reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jakiś straszny niefart miałaś. Ja miałam do wyrwania 4 ósemki. Pojechałam do szpitala z pantomogramem żeby lekarz obejrzał i umówił na wizytę. A on mnie z zaskoczenia czy rwiemy dzisiaj..?! Ja w szoku bez psychicznego przygotowania. Jeszcze góra i dół z jednej strony ósemki miał rwać raz po razie. A jak się zagoją to powrót po rwanie kolejnej ósemki i dłutowanie drugiej. No myśle sobie wart!! W dooopie to mam jade do domu. No i coś tam gadam, ze chyba nie dzisiaj itp... A w poczekalni siedział chłopak jakiś młody i on do mnie „ idz na całość” „ idz na całość”. No to ja rady nie dam:p Co mi tu 8 latek będzie mówił jak mam żyć. I tak wydawałoby się dojrzała kobieta lat 24 chciała zaimponować 8 latkowi :-) A on pewnie przyszedł na przegląd :p
Mi się tak na szczęście tylko raz trafiło że został mi kawałek zęba przy wyrwaniu , a tylko do tego jednego dentysty chodzę... Chodź nie powiem ze to było też z mojej winy bo długo zwlekałam zevy iść go wyrwać...

reklama
Jak bym. Chciała pogadać o dentyście i innych to bym byla na innym. Forum.
Rozmawiamy tu o wszystkim, wspieramy się, kibicujemy sobie nawzajem, pocieszamy i trzymamy kciuki za każdą. Czasem jak ktoś napisze o wypiekach ( dziewczyny zapomniałam się pochwalić pięknym chlebkiem jaki upiekłam wczoraj 🙈 ale już jest prawie zjedzony więc nawet zdjęcia nie dodam 😔) o dentyście, o tym jak mija dzień... to co w tym złego? Nie można cały czas żyć tylko in vitro. Przecież człowiek by zwariował.... Widzę sama po sobie jak takie rozmowy o wszystkim i o niczym , a nie tylko ciągle o in vitro dobrze wpływają na mnie. Przestałam ciągle myśleć o tym czy się uda, druga stymulacje znoszę lepiej niż pierwsza. I co najwazniejsze zaczelam znów sypiać w nocy. Bo od 4 lat cierpiałam na bezsenność, potrafiłam spać po godzinie max 2-3 w nocy, a zdążało się że wogle nie śpię. Jest to forum aby rozmawiać, każda z nas która tu jest otrzyma odpowiednie wsparcie. Więc naprawdę nie wiem o co Ci chodzi.

@bazylia128 a dlaczego musiałaś brać heparyne? Jakie wskazania u Ciebie były bo wtedy mnie tu jeszcze nie było..
żadnych ;) nie mam mutacji ani nic z immuno mi nie wyszlo. U mnie w klinice heparyne daja zazwyczaj profilaktycznie do transferu bo wedlug mojego lekarza zwieksza szanse na implantacje. A pozniej przeszlam do swojego lekarza prowadzacego to absolutnie nie pozwolil odstawic i zwiekszyl dawke. Kłuje sie do tej pory a tu juz 9 miesiac ciazy i mam sie jeszcze kłuc w pologu ;) Ale to chyba ze wzgledu na CC - ja zawsze mialam fraxiparyne.

A ja nick zmieniłam 😂 (sandra777.12)

piszecie o tych ciastkach i żreć mi się chce 😂 trzeba będzie coś wyczarować 😜
Ja też jestem od forum uzależniona, przyznaje się bez bicia 🤷🏼‍♀️

Co do rwania 8-ek, to miałam wyrywane wszystkie do aparatu. Miesiąc w miesiąc 😂 pózniej jechałam na tance, oczywiście zawsze sama, na Znieczuleniu 🤣

A teraz uwaga - pytanie z gatunku MEDYCYNA, grupa IMMUNOLOGIA 😜
Czy jest to możliwe, żebym miała komórki NK na poziomie 34% ?!!!?!
(badanie wykonane w trakcie cyckowania, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie 🤔)
Czekam aż przyjdą wyniki pocztą, mam nadzieje, że mama się pomyliła odczytując wynik 😑.
Hejka - a ty co na ruda sie zmienilas ;) Co tam kombinujesz z tymi komorkami nk? Bedziesz sie starac o drugiego dzidiusia?

