reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czy ktos mi moze powiedziec skad mam wiedziec czy dziecko jest juz najedzone? I jak czesto i dlugo sie to robi? Czy ja to czuje ze ona ciagnie tego cyca i ze napewno leci mleko? I jak czesto sie przewija i zmienia pieluszki? Co godzine? Czy jak tylko ma mokro to od razu? O co chodzi z ta cala smulką ? JPRDL czy po tym karmieniu piersia trzeba ja od razu pionizowac tez zeby jej sie odbilo? Bede tam zdana tylko na siebie - ja chyba oszaleje ;(
Nie umiem Ci odpowiedziec na te pytania. Ale nie stresuj sie! Przeciez beda jakies pielegniarki, położne w szpitalu. Nie jest tak, ze zostawiają matki same sobie. Nie mozna wykupic położnej, ale chyba sa jakies na oddziale? Sa przecież matki, ktore w ogole nie czytają nic co dalej po porodzie, czy takie co je paraliz zje.. to chyba jest ktos kto im pomoze?
Czy mam mylne wrażenie o tym 🤔

reklama
Dziewczyny dzwonilam na oddzial i mi powiedzieli ze absloutnie nie wpuszcza Łukasza a dziecko zobaczy dopiero przy wyjsciu [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] Po CC conjamniej 5 nocy i nie ma opcji wykupienia poloznej, sama bede wszystko przy niej robic a jak bede chciala sie isc umyc albo cos to wystawiam dziecko do jakiejs sali noworodkow i wtedy ide. Spanikowalam - musze dzisiaj ogladac filmki jak przewijac, jak karmic i co robic jak mi bedzie caly czas plakala :o boje sie takiej niestabilnej glowki - jak ja po CC chodzi mi o te pierwsze godziny zanim mnie spionizuja bede ja podnosic? Nie!! Tak nie moze byc - musze sie skupic i ogarnac - przeciez jakos musze dac rade? A ona do mnie AAA TREAZ SA KAMERKI TO SIE TAK MEZOM DZIECI POKAZUJE. Na oddzial mma nie zabierac zadnych podkladow, mleka, butelek to wszystko jest a ubranka tylko nawyjscie - najwiecej pieluszek jednorazowych i tetre. No i wszystko maz moze doniesc i zostawic przed wejsciem to mi podaja.
Tak jest tylko u Ciebie w szpitalu czy wszedzie w okolicy? Bo moze warto pomyslec o innym szpitalu gdzie maz moze byc albo mozna miec swoja polozna?
Co do pytan odnosnie noworodka to moze chooo na ciezarowki, co?

Zobacz załącznik 1242092Ja jajka z najlepszym majonezem na świecie. Koleżanka z forum przysłała 😁
JA zawsze uwielbialam jajka - jadlam je na wszystkie mozliwe sposoby. Na twardo, na miekko, rozlane, w koszulkach, jajecznica, szakszuka a odkad jestem w ciazy wogole mi nie wchodza a wrecz mnie od nich odrzuca - mam nadzieje ze po porodzie mi wroca moje smaki bo tak mi bylo latwiej utrzymac diete no i staralam sie zdrowo jesc a teraz poki mam apetyt staram sie cokolwiek wrzucic byleby zjesc to chyba przez ta anemie.

Tak jest tylko u Ciebie w szpitalu czy wszedzie w okolicy? Bo moze warto pomyslec o innym szpitalu gdzie maz moze byc albo mozna miec swoja polozna?
Co do pytan odnosnie noworodka to moze chooo na ciezarowki, co?
Masz racje przepraszam ale spanikowalam ;( Ja wiem ze to glupie pytania ale naprawde nie wiem jak i co sie robi z takim malenstwem. Uryczalam sie cala. Nie moge zmienic szpitala bo tam jest moj ordynator a to przeciez glownie o niego chodzilo. No ale jedno jest pewne ABSOLUTNIE nikogo!!!! do mnie nie wpuszcza ;(

Czy ktos mi moze powiedziec skad mam wiedziec czy dziecko jest juz najedzone? I jak czesto i dlugo sie to robi? Czy ja to czuje ze ona ciagnie tego cyca i ze napewno leci mleko? I jak czesto sie przewija i zmienia pieluszki? Co godzine? Czy jak tylko ma mokro to od razu? O co chodzi z ta cala smulką ? JPRDL czy po tym karmieniu piersia trzeba ja od razu pionizowac tez zeby jej sie odbilo? Bede tam zdana tylko na siebie - ja chyba oszaleje ;(
Brocho, nie stresuj się aż tak bardzo, bo przecież jak zapytasz położną to ci odpowie i pomoże ❤️. Nie od razu Rzym zbudowano - każdy musi się powoli nauczyć takich nowości jak dziecior 😉. Do czasu porodu napewno jeszcze wyczytasz dużo przydatnych informacji, więc spokojnie ❤️

Nie panikuj!Po cesarce napewno Ci pomoga polozne,bo po 6 godz.o cc bedziesz pionizowana wiec nic wczesniej nie bedziesz mogla zrobic przy dziecku.
No i piwinna byc tez u Ciebie polozna ds.laktacji i wowczas Ci wszystko wytlumaczy i pomoze.
Wisdomo ze ciagle nikt za Ciebie nie bedzie zajmowal sie Twoim dzieckiem ale na poczatku na pewno.A co do wyjscia np.na siku to zostawisz dziecko w tej mydelniczce i jak bedzie spalo to pojdziesz no przeciesz na siku nie pojedziesz do Warszawy tylko na 2-3 minuty do lazienku obok.
Widze ze ja przy Tobue to ostoja spokoju😉

Masz racje przepraszam ale spanikowalam ;( Ja wiem ze to glupie pytania ale naprawde nie wiem jak i co sie robi z takim malenstwem. Uryczalam sie cala. Nie moge zmienic szpitala bo tam jest moj ordynator a to przeciez glownie o niego chodzilo. No ale jedno jest pewne ABSOLUTNIE nikogo!!!! do mnie nie wpuszcza ;(
Nie masz za co przepraszac, normalne, ze się obawiasz, ale dasz sobie radę. Masz troche czasu, poogladaj swoich youtuberow, zmiana pieluszki to naprawde prosicizna. Ubranka o ile nie sa przez glowe tez do ogarniecia.
Kapac bedziesz dopiero w domu jak odpadnie kikut po pepowinie wiec to zrobisz juz z mezem.

reklama
Szkoda ze nie mozemy tu robic jakis tele- konferencji 🤣🤣🤣 to byscie mnie przez tel kierowaly co robic 😁 dobra juz sie ogarniam - to taki pierwszy szok chyba ;) Dzisiaj cala noc bedzie przeogladana na YT ;) Poradze sobie ze wszystkim chyba ;)

Do góry