reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzisiaj strasznie mnie głowa boli, ale to pewnie stres. Trochę pobolewa mnie brzuch, ale mniej niż wczoraj. Sama nie wiem jak z tym progesteronem. W dniu badania miałam 30, ale jak mówisz, że jest wydzielany skokowo to cholera wie. Prawda jest taka, że zmartwiły mnie najbardziej te skrzepy i ból brzucha. Trwało to w sumie chwilę, krwawienie też nie było jakieś potężne bo podpaska była delikatnie zabrudzona. Przez całą noc się nic nie wydarzyło, a teraz tylko to delikatne plamienie. Ciekawa jestem czy przy poronieniu jest tak krótkie krwawienie czy trwa tyle co okres. Naczytałam się już tyle, że sama nie wiem :(
Kochana tu było dużo dziewczyn z plamieniami, krwawieniami i teraz albo tula już swoje dzieciaczki albo zaraz rodzą. Postaraj się uspokoić, poczekaj na wynik. Poronienie- przynajmniej u mnie żadne nie było jednorazowym krwawieniem, to dużo bardziej intensywny i bolący okres. Trzymam za Was kciuki[emoji110]

A Ty masz tylko 4 [emoji33] Teraz doczytałam...
Tylko ze mi beda bardzo malutko płacić bo mi zmniejszyli wyplate do 80% i będę dostawala tylko po 600f na miesiąc [emoji53]
Gdybym mogla wybrac 4 miesiace na 100%, 9 na 80% wybralabym druga opcje. Tez bede 9 miesiecy w domu 4,5 platne 100% i 4,5 platne 0% co daje srednia 50% zarobkow. Nie masz co narzekać [emoji6][emoji6]

Ale w pl też jest 80% jak bierzesz rok. Jakby brać 20 tyg o ile pamiętam to wtedy jest 100%.

Ale nie, nie chodzi mi o to..
Chodzi mi o to że przez covida mi zmniejszyli wyplate do 80% i dostaje co miesiąc furlough 80% i przez to będę dostawala mniej macierzynskiego niz powinnam gdybym miala placone w pracy 100%
Bardziej mi sie opłaca siedziec na furlough niz na macierzyńskim 😕

Dziewczyny dzwonilam na oddzial i mi powiedzieli ze absloutnie nie wpuszcza Łukasza a dziecko zobaczy dopiero przy wyjsciu 😭 😭 😭 😭 Po CC conjamniej 5 nocy i nie ma opcji wykupienia poloznej, sama bede wszystko przy niej robic a jak bede chciala sie isc umyc albo cos to wystawiam dziecko do jakiejs sali noworodkow i wtedy ide. Spanikowalam - musze dzisiaj ogladac filmki jak przewijac, jak karmic i co robic jak mi bedzie caly czas plakala :o boje sie takiej niestabilnej glowki - jak ja po CC chodzi mi o te pierwsze godziny zanim mnie spionizuja bede ja podnosic? Nie!! Tak nie moze byc - musze sie skupic i ogarnac - przeciez jakos musze dac rade? A ona do mnie AAA TREAZ SA KAMERKI TO SIE TAK MEZOM DZIECI POKAZUJE. Na oddzial mma nie zabierac zadnych podkladow, mleka, butelek to wszystko jest a ubranka tylko nawyjscie - najwiecej pieluszek jednorazowych i tetre. No i wszystko maz moze doniesc i zostawic przed wejsciem to mi podaja.

Gdybym mogla wybrac 4 miesiace na 100%, 9 na 80% wybralabym druga opcje. Tez bede 9 miesiecy w domu 4,5 platne 100% i 4,5 platne 0% co daje srednia 50% zarobkow. Nie masz co narzekać [emoji6][emoji6]

Ale ja nie będę dostawala 80% swojej wyplaty... Będę dostawala o wiele mniej niz 80%.
Tylko pierwsze 6 tyg bede dostawala 90 % z wyplaty... No ale ok, już nie narzekam 😉

Dziewczyny dzwonilam na oddzial i mi powiedzieli ze absloutnie nie wpuszcza Łukasza a dziecko zobaczy dopiero przy wyjsciu 😭 😭 😭 😭 Po CC conjamniej 5 nocy i nie ma opcji wykupienia poloznej, sama bede wszystko przy niej robic a jak bede chciala sie isc umyc albo cos to wystawiam dziecko do jakiejs sali noworodkow i wtedy ide. Spanikowalam - musze dzisiaj ogladac filmki jak przewijac, jak karmic i co robic jak mi bedzie caly czas plakala :o boje sie takiej niestabilnej glowki - jak ja po CC chodzi mi o te pierwsze godziny zanim mnie spionizuja bede ja podnosic? Nie!! Tak nie moze byc - musze sie skupic i ogarnac - przeciez jakos musze dac rade? A ona do mnie AAA TREAZ SA KAMERKI TO SIE TAK MEZOM DZIECI POKAZUJE. Na oddzial mma nie zabierac zadnych podkladow, mleka, butelek to wszystko jest a ubranka tylko nawyjscie - najwiecej pieluszek jednorazowych i tetre. No i wszystko maz moze doniesc i zostawic przed wejsciem to mi podaja.

Ojaaa, kurde masakraa.. Dobrze że tu w Anglii będę mogła mieć męża przy sobie który albo spierdzieli ze szpitala albo zemdleje 😂😂😂

reklama
Czy ktos mi moze powiedziec skad mam wiedziec czy dziecko jest juz najedzone? I jak czesto i dlugo sie to robi? Czy ja to czuje ze ona ciagnie tego cyca i ze napewno leci mleko? I jak czesto sie przewija i zmienia pieluszki? Co godzine? Czy jak tylko ma mokro to od razu? O co chodzi z ta cala smulką ? JPRDL czy po tym karmieniu piersia trzeba ja od razu pionizowac tez zeby jej sie odbilo? Bede tam zdana tylko na siebie - ja chyba oszaleje ;(

Do góry