reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak, 2 testy po powrocie(£210), już mam wykupiony test przed wylotem( £149) i jeszcze w PL muszę ogarnąć przed wylotem ale nie wiem nawet ile kosztują[emoji85]No i kwarantanna ale na szczęście mogę z domu pracować. Badania :subpopulacje limfocytów i Cytokiny Th1 /Th2. Myślałam robić te badania w UK ale po pierwsze prawie £2000 prywatnie[emoji85] a po drugie mam kilka spraw w PL do ogarnięcia bo będziemy się budować[emoji536] więc papierologie trzeba ogarnąć[emoji6]także zaliczę 2w1.
Dziękuję.
Zdecydowanie taniej wychodzi robić badania w Pl i jeszcze sobie inne rzeczy ogarniesz przy okazji.
A jeżeli chodzi o testy w Pl to tanio znalazłam na stronie zdrowegeny. Może sprawdź sobie w wolnej chwili. PCR kosztuje od 390 zł.

reklama
Ja wiem że każda z nas inna. Ja miałam 39 lat i też 16 jajek, cześć niedojrzałych. AMH 2.3 czy 2.4 już nie pamiętam. Zapłodnionych było 9 komórek, jedna się nie zapłodniła. W 3 dobie było 6 zarodków , finalnie dwie blastki. Od razu się udało i ciaza. Jedna blastka zamrożona. Masz podobne AMH, ładne i nie wiem dlaczego nie macie zarodków. Może to nasienie być skopane i dlatego taki problem z rozwojem zarodków. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji.
Super że ci się udało 🥰 Cały czas mam nadzieję, że może i mi się odrobinę poszczęści ☺

Oj tak trzeba walczyć, czytam tu Dziewczyny na bieżąco i się powtórzę, że nie raz mi dodawały nadzieii 😘 też już bym bardzo chciała zacząć.
U Paśnika byłam w 2018, wtedy badałam Ana, test CBA-citokiny i Imk Nk ( jak nie pokręciłam) białko s i c, na podstawie tych wyników P zalecił najpierw encotron od 3 DC przed transferem i heparynę od transferu, wtedy było puste jajo 😢 ale coś zaskoczyło, więc P zalecił mi 14 dni immunosupresję cykl przed transferem, ale wtedy nic nie ruszyło to był ostatni nasz zarodek. Po ty Paśnik pisał mi żebyśmy zrobili badania Kir hla-c, ale my do tego nie doszliśmy jeszcze bo najpierw się trochę poddałam, a później pandemia, także to badanie przede mną. A Ty jesteś umówiona do Paśnika czy byłaś?
Ja nie jestem jeszcze nawet na takim etapie, żeby o tym myśleć bo jak dotąd miałam tylko 1 transfer bardzo słabej blastki.
Ale że ja zawsze taka do przodu to chociaż takie podstawowe bym chciała zrobić dla siebie i może dziewczyny mi je zdiagnozują 😂😂😂

Ja nie jestem jeszcze nawet na takim etapie, żeby o tym myśleć bo jak dotąd miałam tylko 1 transfer bardzo słabej blastki.
Ale że ja zawsze taka do przodu to chociaż takie podstawowe bym chciała zrobić dla siebie i może dziewczyny mi je zdiagnozują 😂😂😂
To nie jest wcale głupi pomysł, niektóre badania immuno się raczej powtarzają, a na pewno te które napisałam. Dziewczyny bardziej doświadczone w immuno na pewno pomogą. Skup się teraz na stymulacji i pięknych zarodkach, może wcale nie będzie Ci potrzebna ta immunologia 🤞🤞

Tak, 2 testy po powrocie(£210), już mam wykupiony test przed wylotem( £149) i jeszcze w PL muszę ogarnąć przed wylotem ale nie wiem nawet ile kosztują[emoji85]No i kwarantanna ale na szczęście mogę z domu pracować. Badania :subpopulacje limfocytów i Cytokiny Th1 /Th2. Myślałam robić te badania w UK ale po pierwsze prawie £2000 prywatnie[emoji85] a po drugie mam kilka spraw w PL do ogarnięcia bo będziemy się budować[emoji536] więc papierologie trzeba ogarnąć[emoji6]także zaliczę 2w1.

Test przed wylotem 149£? 😱
A skąd wylatujesz??
Na Luton wiem że robią testy za 50£....

To nie jest wcale głupi pomysł, niektóre badania immuno się raczej powtarzają, a na pewno te które napisałam. Dziewczyny bardziej doświadczone w immuno na pewno pomogą. Skup się teraz na stymulacji i pięknych zarodkach, może wcale nie będzie Ci potrzebna ta immunologia 🤞🤞
Nasze dziewczyny lepiej wszystko tłumaczą niż niejeden lekarz także warto je trochę podręczyć i popytać 😉
Tak, na razie stymulacja, potem jak będzie co to pgta a potem się zobaczy co los przyniesie 😊
Nie wiem jeszcze jak to zrobię, ale musi być dzidziol bo ja nie jestem w stanie zaakceptować porażki

A test do Pl może być ten tani antygenowy. Ja robiłam za 49 f i wynik miałam po 15 min
Tylko na powrót do UK musi być PCR

Nasze dziewczyny lepiej wszystko tłumaczą niż niejeden lekarz także warto je trochę podręczyć i popytać [emoji6]
Tak, na razie stymulacja, potem jak będzie co to pgta a potem się zobaczy co los przyniesie [emoji4]
Nie wiem jeszcze jak to zrobię, ale musi być dzidziol bo ja nie jestem w stanie zaakceptować porażki
Wiesz co, to podobno muszą być te Fit to Fly z tym śmiesznym 'certfikatem' i koło siebie znalazłam tylko takie za £149 a wylatuje z Luton. No już teraz i tak za późno na zmiane decyzji [emoji6]

reklama
Do góry