Nooo widzisz😜 Najważniejsze informacje podałaś - muszę zanotować w kajeciku, w rubryczce "Motylek"😜
Jak można psa rowerem przejechać 😅
Pamietam ze zawsze w czasach "młodosci" jak jechalam na rowerze przez jakas wioske to sie straszliwie balam bo te wszystkie psy łapały za nogawke - ja dalej pedałowalam a on za cholewcie nie chcial puscic i dalej taki poturbowany sie czepil tej nogawki ;) Teraz juz rzadko mozna zaobesrwowac takie zjawisko co nie :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Pamietam ze zawsze w czasach "młodosci" jak jechalam na rowerze przez jakas wioske to sie straszliwie balam bo te wszystkie psy łapały za nogawke - ja dalej pedałowalam a on za cholewcie nie chcial puscic i dalej taki poturbowany sie czepil tej nogawki ;) Teraz juz nie rzadko mozna zaobesrwowac takie zjawisko co nie :biggrin2:
😂😂😂, Wyczuwały po prostu jaka z ciebie menda niedobra😜
Mój tata zawsze każdemu powtarzał, że mój mąż to kiedyś szedł przez moją wieś i go psy szarpały za nogawki, i ja się zlitowalam i psy poodganiałam i tak z nim zostałam 🤦🤦🤦. Żartowniś 🤦

Laski trochę się zmartwiłam, w nocy dopadł mnie taki pulsujący ból w dolnej pachwinie lewej nie mocny ale nadal nie ustępuję... wzielam jedna nospe ale też nie ustępuję.. Nie pamiętam czy tak mialam w poprzedniej ciąży to było dawno.. Jutro mam usg prenatalne naszczescie to sprawdza czy tam coś widać.. Ale czy to może być zwyczajnie od rozciągających się więzadeł??
Tak ;) Ja tak mialam i to bardzo. To chyba przez to ze ja ogolnie waska w pasie. Pozniej to wszystko przeszlo i od jakis 2 tygodni znowu mam i to jeszcze wieksze rozciagniecia i tez sie zastanawiam czy t o nie jest jakis zwiastun porodu ?

😂😂😂, Wyczuwały po prostu jaka z ciebie menda niedobra😜
Mój tata zawsze każdemu powtarzał, że mój mąż to kiedyś szedł przez moją wieś i go psy szarpały za nogawki, i ja się zlitowalam i psy poodganiałam i tak z nim zostałam 🤦🤦🤦. Żartowniś 🤦
A moj Łukasz ze mnie zartuje ze jak byłam mała to moja mama musiala mi kielbase na szyje zakładac zeby chociaz psy sie chcialay ze mna bawic 😂 😂 😂 😂 😂 😂 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i jak tu przez niego nie sikac w majty ;) I on tak potrafi calymi dniami ze mnie sie nabinjac a jak zacznie i ja popuszcze to tak mu sie podoba ze wtedy konca nie widac ;) Glupia jestem bo chyba powinnam sie obrazic za takie teksty co?

reklama
Nie ma co drążyć. Nie wszyscy radzą sobie z niepłodnością, być może Hope ma ciężki czas. Nie ma co jej dokładać. Wyraziła swoje zdanie, ma do tego prawo, podobnie jak i reszta.
Dziś nowy dzień, zaraz ruszam na spacer, mam sernik z karmelem i orzechami w lodówce 😘
A skoro o serniku mowa to dzisiaj robie z nowego przepisu Bardzo pokecam strone Małej Cukierenki.Sa tam swietne i latwe przepisy ktore wydaja sie skomplikowane -a nie sa.Ja jyz robilam 2 ciasta z tej strony i wyszly genialne ! Dzis pora na 3 przepis

Do góry