reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hejka - a ty co na ruda sie zmienilas ;) Co tam kombinujesz z tymi komorkami nk? Bedziesz sie starac o drugiego dzidiusia?
Chodził mi pomysł po głowie ale jeszcze go nie zrealizowałam 😂
Mam koleżankę, która przez chyba 2 lata się farbowała na rudy. Ale taki ładny rudy, intensywny. Wyglądała pięknie ale sama mówiła, że to przekleństwo 😑 nie dość, że trzeba często farbować (a wiadomo ile można) to jeszcze jak myła to używała szamponów koloryzujących bo inaczej wyglądała jak „wypłowiała”
Także ja jestem za leniwa na to 😜

Tak, będziemy majstrować 2 smrodka 🥰
Aktualnie probuje odstawić młodą od piersi .. tragedia, walczymy już 3 tyg 😑

reklama
Niech mała siedzi jak najdłużej w brzuszku ma najlepiej, u mnie w szpitalu planowe CC robią 39+6, świąt będziesz miała przed sobą jeszcze mnóstwo więc tym się nie martw. U mnie wczoraj równo 2 miesiące do terminu porodu a jeszcze pamiętam jakby to było wczoraj jak w sierpniu i wrześniu byłam przerażona tym 2 dniowym zarodkiem i tym, że była tylko jedna komórka i czy zdrowa.
O ranyyyy to byl 2 dniowy zarodek :)? I takie wpisy na forum lubie najbardziej 💖 💖 💖 Masz racje niech sobie siedzi tyle ile potrzebuje :) @Kasiekt poprosilam lukasza i mi obiecal przed chwila ze dzisiaj przyprowadzi wozek to wstawie zdjecia na cieazarowki :)

Chodził mi pomysł po głowie ale jeszcze go nie zrealizowałam 😂
Mam koleżankę, która przez chyba 2 lata się farbowała na rudy. Ale taki ładny rudy, intensywny. Wyglądała pięknie ale sama mówiła, że to przekleństwo 😑 nie dość, że trzeba często farbować (a wiadomo ile można) to jeszcze jak myła to używała szamponów koloryzujących bo inaczej wyglądała jak „wypłowiała”
Także ja jestem za leniwa na to 😜

Tak, będziemy majstrować 2 smrodka 🥰
Aktualnie probuje odstawić młodą od piersi .. tragedia, walczymy już 3 tyg 😑
Ale sie ciesze ;) Ale to in vitro czy naturalnie probujecie bo ty juz chyba nie mialas zardoków ?

No mi sie czasami mocno dłużylo ;) I dłuzy do tej pory ;) W czwartek mam wizyte i bede miala robione ktg - zobaczymy co powie. Tak bym chciala zeby mi zrobil CC chociaz w 39 tygodniu to wtedy miala bym jeszcze jakies szanse wyjsc z niunia do domku na swieta. Ale to i tak nie wiadomo bo moze miec przeciez zoltaczke. Trudno - juz jestem nastawiona ze jak trzeba to spedze swieta w szpitalu ;) Wszystko oby tylko Natalka byla zdrowa ;)
Planowana cc jest zazwyczaj w 39tc, choc zdaza sie wcześniej. Ja mialam 39t1d, moja gib dala mi wybrać przy czym dla niej max to byl 39t4d, ale wczesniej niz w 39tc tez nie chciala, bo nie bylo przesłanek wiec szkoda zabierać niuni te kilka dni czy tydzień w brzuchu.
Na kiedy Ty masz termin?

Pauli, ja się cieszę , że coś wyszło nieprawidłowo w badaniu, bo wolę znać wroga. I teraz u Ciebie kolejna przyczyna zostanie wyeliminowana. Heparyna boli i robi sińce - też mam ją zaleconą. Na początku pani doktor dawała mi ją profilaktyczne, ale później to już Paśnik kazał i mówił żeby brać do końca ciąży.
Na jakieś badania jeszcze czekasz?
W domu jesteś czy w trasie?
Wiesz ze ja też się cieszę, odkrywając nieprawidłowośc? Bo w końcu wiem czemu się nie udaje, że mogę coś więcej zrobić niż tylko liczyć że może się uda... Do drugiego transferu miałam neoparin więc wiem jak boli i pięknie sinieje brzuch ale w życiu już tyle zniosłam i szpitali i leków że taka drobnostka mnie nie odstraszy💪💪 czekam na wyniki trombofilie i kariotypu, również z NFZ 😁😁
Potem zrobię prywatnie kiry i cytokin i będzie komplet. Z tym zamierzam udać się do Pasnika zanim zacznę w nowej klinice - chce znać jego opinie. Wtedy nic sobie w klinice wmówić nie dam.

A dziś? Ja w towarzystwie wielu uuuu chusteczek, termometra i tabletek na gardło. Ja nie wiem co i gdzie mnie dopadło ale wczoraj wieczorem mnie powaliło i noc to był dramat. Mąż jak mnie zobaczy to aż się zagotował 😂 piżama + szlafrok + wełniane kapcie + kołdra + koc = nadal się trzęsącą Pauli 😂😂😂 a on w gaciach i spocony 😂😂😂

Hej dziewczyny trochę mnie nie było ale walczyłam z ukrycia.
Sytuacja wygląda tak mój 3 transwer nie udany i nie zostało mi już nic.
Nie wiem co robić to znaczy walczyć będę napewno ale czy zmieniać klinikę byłam w Bocianie Białystok czy zostać u nich .
Myślałam może o Wawie zdecydowanie to 2 h drogi a nie 4...
Która ewentualnie klinikę polecacie w Warszawie?

reklama
Witam .ja Już po becie i po usg.
Beta ponad 9.003 ,a na usg jest pęcherzyk ciążowy ì żółtkowy.Nie widać jeszcze zarodka,ale podobno jeszcze za wcześnie. Zaczął się 5 tydzien ciazy,a zarodek widać w 6 tyg. Dopiero.Także teraz jestem spokojniejsza.
Teraz zapisać się na kolejne usg na pokazanie się zarodka 😊Jeszcze na 14:00mam wizytę z lekarzem zobaczymy co on powie 😊

Do góry