reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej. Przylecielismy w sobotę do Krakowa i wynajęliśmy apartament a wczoraj wynajętym samochodem pojechaliśmy na pierwszą wizytę do Czech. Kolejna wizyta w 9dc na pierwszy podgląd, więc już od tego dnia przeniesiemy się do Ostrawy do czasu punkcji, bo za każdym razem do przekroczenia granicy potrzebny jest test covid a mój nos ma już dość tego grzebania 😤 Jeżeli będą zarodki to transfer będzie najszybciej za miesiąc, więc po punkcji zawijamy się do rodzinki w kuj-pom a potem pewnie znowu Kraków i samochodem na transfer. Zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja, bo trochę się boję kolejnych obostrzeń.
Do UK na razie nie wracamy bo tam (Szkocja) kwarantanna w hotelu za jedyne 9 tys zł na osobę 🤬
Rozumiem, ja mieszkam w Irlandii, tu jeszcze nie ma obowiązkowej kwarantanny w hotelu,dla przylatujących z Polski, ale też są dodatkowe utrudnienia, testy obowiązkowe, plus kwarantanna 2 tyg w domu.Tak chyba najlepiej teraz, wziąć sobie dłuższy urlop, super że macie taką możliwość. My myślimy,żeby latem pojechać na dłużej, ale my chcemy podejść w Polsce, chyba w Invicta Gdańsk. Próbowaliście w Polsce w jakiejś klinice czy tylko UK? Sorry ale tak dokładnie nie pamiętam, chociaż śledzę forum 😉

Mój mąż coś brzęczał, że gromnicę kupiłam 🤦. Nie wie jak gromnica wygląda 😜
A gdzie chcesz zapalać tą świeczkę? Uważaj z tym... Ja przez taką 'gromnicę' czy znicz szorowałam wszystko w domu z sadzy... A tak się cieszyliśmy, że mamy taką ogromną świecę... Teraz mi nawet M. nie pozwala nawet tych maleńkich zapalać 🤣🤣🤣

Jeżeli chromatyna jest uszkodzona powyżej 30-40% to sobie nie poradzą. Takie plemniki dyskwalifikują do in vitro.
Uparłam się, że mają zbadać bo chcę wiedzieć, czy to faktycznie tylko problem z moimi jajkami ze względu na wiek ( tak twierdzi lekarz) czy męża nasienie też ma wpływ na taką totalną porażkę

Rozumiem, ja mieszkam w Irlandii, tu jeszcze nie ma obowiązkowej kwarantanny w hotelu,dla przylatujących z Polski, ale też są dodatkowe utrudnienia, testy obowiązkowe, plus kwarantanna 2 tyg w domu.Tak chyba najlepiej teraz, wziąć sobie dłuższy urlop, super że macie taką możliwość. My myślimy,żeby latem pojechać na dłużej, ale my chcemy podejść w Polsce, chyba w Invicta Gdańsk. Próbowaliście w Polsce w jakiejś klinice czy tylko UK? Sorry ale tak dokładnie nie pamiętam, chociaż śledzę forum 😉
My mieliśmy tylko 2 procedury w UK, obie niestety totalna porażka. Wybraliśmy Czechy bo przeraża mnie sytuacja polityczna w Pl. Może przesadzam, ale nie podoba mi się to wszystko. W zeszłym roku mieliśmy wizytę wstępną w Invicta ale lekarz nie był skłonny do współpracy, bo jeszcze wtedy chcieliśmy ogarnąć wszystko latając w tą i z powrotem. Nie chciałam długiego protokołu więc powiedział że krótki mam sobie zrobić w UK 🥴 Pewnie miał rację ale wtedy naprawdę nie mogłam sobie na to pozwolić czasowo.
Tym razem postawiłam wszystko na jedną kartę. Powiedziałam w pracy że odchodzę ale chcą żebym wróciła po leczeniu. Miło z ich strony, dzięki temu mogę się spokojnie skupić na leczeniu.
No i teraz czekam na @ która jak na złość nie chce przyjść. Ale przynajmniej zwiedzę piękny Kraków 😁

@Brakujemiwiary Dziękuję ja czekam do jutra ile się zapłodni mam podobny wynik do Cb 10,choć Ty byłaś lepsza 11. Dziewczyna która leżała obok mnie, bardzo zresztą fajna, miała 16 🙉 chyba wpadnę w kompleksy. Doktor powiedział że 10 to nie jest zły wynik ale taki średni.... 😏
Powiem tak, według mnie jest to dobry wynik , nie liczy się ilość a jakość. Bo możesz mieć 20 pobranych z tego tylko 3 będą nadawać się do zapłodnienia. A mogą pobrać 6 i wszystkie 6 będzie piekna blastka. Ja jestem dobrej myśli 😉✊ mam nadzieję że coś z tego wyjdzie i będzie dzidzia 😍😍😍😍❤️ na ta chwile modlę się aby mnie podbrzusze przestało boleć. Bo jak chodzę to boli, nie jest to jakiś straszny ból ale dosyć dokuczający

reklama
Ja nie wiem jakiej jakosci jest nasienie,a ty ? Widocznie znasz historie ich lepiej.
Nasienie jest słabe 😒 I nigdy nie miał nic innego jak tylko podstawowy seminogram, więc nie wiemy co jest dalej. Z dwóch procedur, z łącznie 14 dojrzałych oocytow mieliśmy tylko 1 blastkę 3bc. Ostatni raz próbuję na swoich komórkach, więc chcę wiedzieć, czy następnym razem brać kd czy az. Dlatego jest to dla mnie dość istotne.
Dawaj znać po badaniu jak dzidziulek 🥰

Załączniki

• IMG_20210309_135816.jpg
    IMG_20210309_135816.jpg
    125,5 KB · Wyświetleń: 102
  • IMG_20210309_135708.jpg
    IMG_20210309_135708.jpg
    63,8 KB · Wyświetleń: 84
Do góry