reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak, 2 testy po powrocie(£210), już mam wykupiony test przed wylotem( £149) i jeszcze w PL muszę ogarnąć przed wylotem ale nie wiem nawet ile kosztują[emoji85]No i kwarantanna ale na szczęście mogę z domu pracować. Badania :subpopulacje limfocytów i Cytokiny Th1 /Th2. Myślałam robić te badania w UK ale po pierwsze prawie £2000 prywatnie[emoji85] a po drugie mam kilka spraw w PL do ogarnięcia bo będziemy się budować[emoji536] więc papierologie trzeba ogarnąć[emoji6]także zaliczę 2w1.
Dziękuję.
Zdecydowanie taniej wychodzi robić badania w Pl i jeszcze sobie inne rzeczy ogarniesz przy okazji.
A jeżeli chodzi o testy w Pl to tanio znalazłam na stronie zdrowegeny. Może sprawdź sobie w wolnej chwili. PCR kosztuje od 390 zł.

reklama
Ja wiem że każda z nas inna. Ja miałam 39 lat i też 16 jajek, cześć niedojrzałych. AMH 2.3 czy 2.4 już nie pamiętam. Zapłodnionych było 9 komórek, jedna się nie zapłodniła. W 3 dobie było 6 zarodków , finalnie dwie blastki. Od razu się udało i ciaza. Jedna blastka zamrożona. Masz podobne AMH, ładne i nie wiem dlaczego nie macie zarodków. Może to nasienie być skopane i dlatego taki problem z rozwojem zarodków. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji.
Super że ci się udało 🥰 Cały czas mam nadzieję, że może i mi się odrobinę poszczęści ☺

Oj tak trzeba walczyć, czytam tu Dziewczyny na bieżąco i się powtórzę, że nie raz mi dodawały nadzieii 😘 też już bym bardzo chciała zacząć.
U Paśnika byłam w 2018, wtedy badałam Ana, test CBA-citokiny i Imk Nk ( jak nie pokręciłam) białko s i c, na podstawie tych wyników P zalecił najpierw encotron od 3 DC przed transferem i heparynę od transferu, wtedy było puste jajo 😢 ale coś zaskoczyło, więc P zalecił mi 14 dni immunosupresję cykl przed transferem, ale wtedy nic nie ruszyło to był ostatni nasz zarodek. Po ty Paśnik pisał mi żebyśmy zrobili badania Kir hla-c, ale my do tego nie doszliśmy jeszcze bo najpierw się trochę poddałam, a później pandemia, także to badanie przede mną. A Ty jesteś umówiona do Paśnika czy byłaś?
Ja nie jestem jeszcze nawet na takim etapie, żeby o tym myśleć bo jak dotąd miałam tylko 1 transfer bardzo słabej blastki.
Ale że ja zawsze taka do przodu to chociaż takie podstawowe bym chciała zrobić dla siebie i może dziewczyny mi je zdiagnozują 😂😂😂

Ja nie jestem jeszcze nawet na takim etapie, żeby o tym myśleć bo jak dotąd miałam tylko 1 transfer bardzo słabej blastki.
Ale że ja zawsze taka do przodu to chociaż takie podstawowe bym chciała zrobić dla siebie i może dziewczyny mi je zdiagnozują 😂😂😂
To nie jest wcale głupi pomysł, niektóre badania immuno się raczej powtarzają, a na pewno te które napisałam. Dziewczyny bardziej doświadczone w immuno na pewno pomogą. Skup się teraz na stymulacji i pięknych zarodkach, może wcale nie będzie Ci potrzebna ta immunologia 🤞🤞

Tak, 2 testy po powrocie(£210), już mam wykupiony test przed wylotem( £149) i jeszcze w PL muszę ogarnąć przed wylotem ale nie wiem nawet ile kosztują[emoji85]No i kwarantanna ale na szczęście mogę z domu pracować. Badania :subpopulacje limfocytów i Cytokiny Th1 /Th2. Myślałam robić te badania w UK ale po pierwsze prawie £2000 prywatnie[emoji85] a po drugie mam kilka spraw w PL do ogarnięcia bo będziemy się budować[emoji536] więc papierologie trzeba ogarnąć[emoji6]także zaliczę 2w1.

Test przed wylotem 149£? 😱
A skąd wylatujesz??
Na Luton wiem że robią testy za 50£....

To nie jest wcale głupi pomysł, niektóre badania immuno się raczej powtarzają, a na pewno te które napisałam. Dziewczyny bardziej doświadczone w immuno na pewno pomogą. Skup się teraz na stymulacji i pięknych zarodkach, może wcale nie będzie Ci potrzebna ta immunologia 🤞🤞
Nasze dziewczyny lepiej wszystko tłumaczą niż niejeden lekarz także warto je trochę podręczyć i popytać 😉
Tak, na razie stymulacja, potem jak będzie co to pgta a potem się zobaczy co los przyniesie 😊
Nie wiem jeszcze jak to zrobię, ale musi być dzidziol bo ja nie jestem w stanie zaakceptować porażki

A test do Pl może być ten tani antygenowy. Ja robiłam za 49 f i wynik miałam po 15 min
Tylko na powrót do UK musi być PCR

Nasze dziewczyny lepiej wszystko tłumaczą niż niejeden lekarz także warto je trochę podręczyć i popytać [emoji6]
Tak, na razie stymulacja, potem jak będzie co to pgta a potem się zobaczy co los przyniesie [emoji4]
Nie wiem jeszcze jak to zrobię, ale musi być dzidziol bo ja nie jestem w stanie zaakceptować porażki
Wiesz co, to podobno muszą być te Fit to Fly z tym śmiesznym 'certfikatem' i koło siebie znalazłam tylko takie za £149 a wylatuje z Luton. No już teraz i tak za późno na zmiane decyzji [emoji6]

reklama
Do góry