reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki, ale u niego wszystkie badania trzeba zrobić od zera. Honoruje tylko te zrobione we własnym laboratorium... I do tego o wiele drożej niż w innych... Terminy na konsultację pewnie też kilkumiesięczne... Mam trochę dosyć...
Nie zrozumcie mnie źle, ale czasem po prostu chcę żeby to wszystko się już skończyło.
Fakt 7lat temu wydali u niego kilka tysięcy na badania i jego zalecenia.

reklama
Dzięki, ale u niego wszystkie badania trzeba zrobić od zera. Honoruje tylko te zrobione we własnym laboratorium... I do tego o wiele drożej niż w innych... Terminy na konsultację pewnie też kilkumiesięczne... Mam trochę dosyć...
Nie zrozumcie mnie źle, ale czasem po prostu chcę żeby to wszystko się już skończyło.
Pozwolę się nie zgodzić. Na pierwszej wizycie przedstawiłam n-badań, które prof ma na swojej liście i je uznał. Kazał powtórzyć tylko te, które były starsze, np.: ponad rok i których powtórzenie uzasadnił. To tak tylko informacyjnie, może komuś się przyda.

@Martaem1983 Gratulacje trzymam kciuki💪oraz najlepszego z okazji imienin 🥰
@Aduś16 również gratulacje! Bardzo się cieszę że wszystko w porządku 🥰🥰🥰
@Brakujemiwiary dziś miałam histeroskopię wizytę kontrolna mam w pt.
Wróciłam właśnie ze szpitala, cały dzień tam spędziłam a zabieg trwał 15 minut. Nie będę narzekać bo nie o to chodzi ale do miłych wspomnień tego zabiegu nie zaliczam. Na koniec dowiedziałam się że wyniki histero raczej nie będą jednoznaczne, zapytałam dlaczego? Bo nie zrozumiałam o co chodzi a okazalo się że chodzi o to że wyniki histero raczej nie dadzą odpowiedzi dlaczego dochodzi do poronień... Wnioskuję z tego że oznacza to że u mnie (po usunieciiu polipow) wszystko jest w porządku i gł czynnikiem jest czynnik męski i brakujące kiry...... 😵 Nie wiem już czy mam się cieszyć czy płakać... Mężowi nawet o tym nie mówie bo nie chce go dołować 😪

Muszę o to zapytać w klinice 🤔. Bo teraz to tylko chlamydia jest obowiązkowa przed transferem 🤔
Znalazłam coś takiego na stronie innej kliniki gyncare:
W diagnostyce niepłodności zalecanymi badaniami w kierunku STDs badaniami są wymazy u obu partnerów (PCR) na Chlamydia trachomatis, Ureoplzma i Mycoplazma. Zakażenia te być przyczyna kłopotów z poczęciem, mieć niekorzystny wpływ na efekt leczenia i zwiększać ryzyko poronienia, Ureplazma, Mycoplazma, Chlamydia tracheomatis, Diagnostyka mycoplazmy genitalum...

U mnie w klinice te wymazu są obowiązkowe, jak miałam ureloplasme to lekarz nie zgodził się na procedurę, musiałam sie tego pozbyć.
Bo z tego co pamietam to tez może powodować niepowodzenia w implantacji. No, ale miałaś pecha bo jednak to rzadko spotykane bakterie:-)

reklama
Do góry