reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cze dziewczyny jak chce zrobić krzywa cukrowa a biorę siofor 1000 pół tabletki 3 razy dziennie to trzeba odstawić lęk przed badaniem czy nie
Niektóre leki wpływają na cukier, zapytaj lekarza albo poczytaj w ulotce. W zasadzie do krzywej musisz być na czczo, może najpierw zrób krzywą a potem weź leki z porannej dawki?

reklama
Nie ma co drążyć. Nie wszyscy radzą sobie z niepłodnością, być może Hope ma ciężki czas. Nie ma co jej dokładać. Wyraziła swoje zdanie, ma do tego prawo, podobnie jak i reszta.
Dziś nowy dzień, zaraz ruszam na spacer, mam sernik z karmelem i orzechami w lodówce 😘
Ależ ten serniczek musi byc przepyszny 🥰

Jeszcze wczoraj zjadłam pięć małych ptysi z masą budyniową [emoji23][emoji23][emoji23] nic nie wychodzi, dieta ani odwyk od forum, słaba jestem[emoji12]
Walne Cie za te ptysie tez [emoji14]
Ale jesteś rozgrzeszona, po ciezkim dniu - zasluzylas.
Ja wczoraj oczyszczająco poplakalam, ale udalo mi sie nie sięgnąć po czekoladę. Sama nie wiem jak to zrobilam [emoji1787][emoji38]

A ja właśnie rozmawiałam z immunolog z Torunia😪😪😪. Powtórne badania potwierdziły zespół antykardiolipinowy ale przez to że naturalnie w ciążę zajść nie mogę jest to tylko obraz laboratoryjny a nie kliniczny. Czyli niby mam ten zespół sądząc po wynikach, a jednak nikt 100% tego nie przyzna bo musiałabym przy dodatnich wynikach mieć na koncie nawracające poronienia. Jaki z tego wniosek i wyjscie? Dać wyniki w klinice i do każdego transferu stosować heparyne drobnocząsteczkową. Znów jestem bogatsza o nowa wiedzę i powiem Wam że widocznie tak miało być ze 2 transfery się nie powiodły bo po tylu trudach (psychicznych bardziej bo od dziecka wmawiano mi że nie będziesz miała dzieci - dopiero jak byłam starsza wyczytałam w internetach że jest nadzieja In Vitro!) bo gdyby się jednafjl udały a ja bym przez ten niewykryty wówczas zespół antykardiolipinowy poroniła to psychicznie mogłabym nie wstać... Ale teraz już wiem jak jest i do boju! Nowa klinika, nowa pula KD i musi się kurna udać! 💪💪💪
Jeśli heparyna jest potrzebna to zastanów się nad większa dawka? Z reguły profilaktycznie dają 0.4 ale wiem że dziewczyny czasem biorą więcej? @bazylia128 chyba miała większe dawki.

Nikt kto nie przeżył starania się o dziecko nie rozumie tego. Ostatnio spotkałam się z koleżanką( ktora nie wie o moim in vitro), która ma dwoje dzieci, a jej siostra z mężem maja zdrowotne problemy i nawet in vitro teraz chyba u nich nie wchodzi w gre. I ona opowiadała mi, że ja siostra wkurza bo sie odsunela od nich i w ogóle jest dziwna. Starałam się jej wytłumaczyć, że może ciężko jest jej patrzeć na jej małe dzieciaki, że może ona przeżywa to, że oni nie moga. Na co koleżanka stwierdziła, z przecież to nie jej wina, że oni maja problemy. I wydaje mi sie, ze wiekszosc osób tak mysli i nie rozumie tego co człowiek przeżywa. Wiadomo, że to nie jest niczyja wina, ale czasem w chwilach zalamania ciężko się patrzy jak innym z łatwością to przechodzi.
Niestety to prawda w ludziach brak jakiegokolwiek zrozumienia brak empati i znieczulica... Ja widzę po własnej rodzinie... Byłam w ciazy 2 tym samym momencie jak moja siostra ona urodziła, ja poroniłam w 5 tyg... Było mega ciężko. Ona nawet nie chciała żebym wzięła na ręce jej dziecka a później poprosili mojego męża na chrzestnego.. Powiedziałam jej że jest świnia jeśli tak pistepyje ale dziecku nie odmówimy, ale szkoda ze nie liczy się z naszymi uczuciami...
Nie ma co drążyć. Nie wszyscy radzą sobie z niepłodnością, być może Hope ma ciężki czas. Nie ma co jej dokładać. Wyraziła swoje zdanie, ma do tego prawo, podobnie jak i reszta.
Dziś nowy dzień, zaraz ruszam na spacer, mam sernik z karmelem i orzechami w lodówce 😘
Dawaj kawałek sernika! Poproszę kurierem mmmmm pychota🥰🥰🥰🥰

Ja zapisałam się do kliniki Invicta i jestem bardzo zadowolona. Aktualnie jestem przed pierwszym transferem. Klinika szybko wyykryła przyczynę niepłodności, czego niestety nie udało się ginekologowi, do którego chodziłam wcześniej. Zdecydowaliśmy się na skorzystanie z programu trzech gwarancji i będziemy korzystać z kd. Według mojego reaserchu, Invicta wypada najlepiej jeśli chodzi o bazę dawczyń, więc myślę, że dobrze wybrałaś :) Sama na nich postawiłam :)
Powiesz czym jest program trzech gwarancji?
Jeśli heparyna jest potrzebna to zastanów się nad większa dawka? Z reguły profilaktycznie dają 0.4 ale wiem że dziewczyny czasem biorą więcej? @bazylia128 chyba miała większe dawki.
Zobaczymy co zaproponuje nowy lekarz w nowej klinice. Ja się zastosuje do każdej dawki byle się udało 🙏

reklama
Tak ja tylko do transferu mialam 0,4 a zaraz po transferze ordynator mi od razu zmienil na 0,6 i to pomimo bardzo duzego krwiaka i obfitych krwawien, odstawil tylko acard.

Do góry