reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bo Zelazna jest taka kosciolkowa😉oni tam stawiaja na porod sn.Moja przyjaciolka o malo 2 razy tam sie nie zawinela wraz z dziecmi bo nie chcieli cc robic tylko do ostatniej chwili czekali.
O doczytałam ze żelazna teraz to III stopień referencyjności. Jak czytam Ti chyba wszystkie szpitale już maja III stopień referencyjności. Te 5 lat temu tylko trzy szpitale miały... pytanie czy to dobrze..?!

reklama
Szkoda, ze kosmosem wydaje sie cos tak oczywistego jak dobrzy specjalisci, a zarazem mila i empatyczna obsluga w tym samym miejscu. Sama rodziłam w szpitalu z rewelayjna neonatologia. Ju 4 lata temu slyneli z tego, ze 500g wczesniaki ratują i mieli bardzo wysoki procent skutecznosci. A przy tym mimo, ze nie bylam pacjentka lekarza tam pracujacego, zostalam potraktowana super i czulam, ze dbaja o mnie i o dziecko.na każdym kroku.
Ja myśle, ze to kwestia Rożkowskiego itp. Może jak powymierają Ci światowej klasy specjaliści to szpital raczej będzie szedł w dół, niż w górę. I fakt, ze szkoda, ze tak jest. No, ale tam jest zawsze oblężenie bo o dziewczyny na CC czekają z całej polski.

No widzisz !

A tak się martwiłaś rybko !

:) :)

Głowa do góry ! Teraz już z górki !
Oj tak z nawet nie wiesz jak jak bardzo, co chwile biegałam sprawdzałam czy już jest. W planie za 2 tygodnie mam zamiar wrócić do pracy w końcu... Ale teraz od jutra pełen luz i oczekuje soboty a później punkcji. Mam nadzieję że będzie z tego dziecko 👶👶👶

Chętnie... Jeśli możesz, to napisz mi na priv...
Jasne zaraz wyślę. Ten lekarz to nie immunolog ale ginekolog. Nie które teorie ma raczej kontrowersyjne z którymi ja się osobiście nie zgadzam no ale lekarzem nie jestem. Ten lekarz był mu głównie potrzebny do podania wlewu z immunoglobuliny 2 razy i wlew z accofilu. Pozostałe teorie jednym uchem wpuszczalam drugim wypuszczałam..

O doczytałam ze żelazna teraz to III stopień referencyjności. Jak czytam Ti chyba wszystkie szpitale już maja III stopień referencyjności. Te 5 lat temu tylko trzy szpitale miały... pytanie czy to dobrze..?!
Tutaj jest info odnośnie Referencyjności Link do: Ciąża i poród - Informator
Madalińskiego i Żelazna bardzo cisną na SN, nie powinno tak być, ale myślę, że to wynika z tego, że robione jest bardzo dużo CC a wskazania często są naciągane co prawdę mówiąc mi również się nie podoba, powinna być większa edycja pacjentek, ale i elastyczność lekarzy co do sytuacji w trakcie akcji porodowej. Mam to szczęście, że trafiłam na super lekarza i położną, którzy powiedzieli mi chyba o wszystkim, o dobrych i złych stronach obu porodów, wyjaśniono dokładnie w którym momencie można z SN przejść na CC a w którym nie jest już to możliwe, ale lekarz podkreślił, że są to już marginalne sytuacje.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź, ja właśnie zjadłam sobie tsh, a od 8 dni biorę estrofem i się martwiła bo wyszło mi 2,6. Jutro mam wizytę u lekarza ( 10 dzień cyklu) zobaczymy czy uda ustalić się datę kriotransferu.
Strasznie się boję badania na covid, przeraża mnie myśl, że w nosie mi będą grzebać.

reklama
Do góry