reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hejka - a ty co na ruda sie zmienilas ;) Co tam kombinujesz z tymi komorkami nk? Bedziesz sie starac o drugiego dzidiusia?
Chodził mi pomysł po głowie ale jeszcze go nie zrealizowałam 😂
Mam koleżankę, która przez chyba 2 lata się farbowała na rudy. Ale taki ładny rudy, intensywny. Wyglądała pięknie ale sama mówiła, że to przekleństwo 😑 nie dość, że trzeba często farbować (a wiadomo ile można) to jeszcze jak myła to używała szamponów koloryzujących bo inaczej wyglądała jak „wypłowiała”
Także ja jestem za leniwa na to 😜

Tak, będziemy majstrować 2 smrodka 🥰
Aktualnie probuje odstawić młodą od piersi .. tragedia, walczymy już 3 tyg 😑

reklama
Niech mała siedzi jak najdłużej w brzuszku ma najlepiej, u mnie w szpitalu planowe CC robią 39+6, świąt będziesz miała przed sobą jeszcze mnóstwo więc tym się nie martw. U mnie wczoraj równo 2 miesiące do terminu porodu a jeszcze pamiętam jakby to było wczoraj jak w sierpniu i wrześniu byłam przerażona tym 2 dniowym zarodkiem i tym, że była tylko jedna komórka i czy zdrowa.
O ranyyyy to byl 2 dniowy zarodek :)? I takie wpisy na forum lubie najbardziej 💖 💖 💖 Masz racje niech sobie siedzi tyle ile potrzebuje :) @Kasiekt poprosilam lukasza i mi obiecal przed chwila ze dzisiaj przyprowadzi wozek to wstawie zdjecia na cieazarowki :)

Chodził mi pomysł po głowie ale jeszcze go nie zrealizowałam 😂
Mam koleżankę, która przez chyba 2 lata się farbowała na rudy. Ale taki ładny rudy, intensywny. Wyglądała pięknie ale sama mówiła, że to przekleństwo 😑 nie dość, że trzeba często farbować (a wiadomo ile można) to jeszcze jak myła to używała szamponów koloryzujących bo inaczej wyglądała jak „wypłowiała”
Także ja jestem za leniwa na to 😜

Tak, będziemy majstrować 2 smrodka 🥰
Aktualnie probuje odstawić młodą od piersi .. tragedia, walczymy już 3 tyg 😑
Ale sie ciesze ;) Ale to in vitro czy naturalnie probujecie bo ty juz chyba nie mialas zardoków ?

No mi sie czasami mocno dłużylo ;) I dłuzy do tej pory ;) W czwartek mam wizyte i bede miala robione ktg - zobaczymy co powie. Tak bym chciala zeby mi zrobil CC chociaz w 39 tygodniu to wtedy miala bym jeszcze jakies szanse wyjsc z niunia do domku na swieta. Ale to i tak nie wiadomo bo moze miec przeciez zoltaczke. Trudno - juz jestem nastawiona ze jak trzeba to spedze swieta w szpitalu ;) Wszystko oby tylko Natalka byla zdrowa ;)
Planowana cc jest zazwyczaj w 39tc, choc zdaza sie wcześniej. Ja mialam 39t1d, moja gib dala mi wybrać przy czym dla niej max to byl 39t4d, ale wczesniej niz w 39tc tez nie chciala, bo nie bylo przesłanek wiec szkoda zabierać niuni te kilka dni czy tydzień w brzuchu.
Na kiedy Ty masz termin?

Pauli, ja się cieszę , że coś wyszło nieprawidłowo w badaniu, bo wolę znać wroga. I teraz u Ciebie kolejna przyczyna zostanie wyeliminowana. Heparyna boli i robi sińce - też mam ją zaleconą. Na początku pani doktor dawała mi ją profilaktyczne, ale później to już Paśnik kazał i mówił żeby brać do końca ciąży.
Na jakieś badania jeszcze czekasz?
W domu jesteś czy w trasie?
Wiesz ze ja też się cieszę, odkrywając nieprawidłowośc? Bo w końcu wiem czemu się nie udaje, że mogę coś więcej zrobić niż tylko liczyć że może się uda... Do drugiego transferu miałam neoparin więc wiem jak boli i pięknie sinieje brzuch ale w życiu już tyle zniosłam i szpitali i leków że taka drobnostka mnie nie odstraszy💪💪 czekam na wyniki trombofilie i kariotypu, również z NFZ 😁😁
Potem zrobię prywatnie kiry i cytokin i będzie komplet. Z tym zamierzam udać się do Pasnika zanim zacznę w nowej klinice - chce znać jego opinie. Wtedy nic sobie w klinice wmówić nie dam.

A dziś? Ja w towarzystwie wielu uuuu chusteczek, termometra i tabletek na gardło. Ja nie wiem co i gdzie mnie dopadło ale wczoraj wieczorem mnie powaliło i noc to był dramat. Mąż jak mnie zobaczy to aż się zagotował 😂 piżama + szlafrok + wełniane kapcie + kołdra + koc = nadal się trzęsącą Pauli 😂😂😂 a on w gaciach i spocony 😂😂😂

Hej dziewczyny trochę mnie nie było ale walczyłam z ukrycia.
Sytuacja wygląda tak mój 3 transwer nie udany i nie zostało mi już nic.
Nie wiem co robić to znaczy walczyć będę napewno ale czy zmieniać klinikę byłam w Bocianie Białystok czy zostać u nich .
Myślałam może o Wawie zdecydowanie to 2 h drogi a nie 4...
Która ewentualnie klinikę polecacie w Warszawie?

reklama
Witam .ja Już po becie i po usg.
Beta ponad 9.003 ,a na usg jest pęcherzyk ciążowy ì żółtkowy.Nie widać jeszcze zarodka,ale podobno jeszcze za wcześnie. Zaczął się 5 tydzien ciazy,a zarodek widać w 6 tyg. Dopiero.Także teraz jestem spokojniejsza.
Teraz zapisać się na kolejne usg na pokazanie się zarodka 😊Jeszcze na 14:00mam wizytę z lekarzem zobaczymy co on powie 😊

Do góry