reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja zapisałam się do kliniki Invicta i jestem bardzo zadowolona. Aktualnie jestem przed pierwszym transferem. Klinika szybko wyykryła przyczynę niepłodności, czego niestety nie udało się ginekologowi, do którego chodziłam wcześniej. Zdecydowaliśmy się na skorzystanie z programu trzech gwarancji i będziemy korzystać z kd. Według mojego reaserchu, Invicta wypada najlepiej jeśli chodzi o bazę dawczyń, więc myślę, że dobrze wybrałaś :) Sama na nich postawiłam :)
Gdybym miała szansę jeszcze raz też wybrałabym Invicte. Ze względu na profesjonalizm, dostęp do najnowszych technologii i badań. Postawiłam na małą klinike z 'ludzkim' podejściem i żałuję.

reklama
A moj Łukasz ze mnie zartuje ze jak byłam mała to moja mama musiala mi kielbase na szyje zakładac zeby chociaz psy sie chcialay ze mna bawic 😂 😂 😂 😂 😂 😂 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i jak tu przez niego nie sikac w majty ;) I on tak potrafi calymi dniami ze mnie sie nabinjac a jak zacznie i ja popuszcze to tak mu sie podoba ze wtedy konca nie widac ;) Glupia jestem bo chyba powinnam sie obrazic za takie teksty co?
😂😂😂 Aj tam, jest kochany 😂😊❤️. Dba o twój dobry nastrój i regularne oddawanie moczu w majty 😜

A ja właśnie rozmawiałam z immunolog z Torunia😪😪😪. Powtórne badania potwierdziły zespół antykardiolipinowy ale przez to że naturalnie w ciążę zajść nie mogę jest to tylko obraz laboratoryjny a nie kliniczny. Czyli niby mam ten zespół sądząc po wynikach, a jednak nikt 100% tego nie przyzna bo musiałabym przy dodatnich wynikach mieć na koncie nawracające poronienia. Jaki z tego wniosek i wyjscie? Dać wyniki w klinice i do każdego transferu stosować heparyne drobnocząsteczkową. Znów jestem bogatsza o nowa wiedzę i powiem Wam że widocznie tak miało być ze 2 transfery się nie powiodły bo po tylu trudach (psychicznych bardziej bo od dziecka wmawiano mi że nie będziesz miała dzieci - dopiero jak byłam starsza wyczytałam w internetach że jest nadzieja In Vitro!) bo gdyby się jednafjl udały a ja bym przez ten niewykryty wówczas zespół antykardiolipinowy poroniła to psychicznie mogłabym nie wstać... Ale teraz już wiem jak jest i do boju! Nowa klinika, nowa pula KD i musi się kurna udać! 💪💪💪
Zawsze jest lepiej jak sie wie z czym ma sie do czynienia.Kochana dzialaj i sie nie poddawaj!Trzymam za Ciebie mocno kciuki👍🥰

To jest jakis twoj fetysz bo wiesz ze zawsze na te reklamy reagujesz "dziwacznie" :tak: :tak: :tak: a i tak specjalnie chyba sluchasz tego radia ;) Swoja droga pierwszy raz poznalam kogos ktotak reaguje na reklamy z radia ;)
Ja nienawidzę wszystkich ogłupiających reklam😎. A radia nie mogę wyłączyć bo moje dziewczyny z biura słuchają 🥴. Ja to lubię ciszę, a nie mnie ciągle coś podkurza🤷

żadnych ;) nie mam mutacji ani nic z immuno mi nie wyszlo. U mnie w klinice heparyne daja zazwyczaj profilaktycznie do transferu bo wedlug mojego lekarza zwieksza szanse na implantacje. A pozniej przeszlam do swojego lekarza prowadzacego to absolutnie nie pozwolil odstawic i zwiekszyl dawke. Kłuje sie do tej pory a tu juz 9 miesiac ciazy i mam sie jeszcze kłuc w pologu ;) Ale to chyba ze wzgledu na CC - ja zawsze mialam fraxiparyne.
Juz 9???!!!!Kiedy to minelo?🤷‍♀️

Do mnie dzwonili z kliniki, jutro o 9.30 mam trasfer😱 mamy być godzinkę wcześniej bo progesteron będą mi jeszcze badać, zaczęłam się stresować....
Kurde nie spytałem lekarza o dodatki do crio, ale Pani mi sprawdziła i 2016 miałam embroglue ( nie wiem czy tak się pisze😂) więc stwierdziłam, że teraz też wezmę.

Do mnie dzwonili z kliniki, jutro o 9.30 mam trasfer😱 mamy być godzinkę wcześniej bo progesteron będą mi jeszcze badać, zaczęłam się stresować....
Kurde nie spytałem lekarza o dodatki do crio, ale Pani mi sprawdziła i 2016 miałam embroglue ( nie wiem czy tak się pisze😂) więc stwierdziłam, że teraz też wezmę.
Trzymamy kciukasy ❤️

a ja stwierdziłam ze poczekam z badaniem bety do piątku (8dpt) i tak się boje ze chyba w ogóle nie pojde 🤣

reklama
Powiesz czym jest program trzech gwarancji?

Zobaczymy co zaproponuje nowy lekarz w nowej klinice. Ja się zastosuje do każdej dawki byle się udało 🙏
Pauli, ja się cieszę , że coś wyszło nieprawidłowo w badaniu, bo wolę znać wroga. I teraz u Ciebie kolejna przyczyna zostanie wyeliminowana. Heparyna boli i robi sińce - też mam ją zaleconą. Na początku pani doktor dawała mi ją profilaktyczne, ale później to już Paśnik kazał i mówił żeby brać do końca ciąży.
Na jakieś badania jeszcze czekasz?
W domu jesteś czy w trasie?

Do góry