reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem co się ze mną dzieje, chyba dodatkowo ta wczorajsza konsultacja mnie rozwaliła... Wg niej, powinnam wszystkie zalecenia Paśnika wyrzucić do kosza i zacząć tonę badań od nowa...
Chyba nic mnie nie może pocieszyć.
Cieszę się, że piszesz o swoich odczuciach, bo przynajmniej wiem, że można nie wierzyć, można się martwić i można mieć dosyć...
Z każdej strony jestem bombardowana "dobrymi radami" - poczekaj rok, odstaw cukier, pij sok z selara, oczyść organizm, posłuchaj tego cudotwórcy czy innego, pij to, pij tamto, zapisz się na dietę do akademii płodności, bierz 10 tabletek witaminy C, nie rób transferu teraz, bo jesteś w złej kondycji energetycznej, zrób takie badania, nie rób badań... Wyląduję w wariatkowie...
to powiedz mi wszystkim walcie się :-) :) ja robiłam ostatni transfer w wcale nie lepszej kondycji psychicznej. Dla mnie wkur..... jest naturalne w tej sytuacji kopiesz się ze ścianą i tu trzeba docenić odwagę, że wciąż masz 'otwarte oczy". Dużo ludzi miało by już własny świat..

reklama
ja miałam 15dpt 3559 i mam bliźniaki a jaki progesteron masz? bo ja miałam tylko 3x1 lutinus i progesteron 175 to ponoć tez oznaka bliźniąt:-)
Hehe, wiesz co ja miałam jak ostatnio badałam, ale to było 61,8 więc też dość wysoko :) teraz nie badałam bo wtedy w klinice powiedzieli, że jest ok i nie trzeba już badać. Ja mam prolutex, i progesteron besins 3x1

Wszystko zależy od progesteronu pewnie. Ja też jeden miałam odwołany bo prog był powyżej 1 :(
Tak już dziś pytałam lekarza czy jest szansa na świeży transfer to powiedział że zależy od wyników, powyżej iluś tam nie transferują i np. Jak pobiara więcej Niż 20 komórek to też odwojuja transfer. Nie wazne kiedy będzie, wazne zevt się udał ❤️🙏🙏🙏🙏

@fredka84, @nieagatka, nie zrobiłam. Mój lekarz powiedział w jakich przypadkach on by to zlecił i powiedział że nie sądzi, aby u mnie było to potrzebne. Było ryzyko że się nie wyrobię w trzech miesiącach. Wspomniał też o histeroskopi w celu badania stanów zapalnych endometrium. Ciekawe, że kiedy półtora miesiąca temu go pytałam co jeszcze możemy zrobić, to powiedział że nic. Nie zgodziłam się, bo to wydłużyłoby proces. Żeby zmieścić się w oknie trzech miesięcy musze mieć transfer w następnym cyklu.
Ja odpadam dziewczyny. Idę po ostatni zarodek z zaleceniami Paśnika. Po wczorajszej dodatkowej konsultacji i dzisiejszych pomysłach już wystarczy.
Ryczałam pielęgniarkom w poczekalni i lekarzowi w gabinecie. Ja doszłam do ściany...
Spokojnie. Każda z nas zderzyła się ze swoją ścianą. Ja nawet dwukrotnie. Wypłacz się a potem cyc do góry i dajesz do przodu!!
A ja na badania w patek i mam tez krzywa zrobic.Tak sie boje ze tam padne na czczo przez 2 godz.Slyszalam ze najlepiej kupic glukoze cytrynowa,prawda to?A we wtorek z wynikami krwi,glukozy i sikow do lekarza i na usg😁
Rany nue mogla dzis w nocy spac.Tak niunia tancowala🥰Jak juz mi dala zasnac to pozniej na pecherz mi uciskala-3 razy wstawalam i znowu taniec.Wczesniej tylko smyrala a teraz to tak breka tanczy ze szok!
Ja piłam zwykłą i bylo nieźle. Byle nie rozmieniać się na drobne tylko raz dwa wypić.
Owszem, dochodzę. I nie chcę już nic szukać, sprawdzać ani badać.
Wkur.wia mnie lekarz, który nagle coś mi proponuję, kiedy przy każdym poprzednim transferze nie miał nic do zaproponowania. Wkurza mnie ze ciągle muszę wybierać między jednym złem i drugim. Po prostu chcę to już mieć za sobą.
A gdzie się leczysz? Może zmień lekarza? Albo przynajmniej sie z innym skonsultuj?

reklama
Ja juz po, synuś ma 63.5mm i wszystko ma widoczne co być powinno na tym etapie, NT 2.1 wiec rzekomo w normie ale baaaaardzo cieszę się że zrobiłam Nifty bo już bym latała ze starchem ze za wysokie to NT... Jak dowala mój wiek to pewnie wyjdzie 1 / kilkuset a z Nifty mam 1 do ponad 5 milionów ryzyko ZD

Do góry