reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wydaje mi się że był to spadek progesteronu. Znawca nie jestem ale takie mam wrażenie... Owszem w dniu badania mogłaś mies 30. Ale on wydzielany jest skokowo. Jestem prawie że pewna ze wszystko będzie dobrze ✊✊✊ głową do góry i czekamy na wyniki ✊✊✊✊ ❤️
Dzisiaj strasznie mnie głowa boli, ale to pewnie stres. Trochę pobolewa mnie brzuch, ale mniej niż wczoraj. Sama nie wiem jak z tym progesteronem. W dniu badania miałam 30, ale jak mówisz, że jest wydzielany skokowo to cholera wie. Prawda jest taka, że zmartwiły mnie najbardziej te skrzepy i ból brzucha. Trwało to w sumie chwilę, krwawienie też nie było jakieś potężne bo podpaska była delikatnie zabrudzona. Przez całą noc się nic nie wydarzyło, a teraz tylko to delikatne plamienie. Ciekawa jestem czy przy poronieniu jest tak krótkie krwawienie czy trwa tyle co okres. Naczytałam się już tyle, że sama nie wiem :(

reklama
Hiszpania. W tamtym roku bylo 12tyg dla Taty, od tego roku jedt 16tyg, tyle samo co dla mamy.
Niestety nie rozumieja, ze matka potrzebuje wiecej niz 4msc z noworodkiem, ale w imie rownouprawnienia dodali urlopu ojcom [emoji2358]
A w samolocie wstarczy kupic sobie kawę czy piwo i juz w maseczce nie musisz siedziec.

Ojaa ale super 12 tyg 😱
Tutaj tylko 2 tyg 😕😕😕

aaa hmm ok. to w pl przynajmniej zostawiają jeszcze decyzję (o dziwo) ;) ludziom. Wiesz z jednej strony spoko A z drugiej naprawdę w pl cofamy się do klimatu gdzie baba siedzi w domu A facet zarabia. Co też nie jest ok.
Ale mi sie bardzo podoba pomysl z takim dlugim tacierzynskim, zwlaszcza przy drugim dziecku to super sprawa. Tylko wolalabym, zeby najpierw matce dali choc te 9 miesięcy czy rok zeby dziecko mogla odchować, jesli chce to kp, a nie po 4 miesiącach zlobek albo urlop bezpłatny. I jak juz matkom dadzą to wtedy niech robią co chca z ojcami.
A nie sprzedaja mi bajke, ze taki tacierzynski wyrownuje moje szanse na rynku pracy [emoji1787]
A jak w PL jest to widzę i ubolewam...

Dzisiaj strasznie mnie głowa boli, ale to pewnie stres. Trochę pobolewa mnie brzuch, ale mniej niż wczoraj. Sama nie wiem jak z tym progesteronem. W dniu badania miałam 30, ale jak mówisz, że jest wydzielany skokowo to cholera wie. Prawda jest taka, że zmartwiły mnie najbardziej te skrzepy i ból brzucha. Trwało to w sumie chwilę, krwawienie też nie było jakieś potężne bo podpaska była delikatnie zabrudzona. Przez całą noc się nic nie wydarzyło, a teraz tylko to delikatne plamienie. Ciekawa jestem czy przy poronieniu jest tak krótkie krwawienie czy trwa tyle co okres. Naczytałam się już tyle, że sama nie wiem :(
Kochana ja mialam odstawić leki w 7tygodniu 3 dniu. Finalnie do poronienia doszło tydzień później czyli w 8 tygodniu. A mialam bardzo silne skurcze, juz chciałam nawet do szpitala jechać. Jak się zaczęło to pierw mialam plamienia a dopiero później zaczęło się krwawienie. Takie mega duże. Wydaje mi się że jeśli nie miałaś skurczy to to po prostu mógł być spadek progesteronu, jakieś naczynko mogło pęknąć dlatego krwawienie. Ewentualnie podjaznilas coś jeśli masz leki dopochwowe... Według mnie to nie porobienie i fasolka dalej jest w twoim brzuszku. Myśl pozytywnie proszę

reklama
Do góry