reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czy ktos mi moze powiedziec skad mam wiedziec czy dziecko jest juz najedzone? I jak czesto i dlugo sie to robi? Czy ja to czuje ze ona ciagnie tego cyca i ze napewno leci mleko? I jak czesto sie przewija i zmienia pieluszki? Co godzine? Czy jak tylko ma mokro to od razu? O co chodzi z ta cala smulką ? JPRDL czy po tym karmieniu piersia trzeba ja od razu pionizowac tez zeby jej sie odbilo? Bede tam zdana tylko na siebie - ja chyba oszaleje ;(
Nie umiem Ci odpowiedziec na te pytania. Ale nie stresuj sie! Przeciez beda jakies pielegniarki, położne w szpitalu. Nie jest tak, ze zostawiają matki same sobie. Nie mozna wykupic położnej, ale chyba sa jakies na oddziale? Sa przecież matki, ktore w ogole nie czytają nic co dalej po porodzie, czy takie co je paraliz zje.. to chyba jest ktos kto im pomoze?
Czy mam mylne wrażenie o tym 🤔

reklama
Dziewczyny dzwonilam na oddzial i mi powiedzieli ze absloutnie nie wpuszcza Łukasza a dziecko zobaczy dopiero przy wyjsciu [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] Po CC conjamniej 5 nocy i nie ma opcji wykupienia poloznej, sama bede wszystko przy niej robic a jak bede chciala sie isc umyc albo cos to wystawiam dziecko do jakiejs sali noworodkow i wtedy ide. Spanikowalam - musze dzisiaj ogladac filmki jak przewijac, jak karmic i co robic jak mi bedzie caly czas plakala :o boje sie takiej niestabilnej glowki - jak ja po CC chodzi mi o te pierwsze godziny zanim mnie spionizuja bede ja podnosic? Nie!! Tak nie moze byc - musze sie skupic i ogarnac - przeciez jakos musze dac rade? A ona do mnie AAA TREAZ SA KAMERKI TO SIE TAK MEZOM DZIECI POKAZUJE. Na oddzial mma nie zabierac zadnych podkladow, mleka, butelek to wszystko jest a ubranka tylko nawyjscie - najwiecej pieluszek jednorazowych i tetre. No i wszystko maz moze doniesc i zostawic przed wejsciem to mi podaja.
Tak jest tylko u Ciebie w szpitalu czy wszedzie w okolicy? Bo moze warto pomyslec o innym szpitalu gdzie maz moze byc albo mozna miec swoja polozna?
Co do pytan odnosnie noworodka to moze chooo na ciezarowki, co?

Zobacz załącznik 1242092Ja jajka z najlepszym majonezem na świecie. Koleżanka z forum przysłała 😁
JA zawsze uwielbialam jajka - jadlam je na wszystkie mozliwe sposoby. Na twardo, na miekko, rozlane, w koszulkach, jajecznica, szakszuka a odkad jestem w ciazy wogole mi nie wchodza a wrecz mnie od nich odrzuca - mam nadzieje ze po porodzie mi wroca moje smaki bo tak mi bylo latwiej utrzymac diete no i staralam sie zdrowo jesc a teraz poki mam apetyt staram sie cokolwiek wrzucic byleby zjesc to chyba przez ta anemie.

Tak jest tylko u Ciebie w szpitalu czy wszedzie w okolicy? Bo moze warto pomyslec o innym szpitalu gdzie maz moze byc albo mozna miec swoja polozna?
Co do pytan odnosnie noworodka to moze chooo na ciezarowki, co?
Masz racje przepraszam ale spanikowalam ;( Ja wiem ze to glupie pytania ale naprawde nie wiem jak i co sie robi z takim malenstwem. Uryczalam sie cala. Nie moge zmienic szpitala bo tam jest moj ordynator a to przeciez glownie o niego chodzilo. No ale jedno jest pewne ABSOLUTNIE nikogo!!!! do mnie nie wpuszcza ;(

Czy ktos mi moze powiedziec skad mam wiedziec czy dziecko jest juz najedzone? I jak czesto i dlugo sie to robi? Czy ja to czuje ze ona ciagnie tego cyca i ze napewno leci mleko? I jak czesto sie przewija i zmienia pieluszki? Co godzine? Czy jak tylko ma mokro to od razu? O co chodzi z ta cala smulką ? JPRDL czy po tym karmieniu piersia trzeba ja od razu pionizowac tez zeby jej sie odbilo? Bede tam zdana tylko na siebie - ja chyba oszaleje ;(
Brocho, nie stresuj się aż tak bardzo, bo przecież jak zapytasz położną to ci odpowie i pomoże ❤️. Nie od razu Rzym zbudowano - każdy musi się powoli nauczyć takich nowości jak dziecior 😉. Do czasu porodu napewno jeszcze wyczytasz dużo przydatnych informacji, więc spokojnie ❤️

Nie panikuj!Po cesarce napewno Ci pomoga polozne,bo po 6 godz.o cc bedziesz pionizowana wiec nic wczesniej nie bedziesz mogla zrobic przy dziecku.
No i piwinna byc tez u Ciebie polozna ds.laktacji i wowczas Ci wszystko wytlumaczy i pomoze.
Wisdomo ze ciagle nikt za Ciebie nie bedzie zajmowal sie Twoim dzieckiem ale na poczatku na pewno.A co do wyjscia np.na siku to zostawisz dziecko w tej mydelniczce i jak bedzie spalo to pojdziesz no przeciesz na siku nie pojedziesz do Warszawy tylko na 2-3 minuty do lazienku obok.
Widze ze ja przy Tobue to ostoja spokoju😉

Masz racje przepraszam ale spanikowalam ;( Ja wiem ze to glupie pytania ale naprawde nie wiem jak i co sie robi z takim malenstwem. Uryczalam sie cala. Nie moge zmienic szpitala bo tam jest moj ordynator a to przeciez glownie o niego chodzilo. No ale jedno jest pewne ABSOLUTNIE nikogo!!!! do mnie nie wpuszcza ;(
Nie masz za co przepraszac, normalne, ze się obawiasz, ale dasz sobie radę. Masz troche czasu, poogladaj swoich youtuberow, zmiana pieluszki to naprawde prosicizna. Ubranka o ile nie sa przez glowe tez do ogarniecia.
Kapac bedziesz dopiero w domu jak odpadnie kikut po pepowinie wiec to zrobisz juz z mezem.

reklama
Szkoda ze nie mozemy tu robic jakis tele- konferencji 🤣🤣🤣 to byscie mnie przez tel kierowaly co robic 😁 dobra juz sie ogarniam - to taki pierwszy szok chyba ;) Dzisiaj cala noc bedzie przeogladana na YT ;) Poradze sobie ze wszystkim chyba ;)

Do góry