reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja to nie mogę caly czas z tego Twojego 4dpt z tym testem.bylam dzis na konsultacji u anestezjologa przed cesarka. Myslalam ze wydziaduje głupiego Jasia albo coś ma uspok9jenie przed znieczuleniem ale duuuuupa. Nic nie dają bo przez łożysko dotarloby to do dzieci. Co szpital to inaczej w innych wiem ze spokojnie dają.
Ale znieczulenie nie boli, naprawde. Zobaczysz, ze bedzie ok.

A co to jest? Może ja też bym to zrobiła 🤔
Kojarzysz cenę tych wymazów?
Ureoplasma, mycoplasma i chlamydia powoduje upośledzenie implantacji. Ureoplasme znajdowano w łożyskach poronionych plodow. Kiedyś robiono te wymazy w klinikach. Bo bakterie są, ale bezobjawowe a powodują poronienia. Najlepiej PCR bo zwykły wymaz może nie złapać. Mało osób ma te bakterie, ale może w tym problem...

Dzięki, ale u niego wszystkie badania trzeba zrobić od zera. Honoruje tylko te zrobione we własnym laboratorium... I do tego o wiele drożej niż w innych... Terminy na konsultację pewnie też kilkumiesięczne... Mam trochę dosyć...
Nie zrozumcie mnie źle, ale czasem po prostu chcę żeby to wszystko się już skończyło.
Ja też uważam że z jednym zarodkiem nie ma co u niego startować 😔

Ureoplasma, mycoplasma i chlamydia powoduje upośledzenie implantacji. Ureoplasme znajdowano w łożyskach poronionych plodow. Kiedyś robiono te wymazy w klinikach. Bo bakterie są, ale bezobjawowe a powodują poronienia. Najlepiej PCR bo zwykły wymaz może nie złapać. Mało osób ma te bakterie, ale może w tym problem...
Chlamydię PCR robią u mnie, ale pod kątem tych dwóch pozostałych bakterii trzeba chyba osobny wymaz?

Muszę o to zapytać w klinice 🤔. Bo teraz to tylko chlamydia jest obowiązkowa przed transferem 🤔

reklama
U mnie w klinice te wymazu są obowiązkowe, jak miałam ureloplasme to lekarz nie zgodził się na procedurę, musiałam sie tego pozbyć.

Do góry