reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

61,8 to trochę niższy miałam przy synu, ale beta nie rosła mi jak w tej ciąży. Ja miałam transfer po punkcji to tez inaczej, niż mrożone zarodki. Dobra trzeba czekać na usg ja lecialm na usg już 15dpt ale widać było tylko jeden pęcherzyk, mimo, że zaimolantowały się podobnie bo bete 6 dpt 85. A tydzień później już były pęcherzyki i zarodki chyba, albo zarodek i cialko w drugim... nie pamiętam:-) jakoś drugi wolniejszy jest o pare godzin. Bo jak pierwszy raz zobaczyłam zarodki to w jednym biło juz serduszko a drugie jeszcze nie. A to jakoś wcześnie było na serducho. Kiedy masz usg?
Ja mam wizytę 12/03 więc to będzie 23 dpt i 41 od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

reklama
My wszystkie wiemy co czujesz.Zanim zaszlam w ciaze ciezko mi bylo ogladac nawet reklamy z udzialem dzieci.A dookola wszystkie kolezanki dzieciate,w mojej rodzinie i rodzinie mojego meza-dzieci.Dla mnie wyjazd do rodziny meza gdzie dzieci kupa to byla dla mnie trauma.Zazdroscilam kazdej napotjanej kobiecie z wozkiem i w ciazy.Idac do gina i widzac te wszystkie ciezarne kobiety to plakac mi sie chcialo ze dlaczego nie ja.
Po 4 latach staran i nie oszukujmy sie cierpien juz w czerwcu powitam na swiecie swoje malenstwo.Wierze ze kazda z nas spotka to szczescie
Miałam podobnie, wszyscy w wkoło w ciąży🙉. Wybrałam się do psychologa, żeby jakoś nabrać siły na dalszą walkę. Po kilku spotkaniach pani z pewnym zażenowaniem powiedziała, że muszę zmienić lekarza bo ona idzie na L4. .... jest w ciąży🙉wtedy to się zaczęłam cieszyć, że moja mama ma już 60 lat i przynajmniej ona już nie zajdzie w ciąże😂😉
Każdej z Was życzę ciąży i dużo wytrwałości w walce. Nie poddawajcie się nawet gdy tracicie juz nadzieję a wszystko idzie w drugą stronę 😉

Ostatnia edycja:
Boshe to ciekawe co ja za badania będę musiała robić jak nam się uda... Ale pomartwię się jak nam się uda. :rofl:

Ja raz mialam lekka hiperke a klinika to zlała i tak transfer robiła. Ja oddychać nie mogłam...
Jestem w szoku, seriooo mi dziś lekarz powiedział że nawet jak będę miała wyniki w normie ale będę się źle czuć to transfer będzie odwołany...

POTRZEBOJE WASZEJ POMOCY! Błagam napuszcie mi jak łączyć Mensinorm 75 mg i Mensinorm 150 jestem tempa, pokazał i tłumaczył mi to 3 razy a ja dalej nie wiem 🙈🙉🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Hej powiedz mi proszę jak po tym mensinorm się czułaś? Mi dziś lekarz przepisał go na ostatnie 3 dni z dawka 225 ( w sumie dawka bez zmian tylko lek Inny.)

reklama
Trzymam kciuki ✊✊✊na którą mam wizytę? ja też mam jutro 🙈 u mnie w sobotę było 11 jajcow, mam nadzieję że jeszcze coś uroslo... Chodź tu o jakość chodzi a nie o ilość 🙈 ale w sumie jak będzie więcej to może więcej dojrzałych i więcej dojdzie do 5 doby 🤔🤔🤔🤔 trzymam kciuki za nas ✊✊✊✊✊
j
U mnie też sporo jajek jest 14 w sumie od 10 do 15 mm w piątek idę znów na podgląd ale raczej nie ma szans na to by w tym cyklu udało się zrobić transfer bo endometrium ma 12 mm

Do góry