ci się nie udało. Niestety in vitro to mega trudny temat, nikt nie da żadnej gwarancji. Ja też kiedyś naiwnie myślałam, że to ostatnia aczkolwiek pewna opcja. Walcz dalej, bo codziennie dziewczyny udowadniają, że warto 🥰
Ja jeszcze chcę zrobić trochę immunologii żeby sprawdzić te najważniejsze rzeczy. Możesz napisać, jakie badania miałaś zalecone przez immunologa?

reklama
Jestem w ciąży 5 tyg 1 dzień, lekarz przepisał mi acard i zastrzyki neoparin (zastrzyk biorę 1 raz dziennie wieczorem). Po przedwczorajszym i wczorajszym zastrzyku dostalam takich czerwonych kropek w miejscach wstrzyknięcia. Czy to normalne ?
IMG_20210309_145919.jpg

Ja właśnie twierdzę moze to nasienie męża jest słabe? Nie chcecie zapłodnić pół na pół z dawcą… skoro i tak jesteście zdecydowani na ewentualną adopcje zarodka.
A ok, no jest słabe. My oboje jacyś trefni 🥴
Tak zdecydowanie chcemy 50/50 z dawcą, chociaż doktor twierdzi że może nie warto. Ale my chcemy.
Ostatnia próba na moich komórkach z 50/50 mąż i dawca. Jak nic z tego nie będzie to wtedy już ostatni raz KD albo AZ w zależności od wyników nasienia.
Ja mam dość dobre amh 2.5, przy obu stymulacjach kolejno 13 i 16 oocytow z tym że połowa nie dojrzałych, bo punkcja już po 35h i może za krótka stymulacja.
Tym razem doktorek zaproponował coś kompletnie nowego, stymulację z progesteronem i nie wiem jak mój organizm zareaguje. Pożyjemy, zobaczymy

Jestem w ciąży 5 tyg 1 dzień, lekarz przepisał mi acard i zastrzyki neoparin (zastrzyk biorę 1 raz dziennie wieczorem). Po przedwczorajszym i wczorajszym zastrzyku dostalam takich czerwonych kropek w miejscach wstrzyknięcia. Czy to normalne ?Zobacz załącznik 1246558
Ja brałam tylko 2 tygodnie a mój brzuch wyglądał jak po ciężkim pobiciu. Oprócz takich kropek jak ty miałam jeszcze pełno krwiaków. To chyba "normalne" 🤔

25+6tc.10kg na plusie😭
O to faktycznie sporo, ja mam 32+3tc i dziś po na badaniu równo 10kg od początku, ale podobno mam dużo wód plodowych, z moich obserwacji rozmiar ubrań nadal ten sam oczywiście z uwagi na brzuch to spodnie ciążowe, bluzki jak przed ciążą chociaż już na styk bo obwód biustu zwiększył się o jeden rozmiar.

reklama
Tak, dokładnie za tydzień lecę ale tym razem tylko na 4 dni żeby zrobić badania immunologiczne i na konsultacje bo zmieniłam lekarza prowadzącego więc musimy sobie porozmawiać [emoji
U was w Anglii o tyle dobrze, że nie masz kwarantanny w hotelu więc możesz latać a potem pracować z domu. Tylko testy chyba musisz wykupić za £210 z tego co mi wiadomo. U nas znacznie gorzej, więc trochę sobie posiedzę w Pl.
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i wszystko sobie pozałatwiasz.
Jakie badania będziesz robić?

Do góry